Reiser til Paris

Jeg tror de fleste av oss forbinder Paris med romantikk, når den er best. Byen er et perfekt symbol på kjærlighet og tilbyr blant annet fantastisk arkitektur, flotte turer, en lang og spennende historie, samt det kulinariske, franske kjøkkenet.

Kjærlighet i luften

Paris er et sted du bør besøke minst en gang i livet, og når du har gjort det vil du garantert tilbake. Det er med Paris som det ofte er tilfellet med andre store kulturbyer: det er umulig å oppleve alt byen har å tilby på bare noen få dager. Først ser du de viktigste severdighetene, spaserer langs de populære shoppinggatene og spiser den mest tradisjonelle maten. Når alt dette er gjort, er det på tide å oppleve Paris, hvor kjærlighet flatterer i luften. 

Slå deg ned på en fransk bistro 

Når du har besøkt det 324 meter høye Eiffeltårnet, Notre Dame samt det fantastiske museet, Louvre, hvor du kan tilbringe mange timer, kan det være fint for beina å hvile litt. Og hva er bedre enn å slå seg ned på en nydelig fransk bistro? Paris er en by full av utsøkte kafeer, hvor du trygt kan bestille en deilig kopp kaffe, et fantastisk glass vin eller til og med et glass champagne. I mellomtiden kan du sitte og nyte den herlige franske byen.   

Vintage på sitt beste 

Byen er en opplevelse, maten er en opplevelse, og til og med shopping er en opplevelse i Paris. Selvfølgelig kjenner du allerede de store franske merkene, som selvfølgelig kan kjøpes i Paris. Spesielt Galeries Lafayette varemagasinet er verdt et besøk. Men jeg vil slå et slag for den franske second hand. I Paris kan du gjøre spennende shopping med brukte klær i en av byens mange vintagebutikker. Personlig liker jeg å spasere rundt på loppemarkedene på utkikk etter spesialtilbud. Når jeg er i Paris liker jeg også å ta en tur forbi Marche aux Puces de Clignancourt, hvor du finner alt i vintage klær. Selv kjendiser er tiltrukket av dette unike markedet. Mulighetene er mange, så det handler bare om å velge. Hvis du likerer mer mat enn for klær, bør du definitivt besøke matmarkedet på Boulevard Richard Lenoir, som hver torsdag og søndag morgen er et ekte mekka for enhver gourmet.

Se gjerne byen til fots

Jeg tror du vil ha mest nytte av å oppleve Paris til fots og med et ekte turistkart i baklommen. Ikke minst fordi du kan oppleve mange av byens hemmeligheter som du ellers ville lett vil gå glipp av. Ettersom Paris er en stor by delt inn i 20 arrondissementer. T-banen er spesielt smart når du planlegger å komme deg rundt i byen. Høyhastighetstoget er opplagt hvis du planlegger å besøke magiske Disneyland Paris. Hvis du planlegger å reise med offentlig transport, anbefaler vi at du kjøper et metrokart kalt Paris Visite. Det er selvsagt også mulig å komme seg rundt med taxi, selv om det selvsagt er litt dyrere. Uansett hvordan du kommer deg rundt i denne fantastiske byen, er det en stor sjanse for at du, som meg, blir forelsket ... igjen og igjen.

Les mer om Paris

Reisemål i Île-de-France

Finn reisen til Île-de-France her

Informasion om Paris

Her har jeg samlet noen fakta og informasjon om Paris, som byens geografi, befolkning, klima og kultur, som kan inspirere til ferien din i den franske hovedstaden. Hvis du vil finne mer inspirasjon til reisen din anbefaler jeg at du besøker vår blogg der du kan finne spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god reise!

Geografi og befolkning

Paris ligger i regionen Île-de-France i den sentrale-nordlige delen av Frankrig. Byen er bred på begge elvebredder ved elven Seine, og huser også de to øyene, Île Saint-Louis og den større Île de la Cité, som er den eldste delen av byen. Totalt 37 broer over Seinen forbinder de to delene av byen.

Byen - som er spredt over et areal på ca. 105 km2 og et urbant hovedområde på ca. 2.300 km2 - er kjennetegnet på et generelt relativt flatt terren med det laveste punkt på 35 meter over havets overflate og det høyeste - det legendariske Montmartre-bakken - 130 meter over havet.

Den offisielle befolkningen i byen Paris var 2.120.488 pr. 1. januar 2018, ifølge INSEE, som er det offisielle franske statistiske kontor. Befolkningsantallet i Paris, som for tiden faller på grunn av lav fødselsrate og mangel på bolig på grunn av korttidsleie til turister, er derfor lavere i dag enn da byen nådde sin befolkningstopp på 2,9 millioner i 1921.

Ikke desto mindre er Paris den femtestørste kommunen i EU etter London, Berlin, Madrid og Roma - I tillegg, hvis metropolen teller, er Paris den nest største metropolen i EU etter London med en befolkning på 12.341.418 (per jan. 2012).

Klima og vær

Paris har et typisk oceanisk klima som påvirkes av den nordatlantiske strømmen. Sommerdager er vanligvis varme og komfortable med gjennomsnittstemperaturer mellom 15 og 25 grader og mye solskinn. På sommerdager kan temperaturen nå over 32 grader, og det er også lengre perioder med varmebølger, for eksempel varmebølgen i 2003, hvor temperaturen oversteg 30 grader i flere uker og nådde 40 grader flere dager.

Vår og høst har milde dager og kjølige netter med temperaturer i gjennomsnitt mellom 11 og 16 grader (april gjennomsnitt 11 grader, mai gjennomsnitt 15 grader, september gjennomsnitt 16 grader og oktober gjennomsnitt 12 grader). Som det alltid er tilfelle på høst og vår, er det ofte uventede temperatursvingninger i begge årstider.

Om vinteren er mengden solskinn knappe (bare noen få timer solskinn i gjennomsnitt per dag mot ca 8 soltimer om dagen i gjennomsnitt i sommermånedene); dagene er kjølige eller kalde (hva du er vant til), kalde kvelder, men generelt over frysepunktet. Nattfrost forekommer om vinteren, men temperaturen faller sjelden under 5 minusgrader. Det snør hvert år, men blir skjelden liggende.

Mengden nedbør er jevnt fordelt over året med et gjennomsnitt på mellom 16 og 25 mm per dag; Mest nedbør er det imidlertid i mai og desember - og i hvert fall i januar og september

Kultur

I århundrer har Paris tiltrukket kunstnere fra hele verden som i kortere eller lengre perioder har oppholdt seg i byen for å (ut)danne seg og søker inspirasjon fra byens kunstneriske atmosfære og enorme kunstneriske arv. Pablo Picasso, Salvador Dalí, Vincent Van Gogh, Oscar Wild, James Joyce, Ernest Hemingway, Ezra Pound, Samuel Beckett ... Listen over utenlandske artister som bodde i Paris er nesten uendelig; og som et resultat av denne magnetiske attraksjonen på kunstnere fra hele verden har Paris over tid fått kallenavnet "Kunstbyen". 

Paris er også hjemsted for en rekke flotte kulturattraksjoner, som verdens største kunstmuseum i Louvre (les mer under severdighetene), Musée Picasso, Musée Rodin, Musée du Montparnasse, Musée National d'Art Moderne og andre. Middelalderens kunst og gjenstander kan oppleves på Musée Cluny mens du utforsker de impresjonistiske hovedarbeidene på Musée d'Orsay og Musée de l'Orangerie.

I tillegg har byen også en rekke arkitektoniske ikoner som har blitt byens kulturelle landemerker, som Eiffeltårnet, Notre Dame de Paris og Opéra Garnier (les mer under severdighetene). 

Populært i Paris

Frankrike, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste flyplass: 26 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
Frankrike, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Frankrike, Île-de-France, Paris
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér