Reiser til Toscana

Høye sypresser, oliventrær, pinjetrær, vinstokker, et landskap med lette bakker og middelalderarkitektur er noe av det som kjennetegner Toscana. Renessansen, verdenskunsten, maten og ikke minst vinen er noe av det som vekker min begeistring for Toscana. Bildene av Toscana er generelt vakre, og Toscana lever opp til forventningene som bildene fremstiller. Det er vakkert, forlokkende, oppslukende og innbydene. Hideaways er spesialister på reiser til Toscana, hvor du bor på håndplukkede hotell eller feriehus under ditt opphold. Velkommen til Toscana med Hideaways! 

Da jeg var der nede i oktober, var jeg så heldig å få nyte en lengre høst enn normalt. Jeg fikk med andre ord fult utbytte av det gode været og den svært særpregede naturen. 

Fargeeksplosjoner og nydelige landskap

Det toskanske landskapet er en symfoni av farger. De røde, grønne, gule og grå fargene er de jeg husker best, sikkert fordi samspillet mellom jordens gule, ja nesten røde farger og trærnes grønne, setter sansene i spill for fult. 

Landskapet i Toscana varierer naturligvis fra nord til sør og øst til vest. Hvor det ved kysten blir mer flatt, blir landskapet mer og mer bakkete inne i landet. Her ser det akkurat ut som på bildene og postkortene fra Toscana. For meg var det spesielt det bakkete landskapet og de små svingete veiene med sypressene som var en stor opplevelse, men også de hyggelige små byene som i høy grad er urørte, og man får en fornemmelse av at det går en rød tråd mellom arkitekturen og naturen. Det er imponerende. Og det vitner om en befolkning som er fullt bevisst på at de lever i et vakkert landskap som ikke fortjener å bli ødelagt av høye, moderne bygninger, fabrikker og kjøpesentre. Det er dermed ikke sagt at dette ikke finnes i Toscana, det finnes bare ikke der de store veiene blir små og du finner små unike hideaways som vi personlig har håndplukket for deg. 

Toscana lever opp til sitt gode rykte! 

Jeg blir jo helt nødt til å nevne maten og vinen, for det er jo en stor del av en ferie - spesielt en ferie til Italia. På reisen min til Toscana hadde jeg den fornøyelse å smake min første bistecca alla fiorentina. På et av våre hideaways hadde vertene lagt opp til middag, hvor det var alt fra vinproduksjon, produksjon av olivenolje, og leveranse av ferskt kjøtt fra nabogården. Dette ble til et riktig festmåltid! 

Elsker du mørt, velsmakende kjøtt, pizza, pasta, gniocci, tiramisú og iskaker (jeg kunne nevnt mer), er dette plassen for deg. Hvis du er begeistret for god mat og vin vil du sannsynligvis, som meg, dagdrømme om å komme tilbake til Toscana i det sommeren skal planlegges. Det er verdt å notere seg at toskansk mat skal kombineres med god toskansk vin, hvor du her kan prøve deg på de lokale godsakene. Og skulle du noensinne være i tvil om hva du vil ha, så er Chianti alltid en sikkert vinner. 

Kjærlighet er et sterkt ord, men... 

Jeg må ærlig innrømme at jeg var en av de mange som falt pladask for Toscana, og da har jeg ikke engang nevnt besøket i Firenze, og byer som Lucca og Siena. Dette er opplagte reisemål for dagsturer med bil. Godt at Marie er mer bereist i Toscana enn det jeg er. La kjøreturen gjennom landskapet gjøre bilvinduene til levende rammer, hvor noen av de vakreste bildene som Italia kan by på vil åpne seg for deg. 

For mitt vedkommende levde virkeligheten absolutt opp til forventningene. Og de forventningene var høye til å begynne med. Toscana er et sted som jeg virkelig kommer til tilbake til, og hvor jeg har lært å forstå alle de som år etter år reiser til Italia og besøker Toscana. Jeg stopper her, for Toscana kan ikke beskrives på 1 side, 100 eller 1000. Toscana må oppleves! 

Hos Hideaways har vi en lang rekke av feriemuligheter til deg. Skal du reise med hele familien er det kanskje et feriehus du er på utkikk etter. Tenker du heller på en romantisk ferie, da er Toscana perfekt. Her har vi faktisk håndplukket romantiske hotell for deg og din bedre halvdel, hvor dere kan stresse totalt av og bare nyte hverandres selskap. Du kan også sortere alle hotellene og feriehusene ut i fra våre reisetemaer. Det gjør du ved å bruke den boksen du finner til venstre for hotellisten. Har du bruk for personlig rådgivning til ferien, da er du mer enn velkommen til å ta kontakt med oss på telefon eller mail via vår online chat. Denne finner du nederst i venstre hjørne på denne siden. 

Riktig god ferie i Toscana med Hideaways! 
 

Med vennlig hilsen, 
Mikkel

(Besøk MIkkel Krohne-Sørensens profil på Google)

Les mer om Toscana

Reisemåter

Hos Hideaways er vi spesialister på reiser til Toscana, hvor du bor på håndplukkede hotell og feriehus. I nedstående rekkefølge finner du litt informasjon om våre reiser. 

Reis til Toscana akkurat som det passer deg 

Du kan velge å dra på "kjør selv reise" med egen bil, eller så har du muligheten til å la oss arrangere hele reisen for deg. Du kan også velge å arrangere flytransporten til Toscana selv, og nøye deg med å kun bestille opphold på utvalgte hotell og feriehus i programmet. 

Pakkereiser til Toscana med prisgaranti

På våre pakkereiser til Toscana benytter vi flyruter fra blant annet Oslo Gardemoen, Oslo Torp, Bergen, Tromsø, Trondheim og Stavanger til Pisa, Firenze, Roma, Milano og Bologna flyplass, så her er det bare å velge den ruten som passer deg best. Du kan velge helt fritt mellom flyselskapene som har aktuelle ruter til flyplassene over.   

Vi vil anbefale deg å lese litt om våre bilrundereiser til Toscana. Her har vi sammensatt reiser med opphold på to eller flere utvalgte Hideaways. Disse er valgt ut fra våre egne erfaringer og ut fra våre utallige reiser rundt i regionen. 

Disse har alle en sentral beliggenhet i forhold til de sammensatte programforslagene, noe som betyr at du skal kjøre minst mulig i bil for å oppleve de mange tusenvis av severdighetene som Toscana byr på. Du finner også bilrundereise som kombinerer opphold i søster-regionene Toscana og Umbrien. Merk deg at hos Hideaways yter vi prisgaranti på alle pakkereiser, som inngår flyreise, hotell eller feriehus og bilutleie. 

Les mer om reisemåtene du kan velge mellom når du reiser med Hideaways.

Les mer

Severdigheter

Toscana er verdenskjent for sine mange unike kulturelle severdigheter, spesielt fra renessansen. Men regionen byr også på sjarmerende og vakre landsbyer med en rik forhistorie og en spesiell toskansk atmosfære. Jeg har her valgt ut et par av de severdighetene som jeg mener du bør oppleve mens du er på reise i Toscana. 

San Gimignano 

Den lille byen San Gimignano, hvor det kun bor 7000 innbyggere, ligger i Sienaprovinsen i den sentrale delen av regionen. Den er en av de vakreste og mest sjarmerende byene i Toscana. 

Byen er i besittelse av en rekke unike tårn fra middelalderen (14 totalt), og andre sjeldne velbevarte bygninger fra middelalderen. Disse er en av grunnene til San Gimignano er plassert på UNESCOs verdensarvliste. Den lille byen har også en vanvittig vakker plass i det i det toskanske landskapet som er verdt besøket alene. 

Lucca

Byen har vært en romersk koloni, en italiensk bystat, vært erobret av Napoleon, Puccinis fødested, og grunnlagt av etruskerne. Den er ikke bare en av de vakreste, men også en av de historisk sett mest interessante byene i Italia. Den utstråler toskansk renessanseånd på et arkitektonisk plan, blant annet i form av dens velbevarte og verdensberømte festningsmuren som har vært med på å sette byen på UNESCOs liste over verdensarv. Byen bærer også unike spor fra romertiden, f.eks. i form av torget Piazza San Michele, som er bygget oppå et antikt forum, og det berømte torget Piazza dell'Anfiteatro, som fremdeles bærer spor av et antikt amfiteater. 

Lucca ligger i det nordvestlige hjørnet av Toscana (i provisen med samme navn), og det er ikke langt til kysten og Tyrrenhavet. Dette gjør det lett å kombinere et besøk til havet, selv om man kan bruke en hel dag i den historisk unike byen. 

Galleria degli Uffizi

Galleria degli Uffizi ligger ved Arnoelva i Firenze. Det er et av verdens eldste, fineste og mest berømte kunstmuseene, og rummer en unik samling av kunstverker skapt av den legendariske Medici-familien i Firenze, som i begynnelsen av 1400-tallet var den rikeste familien i Europa. 

