Reiser til Kassandra

I den greske mytologien var Kassandra en kvinne som var så vakker at guden Apollon forelsket seg i henne og gav henne profetiens evner. Man forstår godt at den vestlige av tre eider på den nordgreske øya Halkidiki er oppkalt etter henne. Kassandra er kjent for sine mange små sjarmerende fiskerleier, dype furuskoger og skjønne badestrender med Blått Flagg og krystallklart vann.

Nordhellas’ viktigste ferieområde

Spesielt strendene har, sammen med det varme og solrike klimaet, vært med på å sikre Kassandra og resten av halvøya status som en av Nordhellas viktigste ferieområder siden 70-tallet. Selv om liggestolene står tett på de mest populære stedene, for eksempel ved Athitos, er det allikevel lett å finne mer rolige områder, hvor du kan bre ut badehåndkledet i god avstand til de nærmeste naboene på sanden. Likeledes finnes det fremdeles tallrike små fiskerleier, hvor livet fremdeles går sin stille gang og de små treskipene vugger i havnen. 

Reiser du med familien eller liker du bare reisemål hvor det er gode fasiliteter og et rikt utvalg av overnattingsmuligheter, finner du det på Kassandra – særlig på vestsiden. Det er også her at du finner det beste nattelivet på Halkidiki-halvøya, med et rikt utvalg av restauranter og barer. Tross den velutviklede turismen, er en reise til Kassandra også en mulighet for å oppleve flott natur og et autentisk gresk dagligliv med markeder og tradisjonelle tavernaer.

Badeferie med natur- og kulturopplevelser

Vil du ikke bruke hele ferien med føttene i vannkanten på de myke sandstrendene, kan det anbefales å ta en tur opp i de vakre fjellene, som innbyr til vandreturer. Det kunne for eksempel være en tur opp til Mavrobara-sjøen, som er kjent for å romme en skilpadde-bestand. Akkurat som ute ved kysten av Kassandra, ligger det atskillige små, gamle landsbyer sentralt inne på tangen, hvor du kan oppleve et mer autentisk gresk hverdagsliv, enn i de mest populære badebyene. Det kan for eksempel være i den lille landsbyen Kassandrino, som er kjent for sin produksjon av honning. Hvis du vil litt raskere rundt enn til fots, er det mulig å leie sykkel flere steder på Kassandra. Vil du oppleve Halkidiki halvøya fra vannsiden, tilbys det mange steder å være med på seilturer. 

Har du leid bil i ferien, er det også enkelt å dra på utflukter på egenhånd til severdigheter på det greske fastlandet mot nord. Petralona-grotten, som ligger under Katsika-fjellet, er for eksempel en spennende opplevelse for hele familien. Der følger du en halvannen kilometer lang sti inn i en eventyrlig verden av flotte dryppsteiner som stadig vokser. Samtidig er det behagelig å oppholde seg i den svale grotta på sommeren, for den har en konstant temperatur på omkring 17 grader. 

Når du har bygget opp en sunn appetitt etter en aktiv dag, er det gode muligheter for å nyte de klassiske greske rettene. Det er dog samtidig mange av områdets restauranter hvor man setter en ære i å videreutvikle og utfordre det tradisjonelle kjøkkenet. Felles for både tradisjonelle tavernaer og de mer moderne restaurantene, er at maten lages på gode lokale råvarer. Da Kassandra er omgitt av Egeerhavet, er det ikke overraskende et rikt utvalg av fiskeretter på menyen. Hvis du ikke er veldig sulten, kan du alltids bestille et mindre måltid av meze, som er den greske utgaven av spanske tapas. Uansett hva du bestiller, vil du nok oppdage at den lange perioden hvor Halkidiki var en del av Osmanske riket, har satt tydelige kulinariske spor. Typisk så benytter man mer og kraftigere krydder i mat her, enn man opplever lengre mot sør i Hellas. Reiser du til Kassandra i mai, kan du utforske områdets gastronomi på den populære matfestivalen Sani Gourmet.

Enkelt å reise til Kassandra

Selv om navlestrengen til det greske fastlandet er skåret over med en smal kanal, er det lett å komme til og fra Kassandra. Det er kun en times kjøring til flyplassen i Thessaloniki, som ligger mot nord. I sommersesongen er det i skrivende stund flyforbindelser fra flere norske byer til Thessaloniki. Selve universitetsbyen Thessaloniki er for øvrig også verdt et besøk. Der er det god shopping, hyggelige restauranter og et rikt kulturliv. Bestill reisen din til Kassandra på nett, enten som en pakkereise inkl. flyreise, hotellopphold og transport tur/retur fra flyplassen. Du kan naturligvis også velge å ha en leiebil klar til deg, når du ankommer flyplassen. Vil du arrangere reisen din til Hellas på egenhånd, så er det ikke noe problem, du kan bare velge å bestille hotellet ditt gjennom Hideaways.
 

Les mer om Kassandra

Reisemål i Hellas

Finn reisen til Hellas her

Populært i Kassandra

Hellas, Kassandra
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Avstand til havet: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kassandra
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Avstand til havet: ca. 100 m
  • Svømmebasseng
Hellas, Kassandra
  • Nærmeste flyplass: 72 km
  • Avstand til havet: ca. 10 m
  • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér