Reiser til Azorene

Tripp, trapp, tresko! Som perler på en snor ligger det vakre øyriket Azorene utenfor Portugals kyst og pryder det omkransende Atlanterhavet. Her er det så grønt og frodig at man nesten tror det kun finnes én årstid på disse kanter, nemlig vår. Til gjengjeld stimuleres ikke bare én, men alle dine fem sanser under et opphold på Azorene. Til tross for øyenes familiære bånd har de, som en hvilken som helst annen "søskenflokk", svært forskjellige kjennetegn. Velkommen til Azorene med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Azorene i Portugal der du bor på håndplukkede hoteller eller feriehus på din ferie. 

Det finnes ikke to like av de totalt ni øyene, som ligger ved siden av hverandre. Gled deg til å utforske noen av Europas vakreste fjellandskaper - med Hideaways kan du velge blant fire utvalgte øyer, og har muligheter til å besøke alle med spennende øyhopping. 

I skrivende stund kan du reise med Hideaways til Pico, Faial, Terceira og São Miguel

Se flere filmer fra Azorene under de enkelte reisemålene eller klikk på fanen "video og foto".

 

Opplev havets mektigste dyr i deres rette element

Det er vanskelig å finne et unntak som bekrefter regelen. De fleste som reiser til Azorene har skrevet "whale watching" øverst på ønskelisten over severdigheter. Heldigvis er Azorene et av stedene i verden der sjansen er størst for å oppleve havets imponerende kjemper og lekne delfiner. På Azorene kan du faktisk finne hele 20 forskjellige arter av disse flotte havpattedyrene - både sjeldne og vanlige. En lignende konsentrasjon finnes ikke noen andre steder i verden! Du sitter sikkert og lurer på når man bør reise til Azorene for å oppleve Atlanterhavets majesteter? Det kan du hele året rundt, men spesielt i april, mai og juni kan du være heldig og oppleve f.eks. blåhvaler, vågevhvaler, delfiner, knølhvaler og spekkhuggere. Spesielt øyene Faial og Pico er kjent for å få flest av de store artene på besøk utenfor kysten, da havet er dypest her. 

Blomster i alle regnbuens farger

Det kan godt hende du ikke tror meg, men selv om du ikke er spesielt blomsterinteressert vil Azorene imponere deg! Her gror det utallige eksotiske blomster som vi her hjemme ikke er vant til å se til hverdags. Azorene har en vulkansk berggrunn hvis mineraler gjør vekstbetingelsene spesielt gode. Derfor kan du nyte synet av enorme hortensiaer i blå, fiolette og hvite nyanser langs veikanten - sammenlignet med løvetann og burot langs norske veier gjør det en kjøretur litt mer fargerik. Dessuten kan du ikke unngå å legge merke til skjermliljer, azalea, kamelia og akasier, som alle også vokser vilt rundt omkring på øyene. 

Azorene er for alle

- men mest for deg som gjerne vil ha noe pent å se på uansett hvor du befinner deg :) 

Vi i Hideaways har valgt ut fire av de totalt ni øyene - det gir deg et godt utgangspunkt for deg som reisende, men det kan også gjøre det vanskelig å velge. Alt etter hvem du reiser sammen med kan du finne et hideaway som passer perfekt for dine ønsker og behov på Azorene. Les et lite utvalg av mulighetene nedenfor: 

Romantikk og tosomhet for (brude)paret

Quinta da Merces (Terceira)
Aldeia do Fonte (Pico)
Quinta da Meia Eira (Faial)

Fjellturer og en aktiv ferie

Adegas do Pico (Pico)
Furnas Lake Villas (São Miguel)
Quinta das Buganvilias (Faial)
Casas do Frade (São Miguel)

Albuerom og plass til barnefamilien

Quinta de Santana (São Miguel)
Caloura Resort (São Miguel)
Pousada São Sebastião (Terceira)
Furnas Lake Villas (São Miguel)

La smakssansen din merke at det er ferie

- og få samtidig mye for pengene

La oss være ærlige og si at det portugisiske kjøkkenet aldri har vært like kjent som f.eks. det italienske. Men det betyr ikke at du på en ferie på Azorene ikke kan forvente en velsmakende meny - for det kan du i aller høyeste grad. Som alle andre steder i verden gjelder det å vite hvor man bør gå og, ikke minst, hva man bør bestille. På Azorene er du så heldig at både fisk, kjøtt, ost, frukt og grønnsaker som oftest stammer fra øya du befinner deg på. Det betyr at maten er tradisjonsrik, fersk, kortreist og prismessig veldig attraktiv - du kan spise deg mer enn mett til lave priser. Sett deg til bords på en restaurant og få servert en 3-retters meny inkl. lokale viner for ca. 150 NOK per person - det kan du ikke gjøre så mange andre steder i Europa. 

På Azorene er de kjente for deres oppdrett av spesielt kveg, som ender opp på din tallerken som de møreste biffene du har smakt (f.eks. kan vi anbefale Restaurant Alcides i Ponta Delgada og Restaurant A Colmeia). Hvis du foretrekker havets fristelser, lokker Azorene med et variert utvalg av skalldyr og ferskfanget fisk. Noe av det beste jeg har smakt ble servert på Restaurant São Pedro i Ponta Delgada og på Beira Mar i Mateus da Calheta på Terceira. 

Visste du at Azorene er kjente for å lage noen av Europas beste oster? Ikke jeg heller, men etter å ha smakt meg gjennom atskillige kumelks- og geiteoster er jeg tilbøyelig til å gi statistikken rett. Spesielt São Jorge er kjent som "osteøya" og produserer til hele Portugal - det er rett og slett en spesialitet som portugiserne selv gjerne betaler for. På Terceira kan du til og med bli kjent med produksjonen ved å besøke en liten, familiedrevet ostefabrikk som tar deg med på prosessene fra start til slutt. Fabrikken heter Queijo Vaquinha, og har en mindre butikk i forbindelse med fabrikken der det serveres smaksprøver - men pass på, det er fort gjort å bli avhengig :) 

Selv om Azorene er et vinproduserende område, kan de ikke skryte på seg å ha produsert noen store årganger enda. Men på Pico har de lyktes med å fremstille ganske utmerkede og lettere viner - spesielt hvitvinene pryder de fleste vinkart på restaurantene rundt om på Azorene. 

Portugiserne er kjente for å være spesielt glade i søtsaker, og som gjest på Azorene kan du nyte godt av dette, for utvalget av søtsaker er stort! Her kan du sette tennene i alle former for hjemmelagde kaker. Men hvis du vil prøve en av São Miguels spesialiteter må vi over i den litt sunnere avdelingen av dessertmenyen. Her på øya produseres nemlig saftige, små ananas, som det eneste stedet i Europa. Du kan faktisk oppleve hvordan de dyrkes frem, for utenfor Ponta Delgada ligger ananasfabrikkene, og du er hjertelig velkommen til å besøke dem og se drivhusene som er fylt til randen med ananas. æ

Hva kan du oppleve på Azorene - les Hideaways' topp 10
NB: Det kan kreve flere reiser til øyriket for å få opplevd alt :) 

 • Hval- og jeepsafari på Faial
 • Smake den superlekre ostekaken Queijadas da Vila
 • Oppleve den storslått grotten Algar do Carvão på Terceira
 • Nyte et glass vin fra Picos egen vinproduksjon. "Frei Gigante" er f.eks. ganske velsmakende
 • Besøke verdens største havn i Horta ... Ja, du leste riktig!
 • Spise fersk fisk på Restaurant Beira Mar på Terceira
 • Smake São Miguels typiske cozido ved Furnas
 • Hoppe i badetøyet og slappe av i de naturlig oppvarmede underjordiske innsjøene på São Miguel
 • Nyte utsikten over Pico fra Faial med den store, flotte vulkanen som tårner opp fra havet
 • Ost, vin, brød, kjøtt - det meste er lokalprodusert og smaker himmelsk

Hvilken øy blir din favoritt?
Som tidligere skrevet er ikke to av øyene på Azorene like. Selv om de ikke ligger langt fra hverandre har alle forskjellige tradisjoner, attraksjoner og utseende - les mer om hver enkelt øy i avsnittet nedenfor. Øyene er oppdelt i tre områder; den østlige, den sentrale og den vestlige delen. 

Den østlige delen: São Miguel og Santa Maria.
Den sentrale delen: Terceira, Graciosa, São Jorge, Pico og Faial
Den vestlige delen: Corvo og Flores

Reisen dit - reis med direktefly hele sommersesongen
Det har blitt enklere å være sommergjest på Azorene, for nå kan du fly med kun én mellomlanding til Ponta Delgada på São Miguel hver uke fra mai til oktober. Da flyr du direkte med SATA International fra Kastrup flyplass i København, og både bagasje og mat ombord er alltid inkludert i deres priser. Dermed må du bare komme deg til Kastrup, og det er en kjapp og som oftest billig tur. 

SATA International tilbyr også reiser fra Oslo Gardermoen med én mellomlanding i Frankfurt i juli.

Dessuten kan du daglig fly med TAP Air Portugal, som Hideaways også har et godt og nært samarbeid med. Når du setter deg til rette hos TAP serveres det også mat og drikke ombord, og bagasjen er naturligvis også inkludert i prisen. Når du flyr med TAP fra Oslo Gardermoen behøver du bare å mellomlande i Lisboa for å komme videre til din sluttdestinasjon på Azorene, da TAP (som SATA) har atskillige innenriksruter daglig til øyene. 

Dette er også grunnen til at vi kan tilby en spennende reise med øyhopping og besøk på enten 2, 3 eller 4 av øyene på samme ferie. Les mer her på sidene om mulighetene og de forskjellige pakkeforslagene. 

Vi gleder oss veldig til å ønske deg velkommen til et øyrike spekket med vakre og storslåtte opplevelser med Hideaways Reiser. 

Les mer om Azorene

Reisemål på Azorene

São Miguel

São Miguel, også kalt "den grønne øy", er den største og mest befolkede av øyene på Azorene. Øyas varierte landskap byr på idylliske innsjøer, vakre strender, rullende bakker, høye fjell, grønne sletter og det evigstore Atlanterhavet.

Reiser til São Miguel

Populært på Azorene

Quinta de Santana
Portugal, Azorene, São Miguel
 • Nærmeste flyplass: 18 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Furnas Lake Villas
Portugal, Azorene, São Miguel
 • Nærmeste flyplass: 48 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Adegas do Pico
Portugal, Azorene, Pico
 • Nærmeste flyplass: 26 km
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér