Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne å lete i jungelen av storbyhoteller når man går etter både kvalitet og beliggenhet. Derfor ble jeg svært glad da jeg fant Al Palazzo del Marchese di Camugliano. Nå befinner vi oss i Italia, i Toscana og fremfor alt i Firenze, som, akkurat som Venezia, er en by der man er utrolig stolt over byens kultur og historie, og det gjelder også på Al Palazzo del Marchese del Camugliano. På tross av at det er et nokså pompøst sted med mørke farger, tunge tekstiler og antikke møbler, er det noe helt spesielt ved hotellet. Det føles helt riktig, og det eieren har lyktes med å skape den helt rette stemningen som får deg til å føle deg hjemme, og jeg føler meg ytterst privilegert over å få lov å komme innenfor dørene.

Marie Burheim
Besøkt av
Marie Burheim

Jeg kunne nesten ikke vente, og spaserturen gjennom Firenzes brosteinsbelagte gater og torg føltes lett, ja, nesten som om jeg danset. Et hideaway i Firenze, det hadde jeg lett etter lenge, og endelig lyktes jeg. Å finne gjemmesteder i en storby kan være en utfordring, det visste jeg fra tidligere, selv om jeg hadde full tillit til at Firenze ikke ville svikte meg. Og det viste seg at jeg endte opp med å bli mer enn tilfreds.

Romantisk og svært sentralt

Al Palazzo del Marchese di Camugliano er et berømt palé, og siden selve bygningen stammer fra 1500-tallet og derfor har historisk betydning, er det ikke så rart at det ligger nettopp her midt i det historiske sentrum med de små, smale gatene og koselige smug. Bare beliggenheten gir et plusspoeng hos meg, og jeg elsker å være midt i byens hjerte, der jeg i nærheten av alt det som byen har å by på. Fasaden skiller seg ikke stort fra resten av byens fasader, bortsett fra den detaljen at du bak jernporten kan skimte en bakgård, og det er først når du kommer inn at du oppdager at du er havnet på rett sted.

Den sentrale beliggenheten betyr altså at du har hele byen for dine føtter og er i gangavstand til byens restauranter og kafeer. Elven Arno ligger bare et par hundre meter fra hotellet, og det er bare 10 minutters gange til en av byens mest besøkte torg, Piazza del Duomo. Det er 750 m til sentralbanestasjonen, Santa Maria Novella, der du enkelt og raskt kan komme deg til de mange vakre byer i regionen, med sine bølgende åser fylt med vinmarker og olivenlunder.

Slå deg ned i bakgården og nyt den avslappede atmosfæren 

Etter en dag fylt med opplevelser og inntrykk er det fint å kunne slappe helt av, og det finnes nesten ikke noe bedre sted enn i hotellets bakgård. Her kan du slå deg ned i de komfortable hagemøblene og nyte en drink eller en god kopp kaffe mens du legger planer for morgendagens utflukter. I en storby er det alltid en helt spesiell opplevelse å kunne koble av i en oase som denne.

Og det er ikke bare selve paleet og bakgården som er spesielt, for hele hotellet oser av historie, og stilen går som en rød tråd gjennom alle de vakre rommene og salene, der noen av dem også brukes til resepsjon og frokostservering. Jeg ble fortalt at huset opp gjennom tidene er blitt brukt til å huse venner og bekjent fra nær og fjern. Det finnes til og med en musikksal der man kunne sosialisere og nyte de vakre tonene som bredte seg fra rom til rom. Ja, det er vanskelig ikke å beundre datidens sosiale kompetanse, der samtale og musikk var i fokus, og mens jeg gikk fra den ene salen til den neste, drømte jeg om å få et glimt, om enn det var nok så lite, av Al Palazzo del Marchese di Cumuglianos storhetstid.

Godt å vite om Al Palazzo del Marchese di Camugliano

Hotellet vil gjerne vite hvilket tidspunkt du planlegger å ankomme. Hvis du kommer du i bil, må du huske på at du befinner deg midt i Firenze, og det kreves en spesiell tillatelse for å kjøre i byens historiske sentrum. Hvis du ønsker hjelp til å finne en parkeringsplass, bør du kontakte hotellet i forveien, så hjelper de gjerne. Vi gjør oppmerksom på at det er en del trapper på hotellet, siden det er et gammelt hus.

Les mer om Al Palazzo del Marchese di Camugliano

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

208 anmeldelser

Fasiliteter

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
Se alle

Kart og avstander

 • Nærmeste by, Firenze – 0 km
 • ... med Ponte Vecchio, shopping og domkirken
 • Siena, kanskje den mest populære middelalderbyen i Italia – ca. 71 km
 • Pisa med sitt skjeve tårn – ca. 86 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 30 km
 • Etruskernes fjellby, Volterra – ca. 75 km
 • "Byen med de 1000 tårn", San Gimignano – ca. 52 km
 • Roma flyplass Fiumicino (Leonardo da Vinci) – ca. 309 km
 • Firenze flyplass – ca. 10 km
 • Pisa flyplass – ca. 82 km
 • Bologna flyplass – ca. 105 km

Rom

Al Palazzo del Marchese di Camugliano har bare 10 rom, som alle er romslige og elegante, og ingen av rommene er helt like. Juniorsuiter og suiter er litt mer luksuriøse enn de andre rommene, og har vakre takmalerier, veggdekorasjoner, antikke møbler, marmor og forgylte speil. Flere av rommene vender inn mot bakgården, andre ut mot den lille gaten. Suiten har en oppholdsstue og sovesofa (åpen planløsning kan forekomme). En del suiter har en såkalt "connecting door". Du kan dessuten velge leilighet med et soverom og en oppholdsstue med kjøkkenkrok og sovesofa.

Fasiliteter:

 • Aircondition
 • Wi-Fi
 • Flatskjerm-TV
 • Minibar
 • Safe
 • Vannkoker
 • Bad
 • Hårføner, badetøfler og badekåpe
 • Barneseng på forespørsel (gratis)
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Al Palazzo del Marchese di Camugliano:

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Heis
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Via del Moro,15
50123 Firenze

Koordinater

Latitude: 43.7722
Longitude: 11.2493

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne