Reiser til Lisboa

Hos Hideaways har vi et helt spesielt forhold til den lille surfenasjonen Portugal, som ligger i Europas vestlige hjørne. Den sjarmerende hovedstaden Lisboa er en sann perle som byr på et vell av spennende opplevelser så sant i historie som i kunst og kultur. Du kan allerede glede deg til en trivelig middag akkompagnert av fascinerende Fado-sang, som er karakteristisk i de portugisiske trakter. Fordyp deg i våre håndplukkede city-hideaways, som alle ligger i hjertet av den gamle hovedstaden. Velkommen til Lisboa med Hideaways reiser. Vi er spesialister på storbyferie, hvor du bor på håndplukkede hoteller. 

Før vi kommer i gang vil jeg be om lov til å presentere et lite utdrag fra forfatteren Pascal Merciers bestselgerbok – «Nattog i Lisboa». 

“We leave something of ourselves behind when we leave a place; we stay there, even though we go away. And there are things in us that we can find again only by going back there.”

Slik som for Mercier, har det stått Lisboa på min billett utallige ganger. Fortsatt vokser min lidenskap for storbyen mer og mer hver gang jeg har besøkt. Det er flere årsaker, og et flertall av andre besøkende deler min begeistring. 

Nå skal du få et par appetittvekkere som vil forklare hvorfor Lisboa burde være din neste storbyferie!  

Maten

Uansett hvor lang tid du ønsker å tilbringe på din storbyferie er det ikke til å komme utenom at maten er en vesentlig del av opplevelsen. Her lever Lisboa opp til forventningene, da du i de mange bydelene kan forvente velsmakende opplevelser på din tallerken. Her finnes alt fra «cervejaria» (ofte fra et lokalt kjøkken) til Michelin-anbefalte restauranter. Hva med å prøve en av de mange fado-restaurantene, hvor middagen blir akkompagnert av den berømte musikken? Jeg har en rekke restaurantfavoritter som du kan lese mer om under hvert hotell. Som prikken over i-en er prisnivået på restauranter i Lisboa noe under det vi er vant til hjemme. Du kan faktisk nyte et godt 3-retters måltid inkludert vann og vin til omlag EUR 20,-.  

Været

Er det noe vi nordmenn setter pris på når vi er på storbyferie, så er det et stabilt og lunt vær. Lisboa ligger gode 3500 km fra Oslo, og så snart du trer ut av flyet vil du merke en betydelig temperaturforskjell. Derfor kan du reise til Lisboa året rundt, og allerede i mars-april måned og frem til og med oktober er byen god og varm. De varmeste sommermånedene kan være varmere enn 30 grader, mens termometeret i de kaldeste vintermåneder gjerne ikke viser under 12 grader celsius. I juli og august vender gjerne de lokale mot strendene ved Estoril og Cascais eller trer inn i skyggen under trærne i parker som Eduardo II, foran Marques de Pompal. 

Shopping

Som alle andre storbyer har Lisboa også et bredt utvalg av design- og merkevarebutikker. Avenida da Liberdade har en samling av mange av de mest kjente merkene som Prada, Louis Vuitton, Dolce & Gabana m.fl. I bydelene Chiado og Bairro Alto derimot finner du vitage og bohem butikker. Du finner også et stort utvalg spesialbutikker her, med alt fra karakteristiske fliser til små vinhandlere. Hvis du helst vil samle alt på et sted kan det være en god ide å ta toget til EXPO-bydelen ca. 9 km fra Lisboa sentrum. Her ligger Vasco da Gama-kjøpesenter i de futuristiske bygningene. Herfra er det kort gåavstand fra Tejo-floden, hvor du kan sitte og nyte en drink eller en kopp kaffe etter en vel overstått dag med shopping. 

Severdigheter 

Sist, men ikke minst, har Lisboa en bred palett av forskjellige attraksjoner med alt fra museer, akvarier, monumenter og bygninger, som du bør skifte bekjentskap med under storbyferien.  

Her skal du få et par hurtige tips på steder som vil krydre ditt opphold i Lisboa:
 
-    Smak på Portugals «nasjonaldrikk» på portvinsinstituttet
-    Akvariet ved EXPO er en av Europas største av sitt slag
-    Henrik Sjøfarerens-monument (Belém)
-    Det gotiske Jeronimos-klosteret er et storslått bygningsverk (Belém)
-    Torre de Belém er det gamle forsvarstårnet, som skulle beskytte byen og dens innbyggere
-    Castelo São Jorge i Alfama-kvarteret med sine panoramiske utsikter
-    Gulbenkian-museet som sies å være en av verdens beste museer med mer enn 6000 mesterverk

Andre forslag til utflukter utenfor Lisboa:

-    Sintra, den gamle sommerresidensen for de kongelige og adelen
-    Estoril og Cascais – en intim, men internasjonal stemning og masser av sandstrender
-    Sesimbra, det lille og meget sjarmerende fiskeværet med skjønne restauranter
-    Fátima – en av de mest religiøse byene i Portugal som hvert år besøkes av tusenvis av pilgrimmer

Vi ønsker deg velkommen til Lisboa!

Les mer om Lisboa

Reisemål i Portugal

Finn reisen til Portugal her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller