As Janelas Verdes ligger på gaten med samme navn og betyr «De grønne vinduene». Og i den sjarmerende bakgården kan du nyte de rolige omgivelsene når været tillater det. Frokosten kan også inntas under åpen himmel. Hotellet er medlem av «Historic Hotels of Europe» og er for deg som ønsker et opphold med atmosfære og sjarm. 

Henrik Nielsen
Utvalgt av
Henrik Nielsen

Den historiske bygningen fra 1700-tallet oser av atmosfære og er flott dekorert i tradisjonell portugisisk stil. Personalet er svært vennlige og hjelpsomme, så du føler deg snart avslappet og klar til å nyte ferien. Omgivelsene gir en følelse av romantikk og gjestfrihet. Oppe fra takterrassen bys du på bekvemmelige sofaer og flott utsikt over Tejo-elven. Du kan utforske og oppleve Lisboas små smug og kafeer i gangavstand fra hotellet.

Mange av byens mest kjente severdigheter kan nås med toget fra Santos-stasjonen, som ligger ca. 10 minutters gange fra hoveddøren din. Turen til sentrum og Praça do Comércio tar 10 minutter. Her befinner du deg også ved bredden av Tejo-elven og omgitt av rådhuset og andre flotte bygninger. Innenfor gangavstand dukker de historiske plassene, Rossio og Figueira opp. Med bydelene Alfama og Bairro Alto på hver sin side. Hvis du tar toget den andre veien langs elven i 5 minutter, befinner du deg i bydelen Belém og i gangavstand til to av Portugals viktigste landemerker, Belém-tårnet samt Oppdagelsesmonumentet, som er dedikert til fedrene til de store geografiske oppdagelsene i verden.        
 
 

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

1330 anmeldelser

Fasiliteter

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
Se alle

Kart og avstander

 • Opplev de beste restaurantene, utvalgt av Time Out Magazine, på Time Out Market: ca. 1.3 km
 • Det koselige "bohem"-området Bairro Alto: ca. 1.6 km
 • Portvinsinstituttet, Solar do Vinho do Porto (unn deg en smaksprøve): ca. 2.5 km
 • Den "gylne" handlegaten Avenida da Liberdade: ca. 2.3 km
 • Avstand til sentrum: ca. 2.7 km
 • Lisboas pulserende hjerte: Marques de Pombal: ca. 3 km
 • Santa Justa Lift - den unike heisen som forbinder de lavereliggende gatene med de høye: ca. 3 km
 • Castelo São Jorge med kanskje Lisboas beste utsikt: ca. 4 km
 • Spennende museer og bygninger ved Tejo-elva i Belém: ca. 5 km
 • Opplev en stor samling av moderne og klassisk kunst, samt en fortryllende hage på Gulbenkian-museet: ca. 6 km
 • Lissabon Oceanarium, et av Europas største: ca. 11 km
 • Estoril med badeliv og casino: ca. 27 km
 • Sintra, den lille eventyrbyen på fjellet med det fargerike slottet: ca. 29 km
 • Cascais, den trivelige feriebyen med herlige strender: ca. 31 km
 • Fiskerværet Sesimbra med "dagens fangst": ca. 39 km
 • Cabo da Roca, det vestligste punktet på den eurasiske platen: ca. 41 km
 • Setubal med marked og byliv: ca. 48 km
 • Surfing i verdensklasse i Ericeira: ca. 54 km
 • Lissabon Flyplass: ca. 13 km (30m)

Rom

Hotellet har 29 hyggelige og fint dekorerte rom. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på AS Janelas Verdes:

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Heis
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Rua das Janelas Verdes, 47
1200-690 Lisboa

Koordinater

Latitude: 38.7055
Longitude: -9.1602

Slik kan du reise

Reisetips

Med sin vakre portugisiske arkitektur, typiske brolagte gater, lekker mat og autentiske stemning, er Lisboa det perfekte reisemålet når du skal unnslippe hverdagens rutiner. Det er ikke første gang jeg reiser til Lisboa, men denne gang gjorde jeg en vidunderlig oppdagelse: As Janelas Verdes. Dette palasset fra 1700-tallet med overdådig interiør i den historiske delen av hovedstaden er den beste formen for luksus.

Det er ikke mange boutique-hoteller som greier å finne den perfekte balansen mellom design og vår forutbestemte idé om et reisemål eller en periode, men As Janelas Verdes er et av dem. Dette palasset fra 1700-tallet ble omgjort til et boutiquehotell med et tydelig sterkt ønske om å bevare bygningen og dets historie. Da vi ankom dit tidligere i år, var jeg begeistret for å komme tilbake i tiden til et Lisboa fra det 18. århundre, akkurat slik jeg hadde forestilt meg.

Det er langt fra å være et standard, upersonlig hotell, siden Janelas Verdes bringer sammen den raffinerte luksusen av et storslått hotell med den innbydende følelsen av et autentisk Lisboa-familiehus. De myke og varme fargene er innbydende, og de antikke fotografiene og de lokale kunstverkene gir de delte rommene en ekte følelse av autentisitet. Du føler deg straks komfortabel og avslappet, og høyden under taket gir hvert rom en bemerkelsesverdig følelse av plass. Da vi kom frem til soverommet vårt, tittet vi gjennom antikke dører for å oppdage en hyggelig lounge med lenestoler i lær, honning-fargede bokreoler og en stor peis. Jeg kan se for meg selv sitte ved siden av ilden i peisen med boken min. Jeg visste allerede at vi var kommet til rett sted!

Vi steg deretter opp den nokså store og romantiske trappen fra 1700-tallet, før vi åpnet døren til rommet vårt. Det var dekorert i tradisjonell stil i overensstemmelse med resten av hotellet, og det var romslig og lyst takket være de franske vinduene som lar lyset strømme inn hele dagen. Vi hadde et søtt, lite bad, en komfortabel og romslig, mellomstor seng og antikke møbler som skapte en spesiell, autentisk stemning.

Vi var spent på å fordype oss i Lisboa-kulturen, og gikk raskt tilbake ned for å gå ut og få en liten tur rundt i byen. Her på As Janelas Verdes er du ideelt plassert i hjertet av gamlebyen i Lisboa. Vakre og fascinerende severdigheter ligger bare en kort gåtur unna, og du kan enkelt utforske alle byens godsaker til fots. Vi fortaper oss en time eller to i de smale gatene, imponert over den vakre arkitekturen, mønstrene og fargene, før vi stopper for en kaffe og wienerbrød i en typisk portugisisk kafé. Vi gikk så langsomt tilbake til hotellet, for vi var glad for å oppdage den flotte bakgården, et avsides og fredelig sted som er perfekt for rolige øyeblikk mellom sightseeing og aktiviteter.

Hotellresepsjonisten var god til å gi oss tips til en flott restaurant for middag, og vi vendte tilbake til As Janelas Verdes senere om kvelden for å nyte en drink på hotellets terrasse. Da vi så på lysene som gjenspeiler Tejo-elven og nyter den forfriskende sommerbrisen, var vi begge enige om at vi hadde innledet et nytt kjærlighetsforhold til Lisboa.

Derfor bør du velge å legge ferien hit

Den uvanlige beliggenheten til hotellet, foran elven Tejo i en av den mest historiske delen av Lisboa.

Den private bakgården, for et avsides gjemmested i hjertet av byen.

Den romantiske følelsen på hotellet, med antikke møbler og klassisk innredning.

Hotellets takterrasse, der du kan nyte et glass vin mens du beundrer utsikten over byen.

AS Janelas Verdes er et ombygd palass fra 1700-tallet ved siden av Nasjonalmuseet for eldre kunst. Med sin lille hage og biblioteket i øverste etasje, med utsikt over elven, gir denne historiske bygningen en romantisk og innbydende følelse. Rommene er solfylte og muntre, og Tejo-elven ligger i nærheten.

Ankommer du med fly?

Lisboa lufthavn (LIS) ligger bare et kort stykke nord for sentrum av Lisboa.

Det er en godt utstyrt internasjonal flyplass og er det viktigste knutepunktet for TAP Portugal samt en fokusflyplass for EasyJet og Ryanair. Lufthavnen tar regelmessig imot flyvninger fra de fleste europeiske hovedsteder og en rekke andre store europeiske byer.

Hvordan kommer man seg fra flyplassen til hotellet?

- Med flyplasstransport: Gitt av hotellet på forespørsel og med bekreftelse, og mot et tilleggsgebyr.

- Med drosje: Taxier finner du utenfor terminalbygningene. Disse koster normalt 10–13 euro inn til sentrum av byen, men direkte til hotellet vil det koste nærmere 15 euro.

- Med metro/buss: Ta metrolinjen Vermelha mot São Sebastião og gå av etter 11 stopp ved stasjonen São Sebastião. Bytt deretter over til busstasjonen Bº Azul og ta buss 713 mot Estação de Campolide og gå av ved 16. stopp ved Rua Garcia da Orta. Fra denne holdeplassen er det ca. 3 minutter til hotellet. Fortsett å gå ned Rua de S. Domingos mot R. Garcia de Orta og ta trappen ned. Hotellet ligger rett til venstre.

Bussholdeplassen Rua das Janelas Verdes betjenes av buss nr. 713, 714 og 727 og ligger bare få meter fra hotellet.
 

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Les mer

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne

Lignende hoteller

Portugal, Lisboa
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng
Portugal, Lisboa
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Portugal, Lisboa
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Internettilgang / WiFi