Reiser til Nord-Portugal

Den nordlige delen av Portugal er den eldste delen av landet, og har vært bebodd siden forhistorisk tid, og likevel er området mye tynnere befolket enn den sørlige delen, og er derfor også mindre påvirket av turismen. 
Velkommen til nordlige Portugal med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Nord-Portugal der du bor på håndplukkede hoteller eller feriehus på din ferie. 

Regionen strekker seg fra Coimbra opp til Moncão nær grensen til Spania, og omfatter den idylliske byen Minho, den spektakulære Douro-dalen, og Porto, som man også kan finne på UNESCOs verdensarvliste. Det er også her man kan besøke Beira Alta og Beira Braixa, selv om disse to har fått deres egen beskrivelser. 

Naturen i området er en herlig blanding av lange og forholdsvis øde strender langs kysten, en dramatisk fjellkjede og tette skoger. Portugals første naturreservat, Peneda-Gerês, og de andre flotte naturområdene, som Montesinho og Alvão, byr på et hav av naturskjønne turstier, og i de nordøstlige fjellene finner du Coa-dalen med dens forhistoriske hulemalerier, som absolutt er verdt en visitt. 

Men når alt kommer til alt er nok den nordlige delen av Portugal mest kjent for sin vinproduksjon, og er derfor et attraktivt reisemål for vinkjennere. Douro-dalen produserer førsteklasses druer, og landskapet er fylt med vinmarker og klassiske "quintas", som vingårdene kalles. Porto er hjemstedet for den berømte portvinen, og den delikate og lette vinho verde kommer fra Minho. 

Porto

Den historiske byen Porto er hovedstaden i den nordlige regionen og er Portugals neststørste by. Byen ligger der Douro-elva munner ut i Atlanterhavet og har fått en velfortjent plass på UNESCOs verdensarvliste. Byen er karakterisert med de brosteinsbelagte gatene, barokk-kirkene og de slanke middelalderhusene med rød takstein. De siste årene har byen gjennomgått en viss modernisering, og du kan nå besøke gourmet-restauranter, ultramoderne barer, kaféer og kunstmuseer før du overnatter på et av de elegante og moderne hotellene. Men byen er mest berømt for sine vingårder, så for en skikkelig Porto-opplevelse anbefaler vi å dra til Vila Nova de Gaia, som er hjemstedet for den tradisjonelle portvinen, og nyte en smaksprøve av de prisvinnende, dyprøde dråpene. 

Minho

Minho strekker seg fra den nordlige delen av Porto og helt til spanskegrensen, og er ofte omtalt som Portugals grønne hjørne på grunn av de grønne skogene og frodige dalene. Området er tynt befolket og de fleste innbyggerne er bønder som lever livet i et rolig tempo. 

Det er to store elver her, Ria Minho og Rio Lima, men de fleste kommer hit for å besøke naturreservatet Penada-Gerês, som er et område fylt med granitt, svimlende høyder og dype daler, og de dype skogene tiltrekker de få truede iberiske ulvene som er igjen og store ørner. På vestsiden er det lange strekninger med isolert kystlinje krydret med fantastiske strender som er populære blant surfere. Den lille byen Viana do Castelo, er områdets sentrale byen. 

Douro-dalen

Den fantastiske Douro-dalen er Europas eldste vinregion, og området er berømt på grunn av dets mikroklima og de gylne landskapene. Douro-elva (Ria Douro eller gullelven - kjært barn har mange navn) bukter seg gjennom landskapet fra Atlanterhavskysten til spanskegrensen, og langs elvas bredder vokser de mange vinrankene som leverer druer til regionens berømte vinproduksjon. Fra Porto kan du også ta dampskip eller tog til Douro-dalen, en tur som tar ca. 9 timer. Selv om du også kan ta turen i bil så anbefaler vi tog eller skip da du vil kunne nyte det fantastiske landskapet til det fulle. Og det er likevel en god idé å la bilen stå, for regionen er full av vingårder som tilbyr vinsmaking til sine besøkende. 

Du er alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for mer informasjon om våre reiser, og hvis du bare ønsker et godt råd til valg av hotell. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie med Hideaways Reiser i Nord-Portugal!
Hilsen Marie

 

Les mer om Nord-Portugal

Reisemål i Nord-Portugal

Populært i Nord-Portugal

Pestana Porto Hotel - World Heritage Site
Portugal, Nord-Portugal, Porto
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Hotel Infante Sagres
Portugal, Nord-Portugal, Porto
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Vitoria Village Apartamentos
Portugal, Nord-Portugal, Porto
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Heis

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér