Reiser til Essaouira

På Atlanterhavskysten like vest for Marrakech ligger fiskeværet Essaouira, som allerede på 60- og 70-tallet var et yndet reisemål blant hippier, som ble tiltrukket av den avslappede atmosfæren og vakre omgivelser i byen. I dag er Essaouira fortsatt en åpenbar destinasjon for deg som drømmer om en avslappende ferie i sjarmerende, fredelige omgivelser og muligens kombinerer besøket med et opphold i Marrakech, som ligger noen timers kjøretur unna.
 
Det er ikke uten grunn at Essaouira også er kjent som "The windy city of Africa." Store deler av året blåser den østlige handelsvinden Alizé inn fra havet, noe som legger en demper på strandlivet, men er også grunnen til at byen er mer fredelig enn andre populære kystdestinasjoner. Essaouira er imidlertid nettopp takket være den milde vinden som er kjent av surfere fra hele verden, som særlig flytter inn mellom april og november. Hvis du har mot til å prøve deg på bølgene selv, er det opplæring for nybegynnere.
 
Mens Essaouira, til tross for de brede, gylne sandstrendene, ikke er kjent som en faktisk badeby, er den kjent for sin vakre gamle medina. Bak de sandfargede bymurene og festningsverkene venter det deg idylliske, smale gater med blåhvite bygninger og et yrende markedsliv. Sist, men ikke minst, er Essaouria kjent for å ha noen av Marokkos beste hoteller og noen av landets beste sjømat.

Velkommen til Marokko med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Essaouira og andre destinasjoner i landet der du bor på nøye utvalgte hoteller på reisen din. Bestill din reise online som pakkereise inkludert fly + hotell og transport. Du kan selvfølgelig også velge å bestille bare hotellet gjennom oss hvis du selv vil arrangere reisen til Marroko.

Informasjoner

Nedenfor har jeg samlet litt nyttig informasjon om Essaouira, som forhåpentligvis vil tjene som inspirasjon til ferien din i denne sjarmerende kystbyen. Informasjonen er utelukkende ment som inspirasjon med forbehold om faktafeil og endringer. Hvis du vil ha flere tips om reisen, anbefale jeg deg å sjekke bloggen vår, hvor du kan finne mange spennende artikler om Essaouira og våre andre destinasjoner i Marokko. God fornøyelse og god reise!

Marokkos vakreste kystby

I dag fornemmer du det kanskje ikke, men Essaouria har historisk sett vært en viktig internasjonal handelshavn, som koblet Marokko med Europa og resten av verden.

Frem til 1960'tallet var Essaouira bedre kjent under det portugisiske navnet Mogador, som var en overlevende av festningen, Castelo Real de Mogador, som den portugisiske kongen hadde reist her på begynnelsen av 1500-tallet. Byen slik den eksisterer i dag ble imidlertid først etablert på midten av 1700-tallet av den marokkanske kongen Mohammed III. Han ønsket å styrke europeiske handelsforbindelser ved å etablere en havn med kortest mulig avstrand til Marrakesh. Til formålet ble både lokale og europeiske arkitekter ansatt, og takket være deres urbane design er den gamle Essaouira faktisk ikke vanskelig å finne.

Fra den nordlige byporten til Bab Doukkala strekker en rekke gater seg som en sentral åre gjennom medinaen til hovedtorget, Place Moulay Hassan, ved vannkanten. Men selvfølgelig er det også mange labyrintiske sidegater og -souker, med gateselgere som tilbyr praktisk talt alt mellom himmel og jord.
 
Essaouiras medina er oppført på UNESCOs verdensarvliste, som et unikt eksempel på en afrikansk befestet by sent på 1800-tallet inspirert av europeisk militær arkitektur. I dag har Essaouira rundt 78 000 innbyggere.

Restauranter og shopping

Beliggenheten ved Atlanterhavet gjenspeiles i det lokale kjøkkenet, som er mest kjent for sine deilige fiskeretter. Hver dag bringes ferske forsyninger fra havnen til fiskemarkedet Essaouiras, hvor du kan kjøpe rå fisk og deretter få den grillet på en nærliggende bås. Beveger du deg ned til den pittoreske havnen der de blåmalte fiskebåtene legger til kai, kan du også kjøpe dagens ferske fisk. Hvis du pruter litt på prisen, er det ofte mulig å gjøre en bedre handel her. Deretter kan du også ta kjøpet ditt med opp i sidegatene til markedet (se etter røyken) for å få dem grillet sammen med et utvalg grønnsaker. Forsikre deg om at du får prisen før måltidet tilberedes.
 
Det gir måltidet en ekstra dimensjon når du selv har funnet fisken på markedet eller ved båten. Men hvis du er mer komfortabel, er det selvfølgelig også god mulighet til å bare slå seg til ro på en av de mange restaurantene eller kafeene, der menyen også ofte inneholder alt godt fra havet. For eksempel, langs stranden er det kafeer du kan ta en forfriskning ved mens du nyter utsikten over havet.
 
Leter du etter en vakker suvenir, er de lokale håndverkerne kjent for lakk og treverk, og du kan enkelt bruke lang tid på å utforske de utallige butikker og boder i byen.

Les mer

Severdigheter og opplevelser

Surferne reiser til Essaouira mellom april og november for å få mest mulig ut av passatvindene. De fleste andre kommer hit om våren eller høsten bare for å nyte stemningen i medinas fargerike gater eller havnen og bare slappe av med god mat i vakre omgivelser. Selv om du kommer hit midt på sommeren, er temperaturen sjelden for høy til å utforske byen til fots.
 
Det er kilometerlange og brede strender med fin sand ved Essaouira, som inviterer til avslappende stunder i solen. Vær imidlertid oppmerksom på at på grunn av den nesten konstante vinden, blir ikke Essaouira vanligvis ansett som et faktisk strandferiemål. Stranden er imidlertid kjent for å være et av de beste stedene å reise hvis du vil tilbringe ferien med forskjellig vannsport, spesielt vind- og kitesurfing.

Hovedattraksjonen til Essaouira er den avslappende atmosfæren, men det er ingenting annet å gjøre enn å sette seg ned med en god bok på stranden eller handle i medinaen. For eksempel er det lokale selskaper som tilbyr ridning på de vakre strendene - både på hest og kamel! Sist, men ikke minst, er det nærliggende å sette av en dag til en tur til Marrakech. Mange reisende kombinerer også et opphold i Essaouira med noen dager i Marrakech eller som en del av en rundreise til Marokko.

I juni arrangeres den årlige "Gnaoua World Music Festival" i Essaouira, som varer i 3 dager.

Les mer

Reisemål i Marokko

Finn reisen til Marokko her

Populært i Essaouira

Marokko, Essaouira
  • Nærmeste flyplass: 180 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Marokko, Essaouira
  • Nærmeste flyplass: 179 km
  • Nærmeste strand: ca. 750 m
  • Svømmebasseng
Marokko, Essaouira
  • Nærmeste flyplass: 179 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér