Reiser til Saint Tropez

Saint Tropez er en av de mest kjente badebyene ved Frankrikes middelhavskyst. Her har kjendisene møttes og festet siden 50-tallet, og ikke minst Brigitte Bardot bidro til å sette den lille fiskerbyen på verdenskartet. 

Kystbyen Saint Tropez ligger på en halvøy på Rivieraen, vest for Nice og Cannes. Om sommeren myldrer mer eller mindre kjente personligheter rundt i de små gatene, og langs kaien i marinaen ligger den ene yachten etter den andre med prominente gjester.

Byen var ikke noe annet enn en liten fiskerlandsby frem til på 50-tallet, til gjester i film- og moteverden kastet sin kjærlighet på byen og begynte å slå seg ned for sommeren. Det ble raskt stedet hvor alt foregikk, og da selveste Brigitte Bardot ble «oppdaget» og spilte i filmer med handlingen her, var det ingen vei tilbake. Siden da har turister strømmet til byen, ikke minst millionærene og modellene, som har funnet sitt møtested her, omgitt av skjønn natur.

I selve byen, spiller både den gamle og den nye havnen en viktig rolle, nettopp på grunn av de mange velstående folkene som velger å ankomme i yachter. Langs havnen kan du gå tur eller sitte ned ved en av de mange kafeer og slikke sol. Videre så er det gamle sentrum og det gamle fortet verdt et besøk.

Strendene sør for byen er et kapittel for seg selv. Her er både private og offentlige strender, og det er mulig å leie utstyr til mange forskjellige typer vannsport som dykking, windsurfing og kanopadling. Stranden som heter Tahiti Plage var på 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet arena for en voldsom kamp mellom det lokale politi og turister om retten til toppløs soling, og det ble til og med laget en film om emnet med Louis de Funès i rollen som lokal politimann. I dag er det fortsatt valgfritt om du vil bade med eller uten badetøy på flere strender i området.

Hvis du besøker Saint Tropez utenfor høysesongen, finner du en liten badeby med lokalt provençalsk hverdagsliv og vakre lange sandstrender, samt et havneområde der både isbarer og restauranter er åpne, selv om det er behagelig uttynnet med millionærer og andre turister. Selv i vår- og høstmånedene kan du bli varmet opp av solens rause stråler mens du beundrer den ene båt etter den andre. På denne årstiden skal man imidlertid ikke regne med å se noen av de rike eierne av båtene, men bare det hardtarbeidende personalet som pusser og polerer alt som kan gjøre en slik yacht til å skinne.

Velkommen til Frankrike med Hideaways Reiser. Vi er spesialister på reiser til Saint Tropez og andre reisemål i Provence, hvor du bor på håndplukkede hoteller på reisen din.
 

Les mer om Saint-Tropez

Reisemål i Provence

Finn reisen til Provence her

Populært i Saint-Tropez

Frankrike, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste flyplass: 119 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng
Frankrike, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng
Frankrike, Provence, Saint-Tropez
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér