Byen Split er over 1700 år gammel og står på UNESCOs fornemme verdensarvliste. Den anses for å være en av de vakreste byene i Kroatia … Og etter en spasertur rundt i den bilfrie gamlebyen i Split, der jeg nyter den herlige kveldsbrisen på havnepromenaden som er omkranset av palmer, så forstår jeg hvorfor. Denne fortryllende kystbyen er rik på historie, kultur og oser av liv og bevegelse. Split har en helt spesiell ånd, og det hotellet som vi nå skal besøke, har det samme – altså en helt spesiell karisma, som det er vanskelig ikke å falle pladask for.

Marie Kaalund Winther
Besøkt av
Marie Kaalund Winther

Et hotell for historieinteresserte og livsnytere

Med byens historie tatt i betraktning passer Hotel Park perfekt inn her. Hotellet ble bygd i 1921 og har vært et hotell helt siden den gang. Mange statsoverhoder har bodd her opp gjennom årene, og historien forteller også at viktige historiske beslutninger er blitt fattet nettopp på Hotel Park. Så når jeg kommer inn i dette «palasset», kan jeg ikke annet enn å føle meg en liten smule viktig :)

Jeg går inn i den elegante lobbyen, og her oser det av klasse og stil. Hotel Parks ansatte stråler like mye som det skinnende marmorgulvet og det fantastiske kunstverket av turkis mosaikk som henger på veggen og pryder interiøret. Igjen blir jeg møtt av de vennlige personalet, og selv om vi faktisk befinner oss på et 5-stjerners hotell, så er det ikke snobbete her! Goran, som skal vise meg rundt på hotellet, forteller at det nettopp har gjennomgått en totalrenovering og åpnet med et brak i juli 2015. Alle de opprinnelige detaljene er selvfølgelig bevart, men hotellet og alle de 73 rommene og suitene er blitt modernisert fra A til Å.

Russisk kaviar til frokost?

Omvisningen begynner i den elegante restauranten og baren, der det hersker en fortryllende nostalgi. Det er som om de eksklusivt tapetserte veggene skjuler mange spennende hemmeligheter. Det er ikke vanskelig å forestille seg at en president eller to har sittet her og snudd verdenssituasjonen over et glass konjakk. Gulvet ser ut som i en ballsal, og her har man helt sikkert også danset en vals eller to. I hjørnet har man plassert et ytterst elegant, svart flygel, som venter på å få lov å underholde de spisende gjestene.

Ettersom Hotel Park er base for klubbmøtene til Rotary og Lions, er hotellet og restauranten Bruna blitt uhyre populær blant innflytelsesrike og berømte borgere i Split og resten av Kroatia. Kanskje ikke helt uforståelig når man også ser restaurantens omgivelser utendørs. Her minner det virkelig om Monte Carlo, med svaiende palmer og et vakkert svømmebasseng omkranset av en flott treterrasse med lekre møbler og hvite parasoller.

Alt er med på å skape den helt perfekte middelhavsstemningen. Det sies at maten er et kapittel for seg; tradisjonelle retter er kombinert med moderne gastronomi, tilberedt av hotellets kokk. Han har Michelin-status, og har dessuten vunnet tittelen som «årets kokk» i Kroatia. Goran forteller også at frokosten skal være helt fantastisk, blant annet serveres det kaviar, bløtkokte egg, ferskpresset juice og et stort utvalg av brød fra inn- og utland.

Godt å vite

Som noe helt spesielt kan du bestille bord hos kokken, nærmere bestemt «chefs corner table» som det kalles. Her sitter du i en liten matsal og har direkte utsyn til kjøkkenet, og du kan dermed følge med på når kokken tilbereder rettene dine. Du får også lov til å bli med kokken på innkjøpstur når han drar på markedet for å handle alle råvarene til kveldens meny. Det er mulig å være opptil 12 personer ved dette «chefs corner table».

Hotellet ligger 10 minutters gange fra Splits gamleby og ca. 23 km fra Split lufthavn, så du trenger ikke nødvendigvis noen leiebil under oppholdet her på Hotel Park.

Les mer om Hotel Park

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

375 anmeldelser

Fasiliteter

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
Se alle

Kart og avstander

 • Nærmeste by, Kroatias nest største by, Split – 0 km
 • …med gamlebyen på UNESCOs liste over verneverdig kulturarv
 • Avstand til havet – ca. 130 m
 • Øya Korcula (med ferge) – ca. 105 km
 • Øya Mljet (med ferge) – ca. 201 km
 • Kroatias sørligste kystby, Cavtat, med sine greske aner – ca. 245 km
 • Øya Šipan (med ferge) – ca. 248 km
 • Byen Ston med sin mer enn 5 km lange forsvarsmur – ca. 185 km
 • Øya Lopud (med ferge) – ca. 241 km
 • Dubrovnik, det historiske sentrum – ca. 230 km
 • Ta taubanen og få en flott utsikt over byen Dubrovnik – ca. 228 km
 • Dubrovniks katedral, en gave fra kong Rikard Løvehjerte av England – ca. 230 km
 • Kroatias hovedstad Zagreb – ca. 393 km
 • Dubrovnik lufthavn – ca. 246 km

Rom

Hotel Park – verdt alle sine 5 stjerner. Etter å ha sett restauranten, baren, lobbyen og Hotel Parks utmerkede spa og wellness, er det endelig tid for å se det jeg har vært aller mest spent på, nemlig rommene.

Det har vært spenningen verdt – la oss bare starte med konklusjonen. Som forventet er de smakfullt innredet i behagelige, myke farger med lyse og vakre tepper på gulvene og vakre gardiner fra tak til gulv, alle med et streif av den moderne, klassiske middelhavsstilen.

Badet er nesten samme størrelse som rommet, en ren drøm med elfenbensfarget gulv og vegger, en stor håndvask i svart marmor og selvsagt får du også badekåpe og komfortable tøfler å gå i. Denne badekåpen kan du ta på deg når (og ikke hvis) du skal ned til bassenget eller stranden – den lille, berømte stranden Bacvice ligger nemlig tvers over gaten fra hotellet. Vel, tilbake til rommene…

Goran forteller at noen har en vakker havutsikt, og andre er helt unike med egen privat hage, liggestoler og utsikt til bassengområdet.

Uansett hvilket rom du velger, så er du her garantert et hotell som har fortjent alle sine 5 stjerner, og hvem vil vel ikke gjerne bo litt luksuriøst en gang iblant? Det er jo ikke bare presidenter og kongelige som kan ha behov for det en gang iblant :)

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Hotel Park:

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • Balkong
 • Havutsikt / innsjøutsikt
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Heis
 • Spa / Velværesenter
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Hatzeov perivoj 3
21000 Split

Koordinater

Latitude: 43.5032
Longitude: 16.4480

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne