Reiser til Mauritius

På Mauritius finner du førsteklasses destinasjoner, fantastiske strender, laguner og korallrev, en interessant kultur og frodige fjell, som sammen gjør Mauritius til det perfekte feriemålet. Og selvfølgelig finner du også et stort utvalg av hoteller. Hideaways har nøye valgt ut de vi presenterer i programmet vårt. Velkommen til Maruritius med Hideaways, vi spesialiserer oss på reiser der du bor på håndplukkede hoteller for ferien.
 
Som destinasjon er Mauritius først og fremst kjent for sine unike strender med sin myke sand og krystallklare, turkisblå vann som sparer på et fargerikt liv. Dette imaget som det ultimate målet for en tropisk strandferie er vel fortjent, men det er ikke bare det fantastiske strandlivet som gjør Mauritius til et ekstremt attraktivt reisemål. Hvis du bare er litt eventyr og har viljestyrke nok til å løsrive deg fra de attraktive strendene, venter også mange uforglemmelige opplevelser på deg, både i innlandet og i det indiske hav.
 
Det fjellrike, frodige indre på øya inviterer deg til naturskjønne turer og i det alltid varme havet kan du møte fisk i alle regnbuens farger på snorkling- eller dykketurer. Selv om Mauritius først ble permanent kolonisert på 1600-tallet (av nederlendere), kan du også se frem til å møte en spennende, mangfoldig kultur som gjenspeiler øyas korte, men rike historie, der mange mennesker har satt sitt eget pregden lille nasjonen. Dette kommer blant annet frem i kulinariske herligheter, der lokal mat er en fascinerende blanding av indiske krydder og ferske lokale råvarer, tilberedt i henhold til tradisjonelle oppskrifter med innslag fra europeisk, kinesisk og afrikansk mat.
 
Mauritus er på størrelse med Tenerife, men har som den populære spanske ferieøya noe for enhver smak. Hvis du reiser hit med familien, vil du lett tilbringe mesteparten av ferien ved å nyte de vakre strendene. Ønsker du en litt mer aktiv ferie, er det derimot mange aktiviteter, som ziplining, der du suser mellom tretopper langs lange taubaner, eller naturparker hvor du kan komme nær det rike dyrelivet som er unikt takket være øyas isolasjon. Samtidig er Mauritius kjent som et virkelig livsnyter-reisemål, hvor nygifte og andre par som ønsker en idyllisk pause fra hverdagen, kan dra på spennende båtturer langs kysten, ri en tur i solnedgangen eller bare nyte romantiske middager på stranden under en spektakulær stjernehimmel.

Reisemål i Mauritius

Finn reisen til Mauritius her

Informasjon om Mauritius

Jeg har samlet noen få fakta og informasjon om Mauritius, for eksempel landets geografi, befolkning, språk og religion, som kan tjene som inspirasjon for ferien din på Mauritius. Hvis du vil finne mer inspirasjon til turen din, anbefaler jeg at du besøker bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Hvordan bestiller jeg en reise til Mauritius

Mauritius er mest populær blant velstående sørafrikanere og franskmenn, så de fleste internasjonale flyvninger ankommer fra disse to landene. Imidlertid er det også flyforbindelser til mange andre europeiske byer, og du finner gode flyforbindelser fra blant andre Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Hamburg flyplass til Mauritius. Flyplassen ligger i nærheten av Port Louis og herfra kjører taxi og flybusser til de forskjellige feriestedene. Hvis du bestiller en tur med Hideaways, vil vi selvfølgelig også arrangere en transfer for deg som står klar til deg på flyplassen ved ankomst hvis du ønsker det.

Geografi og befolkning

Republikken og øyriket Mauritius består av hovedøyen Mauritius og flere avsidesliggende øyer, som tilsammen har et areal på 2.040 km2 (ca. 80% af Luxembourgs størrelse).

Den nest største øya i øyriket er Rodrigues, 560 kilometer øst for Mauritius, mens tvillingøyene Agalega ligger ca. 1000 kilometer nord for Mauritius. Saint Brandon, som ligger ca. 430 kilometer nord for Mauritius, er en skjærgård som består av en rekke sandbanker og holmer, hovedsakelig brukt som fiskebase av Raphael Fishing Company Limited.

Mauritius har en befolkning på rundt 1.300.000, hvorav ca. 96% bor på hovedøya Mauritius, mens ca. 3% bor på den nest største øya Rodrigues, og resten bor på Agalega og Saint Brandon. Med et så lite område og over en million innbyggere er det ingen overraskelse at Mauritius har den høyeste befolkningstettheten i Afrika.
 
Hovedstaden Port Louis ligger nordvest for hovedøya Mauritius. Byen, som er det kulturelle, politiske og økonomiske sentrum for kongeriket, har rundt 150 000 innbyggere.

Språk

Som både en engelsktalende og fransktalende nasjon, er Mauritius medlem av både Commonwealth of Nations og La Francophonie, og gjenspeiler landets historie som en tidligere engelsk og fransk koloni. Den mauretanske grunnloven fremhever ikke et av de to språkene som det offisielle språket i landet, men i parlamentet er det offisielle språket engelsk, selv om ethvert medlem av nasjonalforsamlingen kan velge å snakke fra stolen på fransk. Den nasjonale konstitusjonen er skrevet på engelsk, mens noen lover, som f.eks Civil Code (opprinnelig introdusert av den franske, med tittelen Code Napoléon), er skrevet på fransk.
 
Den mauritiske befolkningen snakker stort sett mauritisk kreolsk, men de fleste snakker også flytende engelsk og fransk, og de fleste mauritere skifter språk etter situasjon; Fransk og engelsk foretrekkes vanligvis i pedagogiske og profesjonelle situasjoner, mens kreolsk hovedsakelig brukes i private omgivelser. Kommunikasjon i landets medier og litteratur er først og fremst på fransk.

Religion

Mauritius er det eneste landet i Afrika der majoriteten av befolkningen er hinduer og samtidig det landet i verden som har den tredje største andelen hinduer etter Nepal og India. Hinduismen kom opprinnelig til Mauritius gjennom de mange indiske arbeiderne som strømmet til øya for å jobbe etter at slaveriet ble avskaffet 1. februar 1835 under britisk kolonistyre (1810-1968).
 
Totalt er 51,9% av befolkningen hinduer, mens 31,4% av befolkningen er kristne (83% av dem er katolikker) og 15,3% er muslimer (95% av dem er sunnimuslimer). 0,4% er buddhister, mens andre religioner utgjør 0,2% av befolkningen. 0,7% av befolkningen kaller seg ikke-religiøse.
 
Selv om Mauritius konstitusjonelt er en sekulær stat og religionsfrihet er en konstitusjonell rettighet, spiller religion og religiøs liturgi en stor rolle for mange mauritere. I følge et offisielt anslag bruker en Mauritian gjennomsnittlig mer enn 700 timer i året på religiøse aktiviteter.

Turistkontor

Mauritius turistkontor har på hjemmesiden sin, blant andre. under 'Traveller's Essential' en rekke praktiske opplysninger for reisende som ønsker å besøke Mauritius. I tillegg kan du finne værmeldinger, kart og beskrivelser av aktuelle hendelser på øya på turistkontorets hjemmeside.

Reiser til bountyland

De fleste besøkende reiser til Mauritius på grunn av de fantastiske strendene og badebyene, og øya er nesten verdenskjent på grunn av de fortryllende palmestrendene og de vakre lagunene. Vannet er utrolig klart, og kystkorallrevene er flotte til snorkling. Hele atmosfæren er idyllisk på Mauritius. Det er ingen store kystbyer, og de fleste av ferieområdene er rolige og avslappede.
 
Hvis du ikke finner det du leter etter blant våre reiser til Mauritius, tilbyr vi på Hideaways også andre destinasjoner med fantastiske strender og natur som på Mauritius. For eksempel anbefaler vi deg å se nærmere på våre reiser til Maldivene, som av mange anses for å være det ultimate reisemålet hvis du vil ha "bountyland". Et annet forslag kan være et av de mange spennende reisemål i Thailand, eller kanskje er en reise til Balis vakre strender noe for deg.

Populært i Mauritius

Mauritius, Mauritius
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius, Mauritius
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius, Mauritius
  • Nærmeste flyplass: 47 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér