Reiser til Frejus

Byen Frejus er en Middelalderby langs Den Franske Riviera, som har vokst seg til en stor og populær badeby. Den klassifiseres som en kunst- og kulturby takket være den historiske rikdommen og de mange kulturelle opplevelsene som byen har å by på. Nettopp denne blandingen av sandstrender, vannsportsaktiviteter og mulighetene for kulturelle opplevelser, gjør byen til et yndet feriemål. Her finnes det et stort tilbud av resturanter både ved havnen og i det historiske sentrum. Mulighetene for shopping er utallige. Her finner du bymarkeder, klesbutikker, souvenirbutikker, supermarkeder, og igjennom sommeren er det også nattmarked langs strandpromenaden. 

Velkommen til Frejus i Frankrike med Hideaways! Vi er spesialister på reiser til Frejus og andre reisemål i regionen Provence hvor du bor på håndplukkede hotell mens du er på ferie. 

 

Reisemål i Provence

Finn reisen til Provence her

Informasjon og fakta

Skal du reise på ferie til området rundt byen Frejus, da finner du her litt informasjon og fakta om reisemålet i denne lille reiseguiden. Vil du ha mer inspirasjon til din reise, da vil jeg anbefale å sjekke ut bloggen vår hvor vi skriver om erfaringer fra egne reiser til Provence og du kan bl.a. lese om utflukter og severdigheter i regionen, om været, den lokale maten og vinen, kulturlivet, den skjønne naturen og mye mer... 

Vannsport og kulturelle severdigheter 

Frejus er nesten vokst sammen med byen Saint-Raphael og byr på i alt en ca. 7 km sandstrand og en 2,5 km bukt mellom byen og Saint-Aygulf. Det finnes også en handcap-strand i Frejus. Strendene byr på et valg av aktiviteter som windsurfing, kite-surfing, jet-ski, kajak og mye annet. Hvert år avholdes det flere regattaer og båtshows i den store yachtbåthavnen. De mange kulturelle severdighetene teller blandt annet et amfiteater som kunne rumme 10.000 tilskuere. Teateret ble oppført i slutten av det 1. århundre, og her er det blitt utført gladiatorkamper med tigere og løver. Amfiteateret har åpent for besøkende året rundt. Utover dette kan man se delene av en 40 km lang akvedukt, som tidligere løp fra fjellene og ned til Frejus. Flere steder rundt om i byen finner man rester av Romertiden, og her er det et stort tilbud av historiske monumenter, og flere museer som er åpen for besøkende. 

Festivaler og fornøyelsesparker

Hele året igjennom avholdes diverse fester og arrangementer i byen. I løpet av sommeren feirer man bl.a. "La festa dell`uva", som er en fest til ære for vindruen. Under disse arrangementene holdes det konserter og forskjellige opptrender i det gamle amfiteateret. I Frejus finnes det flere forskjellige fornøyelsesparker, som hver byr på opplevelser for både barn og voksne. Man kan bl.a. nyte et enormt badeland, besøke en zoologisk hage og leke i en `funpark` med bl.a. utstoppede dinosaurer, klatrevegger og minigolf. 

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér