Reiser til Istria

Vidunderlige Istria, som ligger i Kroatia ved det nordlige Adriaterhavet, har i mange år vært en stor turistdestinasjon. Overraskende nok, men typisk for Kroatia, vil dette langt fra si at denne solrike halvøya har mistet sin originale sjarm. Og nettopp det er årsaken til at så mange som reiser til denne regionen blir hodestups forelsket i området. Velkommen til Istria med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Kroatia der du bor på håndplukkede hoteller og i ferieleiligheter på ferien din. 

De gamle, små kystbyene med hus som klumper seg tett sammen rundt de smale gatene og kirkens pittoreske klokketårn som høyeste punkt gir deg en fornemmelse av å være på eventyr i fordums tid, 

Når du beveger deg litt vekk fra kysten kan du også forvente syn og landskaper som fryder sjelen: Istrias innland kjennetegnes av en avvæpnende og unik form for skjønnhet, og bakketoppenes middelalderlandsbyer og de rustikke steinhusene vil utvilsomt sjarmere deg i senk hvis du er på utkikk etter en opplevelse av "det ekte Kroatia". 

Når du reiser til Istria møter du intakt sydlandsk sjarm i de gamle kystbyene

Pula er Istrias største by, og her kan du med fordel tilbringe minst en og gjerne flere dager. Den historiske havnebyen er interessant å utforske, og du kan blant annet se et amfiteater og andre levninger fra romersk tid. De fleste spennende severdighetene kan nås med en kort busstur fra Pula, så byens beliggenhet er sentral sette fra ditt synspunkt som feriegjest med ønske om å oppleve Istria. 

Stikk også innom de nydelige resort-byene Rovinj og Novigrad der du finner brosteinsbelagte torg, hus det skoddene på sydlandsk vis blir lukket for å skjerme for solen og bakgater fulle av rent tøy som henger til tørk. Dette er gode eksempler på hva vi mener når vi sier Istrias grunnleggende sjarm, også i kystbyene, har blitt bevart til tross for meget omfattende turisme i sommerperioden. 

Istrias strender er ofte dekket av sement da man har ønsker å gi badegjester en jevn overflate å sole seg på. Tidligere var strendene typisk preget av store steiner og hverken deres originale eller nåværende utseender er like forlokkende som de mange små buktene i Dalmatia, der du kan få fornemmelsen av å være utenfor allferdsvei på din egen bounty-strand (men uten den silkemyke, hvite sanden da de fleste strendene i Kroatia er småsteinsstrender).

Istria er reisemålet for deg som vet å nyte god mat

Men hvis du er glad i naturskjønnhet, karakteristiske småbyer, et kupert, frodig landskap og et stort, spennende utvalg av gård-restauranter som serverer komplett kroatisk, landlig kost med tydelige toner av Middelhavet og Italia, er du så godt som garantert en nytelsesferie etter ditt hjerte. De vidt berømte lokalrettene er basert på Istrias lekre, lokale råvarer, og når du smaker på dem vil du forstår hvorfor Istria faktisk er et reisemål i toppklassen når det gjelder gastronomi. Her kan du få smaksopplevelser som kan minne om dem som venter deg på noen av de beste spisestedene i Nord-Italia.

Istria er blant annet kjent for noen av de beste olivenoljene som kan oppdrives, delikatessen hvite trøfler, smakfulle asparges og retter med fisk og skalldyr der hver munnfull er en liten bit av himmelen. Smak også de lekkert tilberedte, lokale pastarettene og unn deg litt lokalprodusert skinke, ost og et glass rødvin til.

Som du sikkert vet er hvite trøfler en delvis sesongbetinget nytelse, så hvis du vil få den luksuriøse opplevelsen med deg er det best å besøke Istria i perioden september til desember. Enkelte svarte trøfler kan oppdrives hele året erundt, og det er en viss forskjell på prisen mellom de forskjellige typene. I oktober kan du også få med deg feiringen av "Trøffeldagene"; en begivenhet som finner sted i Livade. Her ligger også en av Istrias best kjente restauranter, Giancarlo Zigante. 

En ferie på den flotte halvøya i Kroatia vil minne deg om Italia

Når vi nevner Italia i sammenheng med Istria er det ikke kun fordi gastronomien her bærer klare likheter med den italienske: Istria har en interessant og komplisert historie og kultur der Italia spiller en betydelig rolle. Italia okkuperte hele Istria fra 1918 til 1945 da tidligere Jugoslavia tok over halvøya. Tradisjonelt bodde italienerne i regionens store byer, mens kroaterne bodde på landet. Etter 2. verdenskrig ble mange italienere utvist av Kroatia, men italiensk er fortsatt et særdeles utbredt språk her på denne kulturelt brokete, istriske halvøya.

Gled deg til en avslappende ferie med Hideaways i spraglete og vakre Istria - et reisemål for gourmeter, livsnytere, historieinteresserte og dem som simpelthen bare vil oppleve en spennende kroatisk region og koble av i vakre omgivelser. 

Bestill pakkereise eller "kun hotell" i Istria

Med Hideaways kan du reise til Kroatia på pakkereise med fly, hotell og evt. bilutleie, eller du kan velge å selv arrangere transporten og bestille "kun hotell". Uansett om du vil bestille en pakkereise til Istria eller opphold på et eller flere hoteller er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for gode råd og tips til ferien din, og vi gjør oppmerksom på at hvis du reiser med Hideaways tilbyr vi valgfri avreisedato og reiselengde. Vil du se priser på reisen din eller hotell-oppholdet ditt bruker du bare søkemotoren til å skrive hvilken periode du ønsker å reise til Kroatia og antall personer i reisefølget. 

Listen over hoteller og feriehus i Istria nedenfor består utelukkende av håndplukkede overnattingssteder og du kan lese mine personlige hotellbeskrivelser, hotellanmeldelser fra andre gjester, se bilder, se hotellets beliggenhet på kartet og mye med ved å klikke "les mer". 

God ferie i Istria i Kroatia med Hideaways Reiser. 

Hilsen,

Marie

Les mer om Istria

Reisemål i Kroatia

Finn reisen til Kroatia her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér