Reiser til Italia

Velkommen til Italia med Hideaways, vi er spesialister på å reise til Italia, hvor du bor på håndplukkede hoteller og feriehus på ferien. Vi arrangerer blant annet reiser til Sicilia, Toscana, Umbria, Amalfikysten, Sardinia og Sorrento.

Reis nøyaktig antall dager du ønsker og fly direkte eller med en mellomlanding til reisemål i Italia. Les mer om våre populære rundturer hvor du bor på utvalgte hideaways på reisen  din rundt støvellandet. Klikk på "Les mer" hvis du vil ha mer inspirasjon til ferien din i Italia, eller bruk søkemotoren nedenfor for å se aktuelle priser for alle hoteller og pakkereiser. På alle destinasjoner kan du lese våre personlige beskrivelser av destinasjonen og hotellene. Du kan se bilder og kart, få tips til opplevelser og les hva tidligere gjester skriver om deres reise med oss til Italia.

Italia med Hideaways

Jeg er stolt av å bli regnet som en av de 43 millioner turister som reiser til Italia hvert år. Det er også nok å ta fatt på og utforske. Alle de 20 regionene og de store kulturbyene som Roma, Firenze, Siena, Lucca, Milano og Pisa vil trolig holde til reiseaktiviteter i Italia for resten av livet mitt, og jeg må dessverre allerede innse at jeg aldri kommer til å nå alt.

Men jeg har besøkt Toscana og likte det kuperte landskapet med sypresser, furutrær og vakker arkitektur. Jeg har opplevd Umbria - Italias grønne hjerte - med sine eventyrlystne middelalderbyer og magiske atmosfære, og jeg har reist fra nord til sør på utallige reiser både i barndommen, ungdommen og i mitt voksne liv. Men det er fortsatt mye å se i Italia, og ikke minst mange hideaways som skal finnes.

For meg er Italia slow living, slow food og slow media. Slow living fordi jeg kobler helt fra når jeg besøker våre hideaways rundt hele støvellandet. Slow food, fordi jeg elsker maten, vinen og den finessen som italienerne forbereder og nyter maten på. Slow medier, fordi jeg med 100% sikkerhet alltid leser bøkene og artiklene jeg med omhu har gjemt for å lese på iPaden min når jeg ferierer i Italia.

Kunst, kultur og historie for ekte livsnytere

Italia gjemmer noen av verdens mest betydningsfulle kulturskatter som i høy grad har bidratt til å forme vestlig sivilisasjon, som vi kjenner den i dag. Mange av oss kjenner de store italienske renessanseartistene, vi kjenner operakomponistene, og noen av oss har sett de italienske filmene, som i deres uttrykk har bidratt til å sette standarden for europeisk filmkunst.

Hvem drømmer vel ikke om å besøke den evige stad i Roma, gå gjennom ruinene av Pompeii og se på den mektige Etna på Sicilia? Det gjør hvert fall jeg, og det er disse severdighetene som får meg til å reise til Italia igjen og igjen

Vi kjenner den italienske kulturen, hvor matkulturen, med pizza, pasta og vin er sannsynligvis de tingene som har bemerket seg mest i vår bevissthet om italiensk kultureksport. Men etter min mening må pizzaene, pastaen og vinen oppleves, hvor den kommer fra og ikke minst hvor den produseres. Og siden Italia består av så mange regioner og byer med kulturelle egenskaper, varierer maten også fra region til region og fra by til by.

Variasjonen er noe av det som fasinerer meg mest med Italia. Det er der hvor jeg går, om jeg er i nord, sør, øst eller vest. Det gjelder landskap, mat, vin, særpreg av lokalbefolkningen, været og kulturarven som har et stort spekter.

Italia har nok til reiser og opplevelser for hele livet, men du må starte eller fortsette på ett sted, og derfor har vi håndplukket en perlerekke av små italienske hideaways som kan danne grunnlaget for din flotte reise gjennom landet.

På samme måte som Italia er en mosaikk av variasjoner, har vi gjort vårt beste for å finne så mange forskjellige små steder som mulig, og det kommer garantert alltid nye. For en ting er sikkert, du vil ikke finne to hideaways som er like - men forhåpentligvis finner du en som faller inn i din spesielle smak.

Riktig god ferie i Italien, hilsen Mikkel

Besøk Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Eksterne kilder med informasjon om Italia

I tillegg til vår blogg der vi gir gode tips og råd om reiser til Italia og andre land som du finner i programmet på Hideaways, kan vi anbefale In-Italy som er spesialist på reiser til Italia og har et stort utvalg av hoteller, villaer, ferieleiligheter og feriehus. 

Book din reisen online og få den billigste prisen

Hvis du bestiller din reise til Italia online, er du sikker på å få den billigste prisen, uansett om du bestiller en pakkereise med fly, hotell og ev. leiebil eller du ønsker å ta stå for transporten selv på ferien og derfor bare ønsker å bestille hotelllopphold. Du kan se aktuelle priser i søkemotoren, samt få informasjon om alle flyreiser som enten flyr direkte til flyplasser i Italia eller med et enkelt stopp underveis. Hvis du trenger mer informasjon, er du alltid velkommen til å kontakte oss for personlig service.

Les mer om Italia

Reisemål , Italia

Toscana

Hos Hideaways kan vi ikke få nok av Toscanas skjønnhet. Fra Firenze til Pisa, fra San Gimiganano til Siena, og alt i mellom. Toscana oppleves best i bil. Her kommer opplevelsene med jevne mellomrom og naturens skjønnhet utmerker seg. Stopp opp og nyt det!

Reiser til Toscana

Sicilia

Hos Hideaways elsker vi Sicilia, og våre gjester deler vår kjærlighet. Denne varierte, spennende og mystiske regionen har ekstremt mye å by på, så her vil det nesten være umulig å oppleve hele øya på en reise. Men da er det jo bare å komme tilbake!

Reiser til Sicilia

Sardinia

Europas fineste strand. Dette burde være argument nok til å reise til Sardinia. Ikke bare kan du sole deg her nede, men du kan også oppleve øyens vakre høyland med spanske elementer og lokal sardisk kultur. En minneverdig ferie for hele familien.

Reiser til Sardinia

Amalfikysten

På Hideaways finner du reise til Amalfikysten med unike hideaways, hoteller og fritidsboliger. Bestill reisen din online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil

Reiser til Amalfikysten

Umbria

Er du på utkikk etter en destinasjon i Italia hvor du enda ikke har vært, og som kan trollbinde deg like mye som Toscana? Da er det på tide å vurdere en reise til vakre, og noe undervurderte Umbria. Umbria ligger fint mellom Toscana og Lazio i den sentrale delen av Italia.

Reiser til Umbria

Piemonte

Italias gastronomiske hjertebanker i Piemonte. Regionen åpner dine sanser med sin skjønnhet, smak og dufter. Opplev regionens storhet i både byene, ved sjøene og landsbygda i det imponerende vinområdet.

Reiser til Piemonte

Roma

Det er få byer i Europa (og i verden) som kan måle seg med Romas storhet. Dette er en reise gjennom historien hvor du møter på det ene historiske monumentet etter det andre. Gå forbi Colosseum, Pantheon, og Petersplassen, hvor du må huske å vinke til paven.

Reiser til Roma

Venezia

Venezia trenger vel egentlig ingen nærmere presentasjon. Den mytiske byen er bygget ute i vannet og er et sted du er helt nødt til å besøke minst en gang i livet. Gå rundt mellom kanalene, finn de lokale resturantene og avslutt med en komfortabel seiltur for å gjøre opplevelsen perfekt.

Reiser til Venezia

Sorrento

Hos Hideaways finner du reiser til Sorrento og Sorrentokysten med unike hideaways, hoteller og feriehus. Bestill reisen online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Reiser til Sorrento

Nordøst-Italia

Nordøst-Italia er som en skattekiste. Her kan du oppleve krystallklare innsjøer som isoe innsjøen, vinregionene Franciacorta, Valpolicella og Prosecco samt romantiske Venezia. Velg en velutstyrt innkvartering som vil gjøre ferien behagelig og konsultere oss for å planlegge en spennende tur.

Reiser til Nordøst-Italia

Informasjon og fakta

Her kan du lese en kort informasjon om Italia. Hvis du vil ha mer inspirasjon til ferien din i Italia, sjekk ut bloggen vår om reiser der vi skriver reisetips med fakta og informasjon om Italia samt våre andre destinasjoner. Du kan for eksempel også lese om utvalgte severdigheter i Italia.

Se alle blogginnlegg om Italia

Regioner

Italia er delt inn i 20 regioner, hvorav fem har en spesiell status som gir dem større autonomi enn de andre italienske regionene. Disse regionene er Aostadalen, Friuli-Venezia Giulia, Sardinia, Sicilia og Trentino-Alto Adige. Den spesielle statusen til de fem regionene betyr at de har større finansiell autonomi enn den andre og større kompetanse i lovgivning og administrasjon.


De 20 italienske regionene er delt inn i 106 provinser, som deretter deles inn i 8.100 kommuner.

Språk

Italiensk, som opprinnelig en florentinsk variant av toskansk (lingua toscana), er Italias primære offisielle språk. Men en rekke andre språk er snakket i Italia, og noen av dem har status som offisielt språk ved siden av italiensk i en rekke områder av landet, inkludert fransk i Valle d'Aosta; Tysk i sør tyrol Ladin i Trentino, mens slovensk er offisielt anerkjent i Trieste, Gorizia og Udine i Friuli Venezia Giulia. På disse områdene er offisielle dokumenter, veiskilt, m.m. tospråklig (med unntak av Valle d'Aosta).


I tillegg er det en rekke regionale og lokale språk som fremdeles snakkes i ulike grader i enkelte deler av Italia, selv om italiensk over tid har overhalet dem i både utbredelsen og i bruksgraden, som sardinsk, oksitansk, alemannisk, siciliansk, napolitansk, venetiansk, bayersk osv.

Natur

Med over 300.000 kvadratkilometer spredt over en lang halvøy - kalt den italienske halvøya - og en rekke øyer, de to største er Sardinia og Sicilia, har Italia en svært variert natur. På grunn av de store øyene og den italienske halvøya har landet en relativt lang kystlinje på 7.600 kilometer som grenser til tre hav; Adriaterhavet, Det joniske hav og Tyrrenhavet.


Landet er også i besittelse av store fjellkjeder, først og fremst Alpene og Apenninerne. Apenninerne er en 1200 kilometer lang fjellkjede som går ned gjennom landet fra Liguria i nord til Calabria i sør, hvorav en del er vulkansk, inkludert den delen som huser den berømte vulkanen Vesuvius sørøst for Napoli i Campania-regionen. Alpene utgjør det meste av Italias nordlige grense og inkluderer også landets høyeste - og sannsynligvis mest berømte - fjell, Mont Blanc, på 4810 meter.


Italia har også en rekke bemerkelsesverdige elver og innsjøer som har markert seg ikke bare på landets landskaper, men også på landets økonomi og historie. Blant de mest kjente og viktigste elvene er Po-elven, Italias lengste 650 kilometer, som løper fra den vestlige delen av Alpene (ved grensen mot Frankrike) og helt til Adriaterhavet i nærheten av Venezia. Po-elven har gitt navn til Po-sletten, som også er landets viktigste industriområde. Blant de viktigste innsjøene i landet er Gardasjøen, Maggiore-sjøen (delt med Sveits), Comosjøen og Trasimeno-sjøen.


I tillegg har Italia 14 vulkaner, hvorav de fire - Etna, Stromboli, Vulcano og Vesuvius - er aktive. Bare Vesuvene i Campania-regionen ligger på fastlandet.

Religion

Italienerne sværger fortsatt til katolisisme, selv om katolisismen ikke lenger er en offisiell statlig religion i landet, da monopolet ble avskaffet i 1985. Det er imidlertid ingen tvil om at katolisismen fortsatt har best tak i italienerne. Således identifiserer nesten 88% av dem seg som katolikker, hvorav ca. en tredjedel av disse beskriver seg som aktive medlemmer av den katolske kirken. I alt 91% av alle italienere beskriver seg som kristne på en eller annen måte, mens bare under 6% beskriver seg selv som ikke-troende, og like under 2% som muslimer. Andre religioner, som hinduisme, buddhisme osv., Har en andel på mindre enn 0,4% av befolkningen.


Katolisismen spiller fortsatt en veldig stor rolle i det italienske samfunnet, som tydeligvis forsterkes av det faktum at hovedstaden Roma er sete til paven (dvs. den øverste biskopen til den romersk-katolske kirke), Den Hellige Stue (dvs. det biskopsstedet i Roma og den øverste embedsfunksjon i den katolske kirken) og Vatikanstaten (et språklig monarki hvor den sittende paven bor og hersker).

 

Vær og klima

På grunn av landets størrelse og lange rekkevidde fra Alpene i nord til Sicilia i sør har Italia et svært variert klima med flere forskjellige klimasone. I de fleste nordlige og sentrale regioner varierer klimaet fra et fuktig subtropisk klima til et fuktig kontinentalt klima til et kystklima (også kalt havklima). Spesielt klimaet til Po-dalen er for det meste kontinentalt, med harde vintre og varme somre.


Kystområdene Liguria, Toscana og det meste av den sørlige delen av landet har et såkalt middelhavsklima, som er en variant av subtropisk klima, og som generelt preges av ganske varme somre og relativt milde vintre. Imidlertid kan både nedbør og temperatur variere sterkt selv innenfor et middelhavsklima.


Klimaforholdene varierer også sterkt mellom kystområdene og de indre delene av landet, spesielt i vintermånedene, når de høyere områdene i landet pleier å være kalde, regnfulle eller dekket av snø, mens kystområdene, som nevnt, generelt har en mildere vinter klima. Selv om de indre delene av landet generelt er kjøligere enn kystområdene med middelhavsklima, kan lavlandets daler i den indre delen av landet være ganske varm om sommeren.


Valuta

Italia brukte den berømte liraen siden 1861, samt for en kort periode mellom 1807 og 1814, men erstattet den med euro i 2002 etter å bli med i eurosonen i 1999 (den senlige erstatningen skyldtes fraværet av eurosedler og mynter i eurosonen i 1999).

Nasjonale helligdager

1. januar (nytårsdag)
6. januar (Hellig Trekongers Kveld)
Påskedag 
Andre Påskedag 
25. april (Befrielsen)
1. maj
2. juni (Italias nasjonaldag)
15. august (Maria Himmelferds, og sommerfest alminelig kjent som "Ferragosto")
1. november (Allehelgensdag)
8. december (Marias undfangelse)
25. december 
26. december


I tillegg til disse nasjonale helligdager er det også lokale helligdager for skytsengler osv. rundt de forskjellige regionene, provinsene og byene.

På helligdager er alle butikker normalt lukket; Museer har imidlertid en tendens til å være åpen.

Eksterne sider om Italia

Vil du vite mer om reiser til Italia anbefaler vi i tillegg til Google følgende sider:

Populært i Italia

Italia, Toscana, Livorno
  • Nærmeste flyplass: 60 km
  • Avstand til havet: ca. 10 km
  • Svømmebasseng
Italia, Toscana
  • Nærmeste flyplass: 138 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér