Reiser til Sør-Dalmatia

Kroatia blir mer og mer populært som ferieland og du vil utvilsomt forstå hvorfor hvis du velger å reise dit. Hvis et lekkert, solrikt klima og et svært attraktivt prisnivå ikke er grunner nok i seg selv til å velge Kroatia, kan vi legge til at du også finner: usannsynlig vakre kystlinjer med slående klippelandskaper, grotter, sandstrender og fjell.

Sjarmerende, gamle kystbyer med mange muligheter for både å spise lekker mat, drikke god vin og dra på sightseeing. Små, skjønne øyer der feriestemningen for alvor kan senke seg mellom palmer på de hvite sandstrendene. En badevannstemperatur som lokker selv de mest kaldblodige ut i vannet igjen og igjen. En behagelig befolkning. Kan det bli bedre?

Her i Hideaways er vi meget begeistret for landet, og det er også derfor vi med stor glede og stolthet presenterer Kroatia som reisemål for deg. Her har vi funnet noen av de beste gjemmestedene landet har å by på slik at du kan nyte ferien i autentiske omgivelser på personlige hoteller. 

Eksotiske øyer frister med mat, vin

- og en perfekt feriemiks av chic sjarm og tradisjon

Den kroatiske Adriaterhavskysten har generelt rykte på seg for å blande tradisjoner fra Middelhavsområdet med det mer moderne og chic. Men ingen steder er denne herlige blandingen tydeligere enn på øyene sør i Dalmatia. Her finner du et par store resorter, men som hovedtendens har turismen her fått et attraktivt preg av moderne boutique-hoteller og et godt utvalg av restauranter der man fokuserer på kvalitet og gastronomiske opplevelser (det er naturligvis mange helt avslappede spisesteder også). Spaserturer i solen langs de idylliske marinaene blir en uunnværlig del av ferien din i Sør-Dalmatia, og det er en fryd å betrakte de mange luksuriøse yachtene som ligger og vugger i det krystallklare vannet. 

Alt dette går hånd i hånd med langt eldre reise- og ferietradisjoner her på Adriaterhavskysten, som har vært et populært reisemål i århundrer. Når du kommer seilende til en øy i Sør-Dalmatia over Adriaterhavet vil du bli møtt av et uforglemmelig syn av eldgamle havner omkranset av palmetrær. Historie og eksotisk stemning i skjønn harmoni. 

Du trenger ikke bare å glede deg til de moderne restaurantene, men også til å smake på den lokale maten og vinen når du tilbringer ferien i Sør-Dalmatia. Det beste matopplevelsene du kan forvente er spesielt sentrert rundt fisk og skalldyr, og vinene er faktisk blant de beste i verden. Den kjente avisen USA Today utnevnte Kroatia, derunder vinregionen Dalmatia, til å være verdens 5. beste vinprodusent i 2014. 

Øy-hopping i Sør-Dalmatia

= et ferie-eventyr

Den øya i Sør-Dalmatia som du lettest kan komme deg til fra fastlandet er Brac. Her finner du lekre strender ved blant annet Supetar, og en helt fantastisk strand ved Bol. Utenfor Bracs nordlige kyst ligger det relativt ukjente (uten grunn, det må vi bare få sagt) området Solta, der du finner en idyllisk, landlig atmosfære og mange små, ubebodde øyer. 

Lengre mot sør kan du komme til Hvar, der hovedstaden (heter også Hvar) er en verdig rival til storslåtte Dubrovnik når det gjelder arkitektonisk skjønnhet. Det er også et populært sted å henge for reisende som er ute etter en storby-opplevelse. Her ligger stilfulle barer side om side med gotiske palasser, og vanntaxier frakter deg enkelt og elegant til de eksotiske bademulighetene på de små, pittoreske øyene som ligger utenfor kysten. 

Byen Hvars travle stemning, med fokus på underholdning og fornøyelser, står i sterk kontrast til resten av denne fredelige øya. Du kan oppsøke freden og en mer avslappet atmosfære i for eksempel Stari Grad og Jelsa. Det samme kan sies om øya Korcula som ligger sør for Hvar. Denne øyas hovedstad, byen Korcula, tilbyr en herlig blanding av storby-turisme og fullstendig avslapning med stranden som sentrum. 

Litt lengre ute, men fortsatt kun et par timers seilas fra Split, ligger Vis - en øy som først ble åpnet for turister i 1989. Frem til da var øya en flåtebase. Her, der naturen er villere og besøkende færre enn på Brac og Hvar, kan du bokstavelig talt få et lite stykke av Adriaterhavet (nesten) for deg selv. 

Gled deg til eventyr i Sør-Dalmatia med Hideaways. Du er alltid velkommen til å kontakte oss hvis du ønsker mer informasjon, eller hvis vi skal hjelpe deg med å arrangere reisen din. 

Les mer om Sør-Dalmatia

Reisemål i Kroatia

Finn reisen til Kroatia her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér