Ikke to dager er like på Su Gologone Hotel på Sardinia. Det er like før jeg vil påstå at ikke to minutter er like. Overalt hvor du går, vil du få nye inntrykk, finne nye steder, bli fascinert av kunsten, kreativiteten, fargene, duftene, synsinntrykkene, og du vil bli overrasket gang på gang.

Amalie Højland
Utvalgt av
Amalie Højland

Su Gologone er et av de mest unike hideaways jeg har besøkt, og det sier faktisk en hel del, for jeg har besøkt av dem, og alle våre hideaways har jo noe unikt, for ellers ville de slett ikke ha vært med i hideaways-familien.

Likevel skiller Su Gologone seg ut på mange måter. Selv møblene er unike, for de er laget spesielt til Su Gologone, og her er det altså ikke bare krakker eller bord med fire ben jeg snakker om. Alt er designet og utført av en kunstnerisk hånd.

Hovedarkitekten heter Giovanna

Alt som du ser på Su Gologone, er et eller annet sted Giovannas verk. Rett nok har hun ikke selv malt alle bildene, formet skulpturene, håndlaget keramikken, snekret møblene eller sydd, strikket eller brodert alle dukene – men det er Giovanna som står som den overordnede ansvarlige for at alt på Su Gologone er i det Giovanna selv har kalt «Su Gologone style».

Hun er fyr og flamme og lever seg helt inn i fortellingen om hotellet. Når vi går rundt på hotellet, er det vanskelig å henge med i alt det som Giovanna har å fortelle, så jeg gir faktisk på et tidspunkt opp og slutter å ta notater. Heretter lar jeg meg bare rive med av engasjementet hennes.

Etter en stund går det opp for meg at Giovanna både er en mesen og et samlingspunkt for den sardiske kunstverdenen, og når jeg spør litt om dette, forteller hun meg at det med kunsten – den sardiske kunsten – bevaringen og opprettholdelsen av den, er noe hun har gjort til sitt livsverk, og Su Gologone er stedet der livsverket får lov til at blomstre.

Det er som et museum for moderne kunst og tradisjonell, sardisk kunst. Gamle, tradisjonelle tremasker henger side om side med ny tolkninger av disse. Tradisjonelle, sardiske broderier henger innrammet på veggene overalt i hotellets korridorer. Gudene må vite hvor hun har funnet all den kunsten, men jeg er ganske sikker på at mange av museene på øya er grønne av misunnelse over Giovannas samling av sardiske kunstskatter.

Det er likevel ikke bare sardisk kunst som pryder veggene og de små montrene som er hugd inn i veggene overalt. Det står f.eks. vaser av en kjent, italiensk keramiker som døde i en ung alder – «dem er det vanskelig å få tak i i dag, men jeg har 6 av verkene hans», sier Giovanna og smiler.

Vi kommer til biblioteket, der det også står en leketøyssamling. Vi følger de malte steinene videre til hotellets kunstgalleri (det er et system i de malte steinene, men så må man visst være her et par dager hvis man vil forstå det fullt ut). Her står det ferdige og uferdige malerier av Giovanna selv og av den skaren av kunstnere som hun har samlet på hotellet, for på Su Gologone bor det alltid malere og kunsthåndverkere. Giovanna er den som tilrettelegger og som tar initiativ, som får alt til å skje.

Observatorium, kino, cocktailbar og mye mer

På vei videre opp til observatoriet, der det arrangeres astronomikurs, går vi forbi kinoen, der det vises gamle, sardiske filmer under åpen himmel. Det gjør ingenting at jeg ikke forstår ett eneste ord på italiensk, for bare scenene alene kunne få meg til å sitte stille et par timer på en varm sommerkveld og bare nyte noe som er helt annerledes.

Vi går videre gjennom kaktushagen og forbi bakeriet, der det arrangeres bakekurs. Plutselig står vi og betrakter to av Giovannas nyeste prosjekter. Det første er yogaterrassen, og det andre er sigarhagen. «Røyker du sigarer?», spør jeg. – «Nei, men jeg liker så godt lukten av sigarrøyk», svarer Giovanna.

Vi går også forbi cocktailbaren før vi støter på Giovannas «kontor», som nok minner mer om et lite verksted. Her sitter hun sammen med alle de andre kunstnerne og maler, syr, broderer, former leire, lager møbler og hva hun nå ellers kan finne på. Jeg merker den kreativiteten som fyller rommet, uten at det faktisk er noen til stede bortsett fra oss selv.

Vi må selvfølgelig også se på rommene. De er ikke mindre imponerende. Eksplosjoner av farger, hjemmesnekrede møbler, boblebad, små terrasser, loungestoler og små, unike finurligheter på alle rommene. Alt er hvitt med farger. Møblene er av tre, og alt er laget etter sardiske håndverkstradisjoner.

Vi går tilbake til resepsjonen. Faktisk startet besøket med at vi satt og fikk litt kaffe og hjemmelaget kake. Jeg tenker et par timer tilbake til nettopp dette øyeblikket og tenker litt over hvilke forventninger jeg hadde da Giovannas og min samtale begynte litt gebrokkent, men hun har spesielt vist meg noe som ikke vil gå i glemmeboken med det samme.

Måltidet

Giovanna må videre, det er noen ting hun skal ordne, men hun byr oss på et måltid mat, og vi takker pent ja. Jeg har glemt å nevne at kollegaen min, Simon, er med oss hele veien rundt på hotellet, og jeg vet at han er like så fylt av sanseinntrykk som jeg er.

Til restauranten hører det også med en spesiell historie. Faktisk ble Su Gologone født som en restaurant av Giovannas foreldre. Hotellet kom først senere. Blant lokalbefolkningen på Sardinia er Su Gologone kjent som stedet der man kan få den kanskje beste tradisjonelle sardiske maten på hele øya, og Simon og jeg hadde fått tips om dette før vi kom, så vi er selvsagt glad for å bli invitert på middag.

Heller ikke på restauranten er to dager helt like. Fargene skiftes hver dag. Menyene – som er dekorert med kunst – skiftes også ut hver dag – i dag er fargen turkis. Før vi går til bords, viser Giovanna oss også den røde loungen, som er restaurantens litt mer intime avdeling, der primært par får lov til å nyte måltidet.

5,6,7,8 … retter. Jeg kan faktisk ikke huske det helt nøyaktig. Det finnes kanskje mange Michelin-restauranter og restauranter med fint, fransk kjøkken som er bedre og finere, men jeg er ikke sikker på at de kan gi den samme opplevelsen. Nå er vi jo også blitt varmet godt opp, og det er nok ikke overraskende at det er med en viss ærefrykt vi setter oss til bords.

Maten strømmer inn, rett etter rett. Pasta til forrett, pattegris til hovedrett og flere desserter. En av dessertene består av noen små kaker og brød, som vi nesten ikke tør sette tennene i, for de ligner små kunstverker og leketøy i alle mulige farger. Det er nesten synd å spise dem. Jeg har lyst til å stikke dem i lommen og ta dem med hjem. Jeg smaker likevel på dem akkurat som jeg har smakt på alt annet, og også de er gode.

Su Gologone står som en av de største opplevelsene Simon og jeg hadde på Sardinia. Ingen av os har den helt store interessen for kunst, men man kan ganske enkelt ikke unngå å bli både fascinert og forbløffet over den kreativiteten som finnes overalt på Su Gologone. Jeg anbefaler alle å besøke Sardinien, men hvis du vil krydre reisen din med en helt spesiell hotellopplevelse, så mangler Su Gologone sidestykke.

Greit å vite om Su Gologone

Su Gologone er et hotell som forhåpentligvis vil fascinere deg. Hvis du er glad i kunst, så kan det kanskje til og med føre til avhengighet.  Det er jo ingen hemmelighet at jeg er svært betatt av dette hotellet, men ikke la deg forføre av min begeistring, besøk hotellet selv.

Hvis du likevel planlegger lange dager med utflukter på Sardinia, så bør du velge et annet hotell. Hotel Su Gologone er et av våre boutiquehoteller, der hotellet bærer en stor del av ferieopplevelsen, så hvis du velger å legge ferien hit, så må du love meg at du setter av litt tid til å nyte hotellet og alle de tilbudene og aktivitetene stedet har å by byder på. Det er nok av dem.

Derfor reiser vi gjerne hit igjen

Når jeg kommer tilbake til Hotel Su Gologone, så vil det nettopp være for å ha litt tid til å nyte hotellet enda mer, så alle de inntrykkene man får, også kan fordøyes. Én ting jeg også vet med sikkerhet, er at når jeg kommer tilbake, så vil jeg nyte en sommerkveld i utendørskinoen med en drink og bare la atmosfæren suge meg opp.

Jeg kunne fortsette å liste opp alle de gode grunnene til å komme tilbake, men vil bare avslutte med å si at du her vil få en opplevelse som du ikke finner noe som helst annet sted i verden. Så dersom min ros av Hotel Su Gologone har gitt deg lyst til å reise av sted, så finn en dato, en avreiseflyplass, trykk på bestill og gled deg!

Les mer om Su Gologone

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

9,4 Våre gjesters
bedømmelse
1216 anmeldelser

Fasiliteter

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
Se alle

Kart og avstander

 • De vidunderlige Maddalenaøyene – ca. 148 km
 • Nærmeste ferieby med flere restauranter – ca. 9 km
 • Paradis for badeglade, Isola Santo Stefano – ca. 142 km
 • Koselig by! Ta båten til Korsika fra Santa Teresa di Gallura – fra ca. 162 km
 • Marina med luksusyachter, Porto Cervo – ca. 131 km
 • Den godt bevarte bastionen i Alghero, med markedsbesøk – ca. 172 km
 • En av Sardinias mest billedskjønne strender, La Pelosa i Stintino – ca. 183 km
 • Den lille middelalderbyen med de kronglete gatene, Bosa – ca. 102 km
 • Grotter med stalaktitter og stalagmitter, Grotta di Ispinigoli – ca. 20 km
 • Med båt kan du dra på en fantastisk tur til Grotta del Bue Marino – ca. 28 km
 • Costa Smeralda med strendene Poltu di Li Cogghj – ca. 126 km
 • … og Spiaggia del Principe, som regnes for å være blant Europas fineste
 • Smak på pecorino-ost i Gavoi – ca. 47 km
 • Kulturrike Sassari med gotisk og maurisk innflytelse – ca. 137 km
 • Alghero lufthavn – ca. 165 km
 • Olbia lufthavn – 100 km

Rom

Som alt annet på Hotel Su Gologone er alle rommene helt unike. De har forskjellige farger, forskjellige møbler (håndlagde naturligvis) og forskjellige størrelser. Kunsten er selvfølgelig også allestedsnærværende på rommene, og gangene utenfor rommet er nærmest innredet som små gallerier.

Hvert enkelt rom forteller en liten historie om Sardinia og er et lille kunstverk i seg selv. Det er i alle fall sånn Giovanna tolker det. Alle rommene er blitt innredet av en av de mange kunstnerne som bor på Hotel Su Gologone i kortere eller lengre perioder. Ekstrasengene er enten en uttrekkbar seng eller sovesofa. 

Fasiliteter:

 • Klimaanlegg
 • Minibar
 • Satellitt-TV
 • Safe
 • Bad med dusj eller badekar
 • Hårføner
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Su Gologone:

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Spa / Velværesenter
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Località Su Gologone
08025 Oliena

Koordinater

Latitude: 40.2895
Longitude: 9.4893

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne

Lignende hoteller

Italia, Sardinia, Olbia
 • Nærmeste flyplass: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 70 m
 • Svømmebasseng
Italia, Sardinia
 • Nærmeste flyplass: 127 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Italia, Sardinia
 • Nærmeste flyplass: 44 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi