Vil du bo i leilighet på din ferie?

Ingen gjester er like, og ingen ønsker akkurat det samme. Noen ønsker å bo på hotellrom, mens andre foretrekker å bo i en leilighet på deres ferie. Heldigvis utelukker ikke det ene det andre, og hos Hideaways kan du også velge blant et stort utvalg av håndplukkede ferieleiligheter. 

Hva er forskjellen på et hotellrom og en ferieleilighet? Som utgangspunkt er det at et hotellrom som oftest har frokost inkludert, mens en ferieleilighet som oftest er selvbetjent, men med mulighet for å lage mat selv på det tilhørende kjøkkenet eller kjøkkenkroken. Den friheten er det mange som søker i forbindelse med ferieplanleggingen. Hos Hideaways har vi gjort det lett for deg som ønsker å ha adgang til kjøkkenfasiliteter, for her på siden har vi samlet alle våre ferieleiligheter i programmet - og mange har i tillegg egen balkong eller terrasse. Det finnes ferieleiligheter i alle størrelser og kategorier. Den minste typen heter "studioleilighet" og kan vanligvis ta 2-3 personer, mens de største av sitt slag kan romme helt opptil 6, 7 og 8 personer. 

Ferieleilighet

Alt etter hvilken ferieleilighet du planlegger å bestille, kan du ofte bestille frokost før du reiser eller under oppholdet. Men alle ferieleilighetene har til felles at du kan tilberede alle måltidene dine selv - kanskje ikke de største gastronomiske utfoldelsene, men enkle og lette retter. Noen ferieleiligheter er bedre utstyrt enn andre, men som hovedregel skal alle ha kjøleskap, mikrobølgeovn, komfyr med kokeplater, tallerkener, glass og bestikk - det kalles kitchenette (dvs. kjøkkenkrok eller er lite kjøkken), og kommer med det mest grunnleggende utstyret.

Prisen for en ferieleilighet er ofte litt billigere enn hotellrom da ingen måltider er inkluderte, og noen av våre hideaways tilbyr overnatting i både rom og leiligheter, så hvis dere er flere som reiser sammen med forskjellige behov og ønsker, kan dere med fordel velge den løsningen, f.eks. på Villa Dafne og Tenuta Madonnina på Sicilia, Vila Bicuda på Lisboakysten, La Sovana eller Borgo Artimino i Toscana, og Casa das Hortensias på Madeira

Her får du en kort introduksjon til de vanligste leilighetstypene i vårt program:

Studioleilighet - her er soverom, stue og spiseavdeling i samme rom. Det er med andre ord et stort dobbeltrom med kjøkkenkrok. Her er det plass til to personer og evt. mulighet for en ekstra soveplass (i sovesofa eller ekstraseng). 

Ettromsleilighet - har et separat atskilt soverom i tillegg til kjøkken/kitchenette, stue og spiseavdeling. Her er det plass til to personer og evt. mulighet for en eller to ekstra soveplasser (i sovesofa eller ekstraseng). 

Toromsleilighet - har to separate atskilte soverom i tillegg til kjøkken/kitchenette, stue og spiseavdeling. Her er det plass til fire personer og evt. mulighet for en, to eller tre ekstra soveplasser (i sovesofa eller ekstraseng). 

Treromsleilighet - har tre separate atskilte soverom i tillegg til kjøkken/kitchenette, stue og spiseavdeling. Her er det plass til 6 personer og evt. mulighet for en eller to ekstra soveplasser (i sovesofa eller ekstraseng). 

Hvis du reiser med et spedbarn på opptil 2 år, telles dette vanligvis ikke med i det samlede antallet reisende. På de fleste hideaways kan du leie en babyseng på stedet eller bestille den før du reiser - da dette er en ekstraservice må det som oftest betales et mindre beløp, og prisen ligger vanligvis på 5-10 EUR per dag. 

Les mer