Når det står Firenze på flybilletten min, blir jeg alltid varm om hjertet, og kan glede meg i flere uker før avreisen. Jeg elsker å gå på oppdagelse i de smale gatene, som munner ut i flotte torg, og hvor duften av fersk tomatsaus og lyden av skramlende kasseroller preger bybildet når byen langsomt våkner opp. Det er ved slike anledninger at jeg ønsker at tiden kunne stå stille, om bare et øyeblikk. Det er noe helt spesielt ved italienske storbyer, hvis du spør meg, og i mitt tilfelle skyldes det både dufter og lyder, men også det faktum at de fleste har en virkelig hyggelig gamleby. En av de tingene jeg setter stor pris på ved Le Stanze di Santa Croce er nettopp beliggenheten i et lite smug midt i sentrum. Du bor altså midt i smørøyet, men likevel et stykke fra det verste turistmylderet, slik at du kan være sikker på en god natts søvn.

Marie Burheim
Besøkt av
Marie Burheim

Ikke langt fra Le Stanze di Santa Croce ligger kirken Basilica di Santa Corce og torget Piazza di Santa Croce. Den sentrale beliggenheten gjør at du har mange av byens kulturelle severdigheter og et stort utvalg av forretninger og restauranter rett rundt hjørnet, slik at du raskt kan komme frem og tilbake til overnattingsstedet ditt. En perfekt beliggenhet, spesielt når du om kvelden skal hjem etter en lang og opplevelsesrik dag i det flotte Firenze.

Du bor i byens historiske sentrum

At det bare er fire rom på Le Stanze di Santa Croce gjør sitt til at det er et virkelig hyggelig sted. Personlig synes jeg det er helt fantastisk at man fremdeles kan finne små perler som denne midt i en pulserende "storby" - og fremfor alt at det ligger midt i det historiske sentrum med kort gangavstand til severdigheter som Piazza del Duomo og Piazza della Signoria, som er noen av byens mest besøkte. Dessuten tar det bare 10 minutter å gå til Uffiziene og Ponte Vecchio. Én ting du ikke bør gå glipp av når du er i Firenze, er å besøke byens marked San Lorenzo, der du har et fantastisk utvalg av fine skinn- og lærvarer. Det tar ca. 20 minutter at gå dit, akkurat det samme som til jernbanestasjonen Santa Maria Novella, som er sentralstasjonen i Firenze. Og når vi snakker om tog, så husk å ta en tur ut på landet, der du kan nyte de mange vinmarkene og der de vakre olivenlundene blinker som sølv i solskinnet.

Våkn opp til duften av italiensk kaffe

Du begynner dagen på glassverandaen med en klassisk frokost som består av italiensk kaffe, te, juice, brød, marmelade, kaker, ost, skinke og frukt. Om sommeren, når været tillater det, åpnes verandaen, slik at du kan sette deg ut og lese en god bok eller planlegge dagens aktiviteter. Det finnes ingen bar her, men likevel et lite kjøleskap der du kan forsyne deg med kalde drikkevarer av forskjellig slag. Men du trenger nok heller ikke en bar, for det er mange hyggelige restauranter og kafeer i nærområdet. Beliggenheten er en av de tingene som gjør at jeg selv ville velge Le Stanze di Santa Croce, for nettopp området betyr mye for meg.

Godt å vite om Le Stanze di Santa Croce

Du bor i et område som kalles ZTL - begrenset trafikksone, og du kan altså ikke kjøre inn i området uten tillatelse. Hvis du kommer med tog, tar det ca. 10 minutter å kjøre med drosje fra stasjonen til overnattingsstedet, men du kan også ta buss C2 eller gå de ca. 25-30 minuttene det tar. Hvis du lander på Firenze lufthavn, kan du ta drosje direkte derfra, eller buss til sentralstasjonen. Hvis du ankommer tidlig og før det er mulig å sjekke inn, så kan du legge igjen bagasjen din på stedet.

Self check-in; du får en kode til porten, slik at du kan ankomme når det passer, og så får du også en beskjed om rommet, frokosten m.m. Derfor er det viktig at du i god tid gir beskjed om ditt omtrentlige ankomsttidspunkt. 

Les mer om Le Stanze di Santa Croce

Hideaways' vurdering

10,0 Våre gjesters
bedømmelse
139 anmeldelser

Fasiliteter

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Resepsjon
Se alle

Kart og avstander

 • Nærmeste by, Firenze – 0 km
 • ... med Ponte Vecchio, shopping og domkirken
 • Siena, kanskje den mest populære middelalderbyen i Italia – ca. 80 km
 • Pisa med sitt skjeve tårn – ca. 88 km
 • Hjertet i vindistriktet Chianti, byen Greve in Chianti – ca. 30 km
 • Etruskernes fjellby, Volterra – ca. 83 km
 • "Byen med de 1000 tårn", San Gimignano – ca. 61 km
 • Roma lufthavn Fiumicino (Leonardo da Vinci) – ca. 309 km
 • Firenze lufthavn – ca. 10 km
 • Pisa lufthavn – ca. 83 km
 • Bologna lufthavn – ca. 107 km
   

Rom

Det finnes bare fire rom på denne lille B&B, og de er alle forskjellige. Rommene som har navn etter de fire elementene vann, jord, ild og luft og er alle hyggelig innredet i forskjellige farger, noe som skaper harmoni og en god atmosfære. Hvis du ønsker et rom med separate senger, så si ifra når du bestiller, så skal vi gjøre vårt beste. Turistskatt betales på stedet. Hvis du velger et dobbeltrom, kan det være en av de nevnte.

Dobbeltrom Acqua
Dette fine rommet ligger i 1. etasje. I rommet er det en romantisk himmelseng og to vinduer, som gjør rommet ganske lyst. Det er også et bad med dusj. På forespørsel kan man få en barneseng.  

Dobbeltrom Terra
Dette klassiske rommet ligger i 2. etasje. Det er det største rommet og har to vinduer og er dermed svært lyst. Det er dobbeltseng eller to enkeltsenger samt bad med dusj. På forespørsel er det mulighet for ekstraseng. 

Dobbeltrom Fuoco
Dette romantiske rommet ligger i 2. etasje, der det er inngang og bad med dusj. Soverommet er en trapp opp, der du har skråvegger og takvindu. Dette er det roligste rommet. Det er dobbeltseng eller to enkeltsenger.

Dobbeltrom Aria
Dette komfortable og fargeriket rommet ligger i 2. etasje. Det er dobbeltseng eller to enkeltsenger samt bad med dusj. Dette rommet har en liten balkong. 

Fasilitetene er:

 • Klimaanlegg
 • Safe
 • Wi-Fi
 • Bad med hårføner
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Le Stanze di Santa Croce:

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Resepsjon

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Via delle Pinzochere, 6
50122 Firenze

Koordinater

Latitude: 43.7691
Longitude: 11.2632

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne