Mat og vin

Mange av våre hoteller har en restaurant der menyen som oftest komponeres av regionens ferske råvarer. Vi har også en rekke hideaways som utmerker seg i kraft av deres restauranter, og som ofte også besøkes av de lokale nettopp for kjøkkenets kvalitet. Vi har erfart at en god håndfull av disse hvert år får besøk av anmeldere fra Michelin-guiden, og flere står derfor også nevnt i den. 

At noen står på Michelins fine liste må du ikke la deg "skremme" av, det er som oftest med en varm anbefaling og ikke en offisiell stjerne, men det de kaller en "rising star". Så du kan rolig sette deg til bords uten å måtte nilese "Takt og tone" i ukesvis for å føle deg velkommen. Michelin-guidens anbefaling betyr bare at de mener kjøkkenet har noe spesielt å tilby, utmerker seg i forhold til andre restauranter i området, og alt dette ofte til en pris som ikke sprenger matbudsjettet. Nå er jo ikke michelinstjerner den eneste målestokken for hvordan et godt måltid bedømmes, så vi har selvfølgelig også presentert hotellene og resortene som vi selv mener har restauranter med et spesielt bra kjøkken, eller der det produseres forskjellige råvarer og vin av høy kvalitet.