Museet rummer blant annet toscanske maleri fra det 13. århundre, florentinske maleri fra det 14. årundre, venetikanske maleri fra 15. århundre, flamske maleri fra det 17. århundre og en lang rekke mesterverker av noen av kunsthistoriens største kunstnere. Blant dem er Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Botticelli, Titian, Caravaggio, Albrecht Dürer og Rembrandt.

Spesielt i sommermånedene kan museet være målet for en stor interesse fra utenlandske og italienske besøkende, så det kan anbefales å reservere en billett på forhånd, og på denne måten hoppe over en ellers lang ventetid. 

Det skjeve tårn i Pisa 

I motsetning til hva mange tror så begynte klokketårnet i Pisa allerede under oppføringen i 1173 å helle til den ene siden. Dette var på grunn av bløt jord og dårlig fundamentasjon. Man har prøvd å stabilisere tårnet gjennom tidene, men til ingen nytte. Men i 2008 erklærte myndighetene at tårnet for første gang ikke lenger bevegde seg, og ville stå stabilt de neste 200 årene. 

I dag er det skjeve klokketårnet, som ligger bak Pisas berømte katedral, en av Toscanas (og Italias) mest kjente severdigheter. Tårnet har 294 trinn, og er 55,86 meter høyt på den laveste siden og 56,70 meter på den høyeste siden med en helling på 3,97 grader. Sammen med det nærliggende dåpskapellet, kirkegården og katedralen, er tårnet blitt erklært for verdensarv av UNESCO som en del av Piazza del Duomo, som regnes for en av de fineste arkitektoniske plassene i verden. 

Doumoen i Firenze

Firenzes domkirke, eller Cattedrale di Santa Maria del Fiore, er ikke bare Firenzes erkebispesete, men også blitt et varemerke for Toscanas berømte hovedstad. Byen er avbildet på utallige postkort, plakater, fotografier og malerier, hvor man spesielt kan se den enorme kuppelen som stiger majestetisk over byens tak. 

Domkirken i Firenze ble påbegynt i 1296 og stod fullført i 1436, hvor den ble innviet av pave Eugenius IV. Den gotisk-stiliserte katedralen var sin tids største kirke i den kristne verden, men er siden blitt overgått av Peterskirken i Roma, St. Pauls i London, og katedralen i Milano. Men Firenzes domkirke har fortsatt verdens største kuppel, laget av i alt 4 millioner murstein, og som innvedig rummer et 3600 km2 stort freskomaleri som skal forestille dommedag. 

Doumoen er, sammen med den øvrige delen av Firenzes gamle bykirke, erklært for verdensarv av UNESCO. 

Les mer om severdigheter, reisetips og hideaways på vår blogg om reiser

Les mer

Maten på din ferie 

Toscanas kjøkken er verdt reisen i seg selv. Som så mange andre italienske kjøkken bygger det på en rekke simple, men tilbakevendene og betydningsfulle grunningrediser. I dette tilfellet spesielt brød, olivenolje, ost, sjampinjong, belgfrukter, hvite nøtter og masse av frisk frukt. 

Her har jeg valgt ut et par av de kulinariske spesialitetene som jeg vil anbefale deg å prøve når du besøker den gastronomisk rike Toscana. 

Crostini alla Toscana

Crostrini alla Toscana er en apetittvekker i stil med spansk tapas, som typisk inntas før en hovedrett, om det så gjelder en middag på resturant eller hjemme. Retten består av tynne skiver hvitt ristet brød, påsmurt med en paté som inneholder kyllinglever, ansjoser, smør, løk og bouillon. 

Pappa al pomodoro 

Den populære toskanske tomatsuppen pappa al pomodoro har sin opprinnelse blant toskanske bønder, og er karakterisert for sin enkelthet. Denne spises også som forrett. 

Suppen består av hjemmelaget toscansk brød, tomater, hvitløk, basilikum, bouillon, toscansk ekstra jomfru olivenolje, samt salt og pepper. 

Akkurat som den spanske tomatsuppen gazpacho, kan pappa al pomodoro også spises kaldt. 

Bistecca Alla Fiorentina 

En av de mest berømte biffrettene kommer fra Toscana og går under navnet Bisteca Alla Fiorentina. Retten består av T-bone steik (ideelt sett Chianina T-bone) som først stekes (på grill eller panne), for så å hvile i en krydderurt-olje bestående av rosmarin, persille, salvie og purreløk blandet med olivenolje. Til slutt smøres de inn med balsamisk olje. 

Biffen servers ofte med cannellinibønner og sitronskiver. 

Chianti

Chianti er Toscanas mest kjente vin, oppkalt etter området hvor vinen tradisjonelt sett produseres, og kan daters helt tilbake til 1300-tallet i Chiantifjellene rundt Firenze. Den første offisielle navngivelsen av et vinområde kom først i 1716 og beskrev området rundt landsbyene Gaiole, Castellina og Radda, som senere ble kalt Chiantiprovinsen (Provincia del Chianti).

I 1932 ble vinområdet revurdert og inndelt i syv subregioner som bestod av følgende områder: Classico, Colli Aretini, Colli Fiorentini, Colline Pisane, Colli Senesi, Montalbano og Rùfina. I disse nye områdene begynte mange landsbyer å tilføre ordet Chianti til deres navn. Men det er kun produsentene fra det såkalte Classico-området (Chianti distriktets opprinnelige hjerte) som må bruke navnet på flaskens hals (gallo nero på italiensk). Dette betyr at den tilhører Classico-konsoritet, som vil si en sammenslutning av lokale Chiantiprodusenter. 

I midten av det 19. århundre skulle Chiantivinen brygges på 70% Sangiovesedruer, 15% Canaiolodruer og 15% Malvasia biancadruer, slik som den daværende baronen Bettino Ricasoli ville ha det. Men siden 1995 har det vært lovlig å produsere Chiantivin av 100% Sangiovesedruer, og på samme tid ble det et krav om at vinen skulle inneholde minimum 80% Sangiovesedruer. 

God apetitt! 

Les mer om mat og drikke på vår blogg om reiser.

Les mer

Reisemål i Toscana

Arezzo

Middelalderbyen Arezzo i det østlige Toscana er ikke en av de mest kjente byene i regionen. Men skynd deg hit, for turistene er få og severdighetene er mange. Her har du også et godt utgangspunkt for utflukter i de nærliggende regionene Umbria og Marche

Reiser til Arezzo

Asciano

Når du er i et postkortlignende område i det sørlige Toscana, kan du med fordel legge turen forbi den lille byen Asciano. Her venter en pittoresk by, hvor det er fred og ro. Kanskje du kan ta en kopp kaffe med lokalbefolkningen på Piazza del Grano.

Reiser til Asciano

Barberino

Vakre, autentiske og historisk rike Barberino di Mugello som ligger i den naturskjønne Sturadalen, er et ideelt utgangspunkt for en reise til Toscanas største kulturelle og historiske severdigheter.

Reiser til Barberino

Barberino Val d' Elsa

Det er ikke vanskelig å finne besøksverdige små byer i Toscana, men å finne en uten for mange turister er en kunst.

Reiser til Barberino Val d' Elsa

Barga

Med sin sentrale beliggenhet bare 45 minutters kjøring fra provinshovedstaden Lucca og sin status som en av Italias vakreste middelalderlandsbyer er Barga et flott valg for en ferie i Toscana.

Reiser til Barga

Buonconvento

Buonconvento ligger i hjertet av Toscana tett ved mange av regionens mest kjente severdigheter. Alikevel er den lille middelalderlandsbyen en fredelig oase hvor du fremdeles kan oppleve det ekte italienske hverdagslivet. Her får du et ideelt utgangspunkt for opplevelsesrike utflukter og kan samtidig slappe av i rolige omgivelser.

Reiser til Buonconvento

Castagneto Carducci

Castagneto Carducci er en hyggelig, middelalderlig by med smale gater, vakre torg og små butikker. Vil du oppleve den ekte, italienske atmosfæren og ha et godt utgangspunkt for strandlivet i Toscana, da er Castagneto Carducci et ordentlig godt valg.

Reiser til Castagneto Carducci

Chianciano Terme

Denne fine lille byen, med en eldre og en nyere del, ligger på et høydedrag med utsikt over landskapet. Byen ligger i Toscanas sørøstlige hjørne og tilhører provinsen Siena.

Reiser til Chianciano Terme

Firenze

Firenze er ikke bare hovedstad i Toscana, det sies også å være hele Italias kultursenter. Det storslåtte og historiske sentrumet oppfattes som et stort museum og du vil elske den mektige atmosfæren omkring deg under oppholdet ditt.

Reiser til Firenze

Grosseto

Den undervurderte provinshovedstaden Grosseto er mest kjent for å ligge i den betydningsfulle kunstbyen Castiglione della Pescaias periferi, ved Toscanas sørlige kyst rett ved grensen til Lazio. Her er landskapet flott og strendene har en perfekt sand.

Reiser til Grosseto

Lido di Camaiore

Midt på Toscana's populære strekning av sand ligger Lido di Camaiore og lokker med endeløse sandstrender, det varme sjøvann, vakker utsikt og et gammelt sentrum som tilbyr restauranter, kafeer og en herlig atmosfære.

Reiser til Lido di Camaiore

Livorno

Livorno er Toscanas viktigste havneby. Byen ligger nært til flere av regionens mest besøkte byer, som Pisa. Herfra er det heller ikke langt til Toscanas mest populære kunst og badebyer.

Reiser til Livorno

Lucca

Lucca kalles ofte for en av Toscanas velbevarte hemmeligheter, spesielt fordi byen ofte står litt i skyggen av regionens mest berømte kulturbyer. Bag Luccas imponerende bymurer gjemmer deg seg derimot en sjarmerende labyrint av snevre, brosteinsbelagte gater med hyggelige piazzær og små torg med tallrike gode restauranter og spennende severdigheter.

Reiser til Lucca

Montaione

I hjertet av Toscana, helt spesifikt i trekanten av Firenze, Pisa og Siena finner du Montaione. Dessuten er Montaione bare en times kjørsel fra rivieræns strender og er dermed den perfekte base for en ferie full av eventyr. Byen ligger opp en bakke hvor du vil få en storslått utsikt.

Reiser til Montaione

Montalcino

Montalcino ligger i den sørlige delen av Toscana og er best kjent for vinen Brunello di Montalcino som produseres på disse kanter. Byen har et deilig lite sentrum med en vakker utsikt over landskapet og et godt utvalg av både resturanter og kafèer.

Reiser til Montalcino

Montepulciano

Montepulciano - navnet ligger perfekt i munnen akkurat som vinen av samme navn. Her i det sørlige Toscana er vinene runde i smaken, landskapet bølgete og byen emmer av historie fra middelalderen. Hva mer trenger du å vite for å reise til Toscana?

Reiser til Montepulciano

Pienza

Den lille byen Pienza ligger fint plassert i bølgende marker i det sørlige Toscanas mest besøkte område, nær Orciadalen. Det er en fryd å kjøre rundt på de snoende veiene og oppleve disse postkort landskapene.

Reiser til Pienza

Pisa

Pisa er mye mer enn bare det skjeve tårnet. Et pulserende sentrum med shoppinggater, severdige torg med gode resturanter og en folkelig stemning, gjør opplevelsen til noe helt spesielt. Fra Pisa er du tett på kysten og de beste sandstrendene i Toscana.

Reiser til Pisa

Pistoia

Til tross for sin sentrale plassering i den mest populære delen av Toscana er Pistola fortsatt litt oversett blandt feirereisende. Vil du være tett på regionens mest berømte severdigheter og samtidig oppleve det ekte Italia, er denne lille perlen av en velholdt middelalderby derfor det perfekte reisemålet.

Reiser til Pistoia

Rufina

Det er kun 25 minutter å kjøre med toget fra Rufina inn til Toscanas mest berømte kulturby, Firenze. Men det er mye annet å oppleve når du reiser på ferie til Rufina. Det gjelder ikke minst de mange gamle vingårdene og slottene som i århundre har fremstilt noen av regionens beste viner.

Reiser til Rufina

San Gimignano

Tårnenes by er en av de mest berømte middelalderbyene i Toscana. Gå rundt i det imponerende sentrum og bli en del av historien. Herfra har du også muligheten til å besøke andre byer i regionen samt vinområdet "Chianti".

Reiser til San Gimignano

Tavarnelle Val di Pesa

Reiser til Tavarnelle Val di Pesa

Elba

Med sine 130 strender, sine 147 kilometer lange kyststrekning, sin vakre og varierende natur og sitt milde klima, er øya Elba det ideelle stedet for en badeferie eller en aktiv ferie, eller for de som evt. vil oppleve Toscanas største øy.

Reiser til Elba

Informasjon og fakta 

Jeg har samlet noe informasjon og fakta om Toscana til din reise. Vil du lese mer om Toscana så anbefaler jeg deg å følge eksterne lenker til andre kilder nederst på siden, og ikke glem å lese om Toscana på reisebloggen vår. Her ligger det emner som mat og vin, kultur, natur, historie, severdigheter, forslag til dagsturer, og ikke minst opplevelser fra våre egne reiser til Toscana. 

Provinser

Toscana er inndelt i ti provinser: Arezzo, Firenze, Grosseto, Livorno, Lucca, Massa og Carrara, Pisa, Pistoia, Prato og Siena. Den største av provinsene med tanke på innbyggere er Firenze med litt under en million innbyggere. Den arealmessige største provinsen er Grosseto. 

Provinsen med minst innbyggere er Massa og Carrara i den nordlige delen av regionen. Mens Prato, som er naboen til Firenze, er den arealmessige minste provinsen i Toscana. 

Natur

De toscanske landskapene, med sypressalleer som bukter seg gjennom bakkede hvetemarker, er blitt foreviget på utallige postkort, kalendere og bilder, og har vært med på å gjøre Toscana til et av de mest populære reisemålene i Europa. At det er bakkene som ofter stjeler forkus på postkort og bilder er ikke overraskende i og med at 65% av all Toscanas areal utgjøres av bakkete terreng. 

Regionens fjellrike utgjør rundt 25% av Toscanas samlede areal, og slettelandskapet i Toscana utgjør rundt 8%. Blant regionens største fjell er den 1200 meter høye fjellkjeden Appenninerne, som krysser regionen på sin vei fra Alpene i nord til Calabrien i sør. Det høyeste fjellet i Appenninerne er Como Grande på 2914 meter.

Regionen har også en forholdsvis lang kystlinje som vender ut mot Tyrrenhavet og de syv toscanske øyene. Disse toscanske øyene ligger mellom Det liquriske hav og Tyrrenhavet, og rummer blant annet en nasjonal park - Parco Nazionale Arcipelago Toscano. Det er et populært utfluktsmål for både utenlandske og italienske besøkende i de varme sommermånedene. 

En hovedrolle i det toscanske landskapet inntas også av den berømte elven Arno, som med sine 241 kilometer, er regionens lengste elv. Elven renner ut fra jellet Falterona i nærheten av Arezzo og renner ut i Tyrrenhavet ved Pisa. Underveis passerer den blant annet noen av de største toscanske byene, som Firenze og Empoli, som er bygget opp rundt elven. 

Klima 

Som i alle andre større regioner har Toscana et klima som varier fra sted til sted, avhengig av hvor tett man er på kyst, slette og fjell. Ved kysten er det hovedsakelig et mediterransk klima med tørre og varme somre og milde vintre, mens det i den indre delen av landet både finnes submediterransk klima og høylandsklima. 

I områdene rundt Prato og Pistoia i den nordlige delen av regionen kan det godt komme snø om vinteren, mens det eneste stedet med mye snøfall på vinteren er i fjellkjeden Appenninerne. Her er det mulig å dyrke skisport gjennom hele året. 

Regionen har en forholdsvis stor mengde sol, men gjennomsnittlig 6-6.5 solskinstimer i døgnet på årsbasis. Den har gjennomsnittlig 11 timer i døgnet rundt sommermånedene og 4 timer i vintermånedene ute ved kysten. 

De varmeste månedene er juli og august med middeltemperatur på 30 og laveste temperatur på rundt 18 og 17. I januar er det kaldest med en temperatur på 3 grader og 11 grader på det høyeste. 

Språk 

Ut over riksitaliensk, som er det mest brukte språket i Toscana, snakkes det også forskjellige versjoner av toscansk (dialetto toscano). Riksitaliensk kalles ofte for en "litterær" versjon av toscansk, ettersom toscansk har hatt en stor innflytelse på riksitaliensk gjennom forfattere som Dante, Machiavelli og Petrarca. Men dagens riksitaliensk er på ingen måte identisk med det opprinnelig toscanske språket. 

Det finnes minst ti versjoner av toscansk sprett utover regionen, som normalt inndeles i nordlige og sørlige grupper, hvor syv av dem tilføres til den førstnevnte og tre til den sistnevnte gruppen. Det sies at det er rundt 3,5 millioner toscanere som snakker toscansk.  

Populært i Toscana

Italia, Toscana
  • Nærmeste flyplass: 138 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Italia, Toscana, Firenze
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.5 km
  • Svømmebasseng
Italia, Toscana, Montaione
  • Nærmeste flyplass: 61 km
  • Avstand til havet: ca. 75 km
  • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér