Reiser til Midt-Portugal

Midt-Portugal er fullt av sjarmerende små fiskesamfunn langs kysten som oser av det "gamle" Portugals tradisjoner og livsstil, og avsidesliggende, fredelige perler i den indre delen av landet, ofte godt skjulte for masseturismen. I tillegg er Midt-Portugal stedet du kan oppleve noen av Portugals historisk og kulturelt sett mest interessante steder når du drar ut på eventyr fra ditt Hideaway. 

Sjarmerende fiskersamfunn

Et av disse fiskesamfunnene er fiskerbyen Nazaré, som både byr på stor skjønnhet og stort sett har beholdt sin originale sjarm til tross for sin store popularitet. Her går mange av fiskerne fremdeles med de tradisjonelle, rutete skjortene og strikkeluene, og fiskebåtene er fremdeles malt i de tradisjonelle fargene med symbolske øyne som skal sikre fiskeren mot skipbrudd. For ikke å glemme at kystbyen byr på noen av Midt-Portugals beste og vakreste strender. 

Du kan også velge å besøke Peniche, som blant annet byr på et stort utvalg av fremragende fiskerestauranter og noen av Portugals mest kjente fiskeretter, og en spesiell blonde-teknikk som har røtter langt tilbake i landets kunsthåndverkstradisjon. Derfra kan du fortsette til Cabo Carvoeiro, som byr på en fantastisk utsikt over havet og de små øyene, Berlengas, som også er et spennende naturreservat. 

Middelalderbyer og helligdommer

Dersom du er interessert i historie og kultur, og ønsker å se noen av Portugals mest tradisjonelle byer, så er Midt-Portugal stedet. Dette gjelder blant annet den berømte middelalderbyen Obidos, som ofte omtales som en av Europas mest romantiske middelalderbyer på grunn av dens billedskjønne hus med gotiske dører og vinduer, de vakre hvite kirkene, de 13 meter høye bymurene som omkranser gamlebyen, og blomstrene som pryder de sjarmerende, smale gatene. 

En annen av Midt-Portugals ikoniske byer er den eldgamle universitetsbyen Coimbra, som ligger ved enden av Mondego-elvas bredder. Byen har et av Europas eldste universiteter, og de mer enn 20 000 studentene som i dag holder til der setter sitt livlige preg på den gamle byen. I tillegg til universitetet og en lang rekke spennende funn fra romertiden, er det også her en av Portugals to store fado-tradisjoner holder til. 

I denne delen av Portugal finner du også den hellige byen Fatima, som historisk sett har vært Portugals religiøse senter og endemålet for utallige pilegrimsferder - på linje med Lourdes i Frankrike og Santiago de Compostela i Spania - helt siden 1917, da Jomfru Maria angivelig viste seg for 3 små gjeterbarn i 1917, og dermed gjorde byen berømt i hele den katolske delen av Europa. 

Har du spørsmål om våre reiser, eller ønsker du bare å få gode råd til valg av hotell, er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss. Jeg vil ønske deg en god ferie i Portugal med Hideaways Reiser!
Hilsen Marie

Les mer om Midt-Portugal

Reisemål i Portugal

Finn reisen til Portugal her

Populært i Midt-Portugal

Cooking and Nature Emotional Hotel
Portugal, Midt-Portugal
  • Nærmeste flyplass: 116 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Lusitano
Portugal, Midt-Portugal
  • Nærmeste flyplass: 124 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Casa dos Matos
Portugal, Midt-Portugal
  • Nærmeste flyplass: 116 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér