Altså, folk som kjenner meg, vet at jeg bare utrykker meg slik når noe spesielt har hendt meg. Altså i overført betydning. Hotel Cornaro har etterlatt et minne som jeg sent vil glemme. Det er flere faktorer som spiller inn, og dem kan du se frem til å møte når du sjekker inn som heldig feriegjest her på adressen rett utenfor Splits historiske bymurer. Er du klar til å bli med på en reise i tidsmaskinen? Jeg lover deg at du får alle ferieønskene dine oppfylt her i en av Kroatias vakreste og mest historiske byer.

Marie Kaalund Winther
Besøkt av
Marie Kaalund Winther

Smilet mitt blir så stort som en bølgedal mellom to himmelhøye fjell når jeg tenker på Hotel Cornaro. For det skal vise seg å bli et noe utradisjonelt besøk, som i siste instans går opp i en høyere enhet. Hvorfor? Siden jeg ankommer ganske sent med min kollega til Split – det har vært en svært lang dag på landeveiene, og vi har tilbakelagt flere hotellbesøk før vi endelig kan sjekke inn på Hotel Cornaro. Når vi når frem, er det er ingen tvil om at vi er ventet – Marco i resepsjonen har nesten vært urolig for om vi kan ha kjørt oss vill, for klokken er 21:25 når koffertene rulles inn i resepsjonen.

Toplu dobrodošlicu :)

Jeg innrømmer det! Jeg har heller ingen anelse om hva det måtte bety før Marco ønsker oss «hjertelig velkommen» så snart han får øye på oss. Om det er fordi både min kollega og jeg er blonde (og dermed ligner et par fra Skandinavia, som fremdeles mangler på innsjekkingslisten hans) skal jeg la være usagt, men ikke desto mindre kan Marco yrket sitt til fingerspissene, for han ønsker oss personlig velkommen med navnene våre. Det gjør inntrykk hvis du som oss kommer sent frem og bare ønsker å slippe å drasse rundt med kofferten. Selv om heisen er rett i enden av gangen i den svært stilige og minimalistiske lobbyen, tilbyr han også å hjelpe oss opp med bagasjen – det er en resepsjonist med situasjonsforståelse, og det er et stort pluss.

Skynd deg – vi kommer for sent!

OK, to kvinner på tur – samtidig, det kan nesten bare gå galt :) Det er sagt med et smil, for min kollega Ulrika og jeg er et godt team og utfyller hverandre godt. Men vi er trette (og nok også ganske sultne), trette som i «hvis vi legger hodet på puten nå, så lukker vi øynene og sover helt til i morgen». Vi har fremdeles en viktig omvisning før vi kan gå ut og spise middag i Splits gamleby. Det er selvsagt omvisningen på Hotel Cornaro. Vi avtaler med Marco at vi «bare trenger 10 minutter», og så kommer vi ned til ham friske og godt uthvilte. Men 600 sekunder for to kvinner er knapt nok – og vi rekker hverken å skifte tøy eller fikse håret før vi igjen har bena på nakken og iler ned til resepsjonen for å møte Marco i tide. Hører jeg deg si «typisk kvinner»? …

Lady og Landstrykeren

Han virkelig en gentleman, han Marco. Så når vi kommer nesten andpustne ned i resepsjonen, spør han høflig om vi har funnet oss godt til rette. Om?! Ja, jeg glemte helt å nevne i kampens hete at hotellet til fulle lever opp til sine fire flotte stjerner. Rommene er ikke noe unntak, og både standard og fasiliteter er det ikke noe å utsette på (Ulrika vil nok likevel nevne at det ikke finnes strykejern på rommene, men hvis det er det eneste minuset, så er det nok til å leve med :)

Marco spør om vi ønsker å begynne omvisningen med å se flere romtyper eller starte med å se utsikten fra takterrassen. Klarer du å gjette hva vi velger? Yes, takterrassen. I heisen trykker vi på knappen til øverste etasje, og når vi kommer ut, er det som å komme til en helt annen verden. Du verden! For en utsikt! Den gamle bymuren, hustakene, marinaen og havet ser ut til å ligge rett for våre føtter. Og så i opplyst tilstand her om kvelden – fantastisk! Det er så romantisk at det må oppleves for å kunne forstås. Derfor har jeg valgt å kalle overskriften «Lady og Landstrykeren», for det er nesten bare den italienske pastaen som mangler for å gjøre opplevelsen komplett.

Som du kan se på bildene i galleriet ovenfor, så er det servering her om dagen, og du kan legge deg i boblebadet som er strategisk plassert ved enden av terrassen med direkte utsikt over byen og kysten – legg til et par glass champagne, og du glemmer snart alt rundt deg :)

De 4 stjernene er velfortjente – også innendørs

Etter besøket hos «Tony’s» på takterrassen beveger vi oss igjen inn og tar en titt på de andre romtypene, som du kan lese mer om i avsnittet nedenfor. Det er ingen tvil om at vi føler oss hjemme og gjerne vil bli værende litt lenger. Både Cornaro og Split er verdt et besøk – vel å merke uten å skulle stresse, men bare nyte livet og slappe av.

I tillegg til rommene viser Marco oss også frokostrestauranten, utendørsterrassen i første etasje og wellness-området. Det er utrolig at et lite hotell med bare 78 rom har anstrengt seg så mye for å behage gjestene sine. Ikke desto mindre er det tilfellet. Igjen er stilen moderne og minimalistisk, en kontrast til byens lange historie. Dermed får du litt av det beste fra begge verdener, for på Hotel Cornaro kan du få alle ønsker oppfylt når det gjelder standard og fasiliteter, og når du beveger din inn i byens smale, brosteinsbelagte gater, så får du følelsen av å være en del av eventyret «1000 og én natt».

Middag, kroatisk musikk og rask frokost

Som du kanskje kan regne ut, så er det ikke mange timer mellom kveldsmat og frokost i dette tilfellet. Nærmere bestemt er det ca. 7 timer :) Men begge måltidene er verdt å ta med i beskrivelsen.

Etter Marcos flotte omvisning på Hotel Cornaro tar vi en runde i høye hæler (det er jo fredag) i gamlebyen i Split, som ligger rett på den andre siden av hotellet. Det går nesten ikke an å bo mer sentralt – og så finnes det også parkeringsplasser ute foran entreen, noe som gjør det ekstra praktisk hvis du kommer med leiebil.

I de brosteinsbelagte og smale smugene og gatene slentrer vi og titter på alt fra de gamle, vakre bygningene, de små spesialbutikkene og så restauranter – sistnevnte er nok det vi er mest interessert i akkurat nå, og vi setter oss tilfeldig ned et sted som viser seg å være mer historisk enn vi kunne ha regnet med. Stedet er Zinfandel Food & Wine Bar og ligger ca. 5 minutters gange fra Hotel Cornaro. Her er det virkelig hyggelig, stemningsfullt, og så spilles det live-musikk. Her slår vi oss ned, og når vi spør servitøren om hvor navnet Zinfandel kommer fra, forteller han:

Zinfandel-druen, som vi alle best kjenner fra California, har faktisk kroatiske røtter, og endatil fra Split-området. Hvem ville vel ha trodd det? Ikke desto mindre så har denne druen oftest en fantastisk duft, ikke minst her i sitt hjemland. Etter å ha spist en kroatisk tapas-middag og drukket siste glass av Zinfandel-en vil vår felles kollega, Miho, som er kroat og lokalkjent, vise oss et spesielt dansested (for å forbrenne druekaloriene, naturligvis). Og det er virkelig et dansested, som hverken Ulrika eller jeg noensinne har prøvd maken til tidligere.

Her er det orkester, forsanger (à la Dario Campeotto) med gammeldags mikrofon og massevis av fastboende, unge som gamle. Til tross for at vi hverken kan synge med eller følge rytmen til tonene av de kroatiske melodiene, så er det en fantastisk opplevelse som ingen av oss vil glemme – det er kanskje en av de mest lokale opplevelsene jeg har hatt på en inspeksjonsreise, og hvis noe lignende kommer på musikkprogrammet her hjemme, så skal du nok få beskjed – for det må oppleves.

Frokosten huskes…

Frokosten på Hotel Cornaro har satt seg litt dypere i hukommelsen enn på andre gode steder. For vi var trette da vi ankom, men kommer likevel noe sent i seng og skal tidlig opp. Så egentlig burde hjernecellene ikke være helt våkne, men på Hotel Cornaro kan du se frem til å sette tennene i en utvidet frokostbuffet med alt det du kan ønske deg – her finnes alt fra fersk frukt, yoghurt, egg og bacon til hjemmebakte kaker og croissanter. Kaffen er også nybrygget, og du kan til og med nyte dagens første måltid ute på terrassen, noe som er sjelden i en storby.

Så vi våkner raskt og har de beste minner med oss fra Split og Cornaro – og vi kan ikke vente med å komme tilbake til en by med store opplevelser og et hotell med personlig service, gode rom og en fantastisk utsikt fra Lady og Landstrykerens takterrasse.

Godt å vite om Hotel Cornaro

Hvis du ønsker å feriere på Hotel Cornaro (noe jeg absolutt kan forstå), så kan du kontakte oss for pris og ledig kapasitet – kontakt oss på info@hideaways.no eller på tlf. 239 60 873, og du vil få et tilbud.

Les mer om Hotel Cornaro

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

10,0 Våre gjesters
bedømmelse
797 anmeldelser

Fasiliteter

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Se alle

Kart og avstander

 • Nærmeste by, Kroatias nest største by Split – 0 km
 • … med gamlebyen på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv
 • Diokletians palass, det historiske sentrum i Split – ca. 250 km
 • … en livlig bydel med restauranter, kafeer og butikker
 • Domniuskatedralen i Split – ca. 400 m
 • Avstand til havet – ca. 400 m
 • Trogir, en havneby med en rik kulturarv – ca. 28 km
 • Piratbyen Omiš – ca. 26 km
 • Šibenik, en av Midt-Dalmatias fineste gamle byer – ca. 70 km
 • Nasjonalparken Krka – ca. 78 km
 • Byen Zadar, med Donatkatedralen – ca. 157 km
 • Plitvicesjøene og nasjonalpark – ca. 242 km
 • Øya Pag – ca. 169 km
 • Kroatias hovedstad Zagreb – ca. 393 km
 • Dubrovnik, et av de mest besøkte turiststeder i Dalmatia – ca. 228 km
 • Split lufthavn – ca. 24 km

Rom

Selv om stilen er svært ren og minimalistisk, med lyse og duse farger, så er det likevel en viss hygge her som du kan se frem til – kanskje fordi det hersker en hjemmekoselig og vennlig atmosfære overalt på hotellet. Alle de 151 rommene og de 5 suitene er innredet med den samme stilen, med hvitmalte vegger dekorert med plakater i svart-hvitt, som passer godt til rommet. Lyset gir en varm følelse, og her har man brukt beige fargenyanser for å bryte den ellers lyse fargepaletten.
 

 • Smart-TV med kabel/satellitt
 • Allergivennlige puter og dyner
 • King size-seng eller to adskilte madrasser
 • Klimaanlegg
 • Vekking
 • Gratis flaskevann ved ankomst
 • Høyhastighets Wi-Fi
 • Safe og minibar
 • Bad med gulvvarme
 • Badekar eller dusj
 • Badetøfler og badekåpe
 • Toalettsaker og badevekt
 • Utstyr til å lage te og kaffe (i deluxe og suite
 • Skrivebord med sitteplass
 • Lydtette dører og vinduer
Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Hotel Cornaro:

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Heis
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Sinjska 6
21000 Split

Koordinater

Latitude: 43.5104
Longitude: 16.4394

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne