Reiser til Hyeres

Hyères er fjell og hav samtidig. Kommunen strekker seg inn i landet og helt ut tilhavet inkludert halvøya Giens og øyene Prquerolles, Port-Cros og flere andre, men sentrum ligger fire kilometer fra kysten. Den sjarmerende byen har oppstått omkring borgen Château de Saint-Bernard på Casteou-bakken. Nedenfor den gamle bykjernen ligger elegante moderne villaer, forretningskvarter, et casino og den nord-sør gående Avenue Gambetta som fører deg ned mot den vakre rivieraen Côte d’Azur.

Velkommen til Provence med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Frankrike og reisemål i andre land hvor du bor på håndplukkede hotell på reisen din.

Mye mer enn gode bademuligheter

Det er nok strender rundt om Hyeres til at du kan prøve ut en ny hver dag. Den fem kilometer lange Plage de l'Almanarre ligger som regel godt i ly for østavinden, mens lengre ute på halvøya er La Capte, La Badine og La Bergine-strendene som normalt ligger godt i le på dager hvor det blåser fra nordvest.

Hvis du trodde at en ferie på denne kyststrekningen «bare» er en god mulighet til å nye azurblått band og gode sandstrender rundt små badebyer, blir du nødt til å tro om igjen. Du trenger ikke en gang dra inn i Provence indre omgitt av lavendel- og vinmarker for å finne spennende og sjarmerende, historiske omgivelser. Se bare til Hyères! Byen er med sin beliggenhet noen få kilometer fra den travle kysten, det ideelle reisemålet for deg som ikke bare vil slappe av på strendene ved halvøya Presqu'ile de Giens, men også oppleve stemningsfulle, smale gater i en middelalderby. Om sommeren er det en herlig stemning i gatene i forbindelse med Les Nuits Blanches, spesielt i den gamle, øvre delen av Hyères med markeder, konserter og butikker som holder kveldsåpent. Middelalderbyen gir deg en liten bit av alt det som er så flott ved Provence; grønnsaksmarkeder utekafeer og små boutiques.

Hyères er også et glimrende reisemål for deg som liker å være aktiv under ferien. Det er nemlig utallige idylliske tur- og sykkelstier i området og det stadig opp nye! Du kan finne en oversikt over merkede ruter på byens egne hjemmeside. Spesielt den nørliggende Borrels-dalen byr på mange naturskjønne ruter. Et annet flott utfluktsmål er de tre små, gylne øyene Iles d’Or som normalt har fergeforbindelse med fastlandet en gang i timen om sommeren. Mange tar sykkelen med ut på øyene for å utforske øya i sitt eget tempo.

Godt for helsa…

Denne maleriske byen kan også skryte av å ha røtter tilbake til fønikerne og en storhetstid under Middelalderen og den siste har i høy grad preget bybildet. Langt senere, i 1700- og 1800-tallet, får Hyères et rykte for å ha et særdeles helsebringende klima, noe som gjør at adskillelige sanatorier oppstår og mange utlendinger, spesielt rike engelskmenn som blant annet Robert Louis Stevenson, Joseph Conrad og dronning Victoria, tilbringer lengre tid om vinteren i de lune temperaturene.

 

Les mer om Hyères

Reisemål i Provence

Finn reisen til Provence her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér