Reiser til Spania

Enten du er ute etter rekreasjon og avslapning på et hotell eller i et feriehus, vil en reise til Spania og landets øyer - Balearene og Kanariøyene - utvilsomt sjarmere og fascinere deg. Her opplever du en fargerik nasjon av nydelige strender, livlige fester og tapas ved det rolige, turkisblå Middelhavet. Velkommen til Spania med Hideaways; vi er spesialister på reiser til Spania der du bor i håndplukkede hoteller og feriehus på din ferie. 

Gjestfrihet er nok det første ordet som slår meg når jeg tenker på Spania. Spania er også uløselig forbundet med en storslått kultur og historie, noe som vises både i byene og på landet. Uansett hvor du drar er det tydelig å se at i sin storhetstid, da skipene bragte tonnesvis av gull til landet fra Den Nye Verden, var Spania en driftig nasjon som investerte sine rikdommer i storslåtte byggverk, som i dag opptar betraktelig mange plasser på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Listen har faktisk hele 45 spanske klassifiseringer i skrivende stund, der Alhambra, Córdobas historiske sentrum og Gaudís verker kan fremheves, med fare for at jeg får en storm av henvendelser om de mange fantastiske spanske severdighetene jeg ikke har nevnt her. 

Du finner også golfbaner i verdensklasse midt i det forbløffende landskapet, som danner fantastiske kulisser for levende feriesteder og særpregede fiskerlandsbyer. Men først og fremst finner du fantastiske små hideaways skjult mellom fjellene og omkranset av olivenlunder, frukttrær og vinmarker. 

Reiser til Spania - finn de mest sjarmerende og rustikke hideaways til din ferie i Spania. Bestill reise med fly, hotell og leiebil online med prisgaranti.

Feriehus og hoteller i Spania

I oversikten nedenfor kan du se alle feriehus i Spania som Hideaways har på programmet, samt alle hoteller i Spania. Du kan sortere alle hotellene og feriehusene i oversikten etter reisemål, pris, antall stjerner, avstand fra flyplass m.m. Finner du ikke en reise som passer dine ønsker og behov, eller det er utsolgt, er du alltid hjertelig velkommen til å kontakte oss for et skreddersydd tilbud; ofte kan vi også klare å skaffe plass på et hotell eller i et feriehus selv om det ikke ser ut som det er ledig i hotell-oversikten. 

Jeg vil ønske deg en riktig god ferie i Spania med Hideaways. Har du spørsmål om våre reiser eller ønsker gode råd til valg av hotell er du naturligvis alltid velkommen til å kontakte oss. 
Hilsen Mikkel

Besøk Mikkel Krohne-Sørensens profil på Google

Les mer om Spania

Våre reisemål i Spania

Andalusía

Andalusía, Spanias sørligste region, oser av "gamle Spania" og har noen av landets mest historisk og kulturelt betydningsfulle byer som Sevilla - regionens hovedstad - Granada og Córdoba. Her finner du Spanias mest varierte og mangfoldige natur, som spenner fra ørken og snødekte fjelltinder til noen av Spanias beste strender. I tillegg er det her du kan finne et av landets rikeste tapas-utvalg og oppleve den berømte flamencoen i byer som Cádiz, Sevilla og Granada. 

Reiser til Andalusía

Mallorca

Mallorca var i mange år berømt i Norge for å være selve definisjonen på charterferie, men dette har endret seg i takt med at nordmenn har funnet ut av hva øya egentlig har å by på når man bare styrer unna masseturismen. Øya frister blant annet med en enestående natur, fantastiske strender, et lekkert middelhavskjøkken og en sjarmerende og flott hovedby; Palma de Mallorca. 

Reiser til Mallorca

Gran Canaria

På samme måte som Mallorca er naturen den største attraksjonen på Gran Canaria. Øya er av vulkansk opprinnelse og ligger mellom tre kontinenter; Afrika, Europa og Amerika, noe som har satt et unikt preg på øyas natur, kultur og historie. Legg så til et fantastisk klima der det aldri blir skikkelig kaldt, heller ikke om vinteren, og det er duket for noen spektakulære ferieopplevelser. 

Reiser til Gran Canaria

Les mer

Severdigheter i Spania

Her har jeg hentet frem et par severdigheter du kan oppleve på ferien din i Spania. Beskrivelsen er utelukkende ment som en inspirasjon til reisen din, og det tas forbehold for faktuelle feil. Hvis du har lyst til å lese mer om andre severdigheter i Spania anbefaler jeg deg å lese vår blogg om reiser, der du kan finne spennende artikler om reisemål i Spania. God fornøyelse!

Alhambra

Den mauriske kongefestningen i den andalusíske byen Granada er Spanias største severdighet og er naturligvis også å finne på UNESCOs verdensarvliste. Med dens enestående mauriske arkitektur og historie, samt den flotte beliggenheten med utsikt over fjellkjeden Sierra Nevada og noen av Granadas gamle bydeler bør den være et uunngåelig innslag på enhver reise til Andalusía. 

La Mezquita 

Den mauriske moskéen med navnet La Mezquita, som på 1200-tallet ble ombygget til en katolsk katedral, er en annen av Spanias store severdigheter. Moskéen/katedralen ligger i den vakre byen Córdoba i Andalusía, som med sine mange fine patios, plazas og olivenlunder er vel verdt et besøk i seg selv. 

La Sagrada Família

Den uferdige kirken i Barcelona med det fulle katalanske navnet Temple Expiatori de la Sagrada Família, tegnet av den berømte arkitekten Antoni Gaudí, er et nygotisk mesterverk med kubistiske tendenser, som for lengst har blitt kanonisert som en av Catalonia og Spanias største severdigheter. 

El Escorial

Det spanske kongeslottet, klosteret, museet og biblioteket som bærer det ærverdige navent El Monasterio de San Lorenzo de El Escorial på spansk, er en av Spanias mest betydningsfulle historiske bygninger, og ligger i byen San Lorenzo El Escorial, ca. 45 kilometer nordvest for den spanske hovedstaden Madrid. Bygningskomplekset, som er en av de mest besøkte severdighetene i Spania, brukes mest som kloster i dag, men har vært et av de royale setene for den spanske kongen siden det ble oppført av Felipe II på 1500-tallet. 

Prado-museet

Kunstmuseet El Prado i den spanske hovedstaden Madrid, som bærer det fulle navnet El Museo Nacional del Prado på spansk, er et av de største, fineste og mest besøkte kunstmuseene i verden. Det inneholder blant annet den største samlingen av spansk kunst i hele verden - med verker av berømte spanske mestre som Goya og Velazquez - og en av verdens fineste samlinger av europeisk kunst fra det tolvte til det nittende århundret. 

Les mer

Mat og drikke i Spania

Maten i Spania er verdt en hel reise i seg selv, og setter du pris på et godt glass vin er Spania også et perfekt land å besøke. Her har jeg valgt ut et par kulinariske spesialiteter du kan smake på neste gang du er på ferie i Spania. God appetitt og god reise!

Tapas

Tapas har for lengst blitt en del av spansk kultur som overskrider den rent gastronomiske siden av saken, så hvis du vil under huden på den spanske kulturen er tapas det beste stedet å begynne. I starten var tapas sannsynligvis en måte å dekke til glassene på mellom slurkene av sherryvin og andre andalusíske spesialiteter for å holde fluer og andre insekter unna (tapas betyr "lokk" på spansk). Men siden har tapas fått en mer generell gastronomisk betydning som appetittvekkere, mellommåltid eller snacks. Og ofte utgjør forskjellige retter av tapas i dag en hel lunsj og ofte en hel middag for spanjolene. 

I Spania inntas tapas på alle tidspunkter i løpet av dagen, men vil oftest inntas rundt lunsjtider, mellom lunsj og middag (spesielt i helgene) eller som kveldsmat før leggetid. Ofte vil tapas bestå av en skive hvitt brød belagt med forskjellige typer pålegg som skinke (jamón), ost (queso), oliven (aceitunas), pølse (chorizo) og forskjellige typer fisk (pescado), men tapas kan også bestå av selvstendige, små retter uten brød, som tortillas, kjøttbolller med saus (albondigas), blekksprut (calamares) eller ansjoser (boquerones). 

Paella

Paella har også vokst ut av sine gastronomiske barnesko og har blitt en del av spansk kultur - hovedsakelig som et slags kulturelt kjennetegn for Valencia-området i sørøslige Spania, der retten opprinnelig stammer fra. Paella er derimot ikke, slik mange utlendinger tror, Spanias nasjonalrett, da spanjolene ser på retten som typisk for Valencia-området og den nordligere delen av den spanske østkysten (Catalonia). 

Paella er en solid og velsmakende risrett som består av grønnsaker som erter, løk, paprika, tomater og hvitløk, som tilsettes forskjellige typer kjøtt, som oftest fisk og skalldyr som blåskjell og reker. Retten krydres som regel med safran, og inneholder også ofte chorizo-pølser. 

Gazpacho

En kald suppe er ikke hverdagskost i Norden der vi pleier å varme oss på supper i våre kalde vintre. Men i Andalusía er det annerledes. Her når temperaturene andre høyder, spesielt om sommeren, og for å lindre kroppen i varmen har det på et tidspunkt utviklet seg et av de mer bemerkelsesverdige innslagene i spansk gastronomi: den berømte kalde tomatsuppen gazpacho. 

Gazpacho er fremstilt av vegetabilsk fløte, tomat, agurk, eddik, paprika, hvitløk, olivenolje og brød. I enkelte tilfeller kan det også tilsettes andre ingredienser enn de nevnte, som forskjellige pepperfrukter, avokado, grapefrukt, vannmelon og forskjellige fiskesorter. Hvis du reiser til Andalusía er en porsjon gazpacho et must. 

Cava

Den spanske cava-vinen, som ofte kalles "fattigmanns-champagne", er en musserende rosé- eller hvitvin hvis berømthet i utlandet kun kan konkurrere med de legendariske Rioja-vinene. Cava produseres i åtte forskjellige spanske regioner, men det er det fremragende Penedés-distroket i Catalonia som har blitt mest berømt for sin produksjon av vinen, og det med god grunn. Hele 95% av all cava produseres i Penedés og rundt 75% av all cava produseres i byen Sant Sadurní d'Anoia i Penedés-distriktet. Det beste er naturligvis å smake på cava på en reise til Catalonia. 

Les mer

Reisemål , Spania

Castilla-La Mancha

Castilla-La Mancha - que ?! Kanskje ikke det første området du tenker på når du reiser til Spania. Men fra det øyeblikket jeg satte foten i regionen, ble jeg solgt! Det er et Spania uten strender, sand og sjøutsikt, men til gjengjeld kan du glede deg over enorme sletter, vilt fjellandskap, store naturparker, spennende viner og et smakfullt og rustikt kjøkken. For ikke å snakke om byene på UNESCOs verdensarvliste, regionens hovedstad Toledo og gamlebyen i Cuenca. I tillegg et stolt folk med varme og sjarm.

Reiser til Castilla-La Mancha

Mallorca

Hos Hideaways finner du reiser til Mallorca med unike hoteller og feriehus. Bestill reise online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Reiser til Mallorca

Andalucía

Andalucía, Spanias sørligste region, oser av "gamle Spania" og har noen av landets mest historisk og kulturelt betydningsfulle byer, som Sevilla - regionens hovedstad - Granada og Córdoba. Det er også her du finner Spanias mest varierte og mangfoldige natur, som spenner fra ørken til snødekte tinder og noen av Spanias beste strender. I tillegg finner du her landets rikeste utvalg av tapas, og du kan oppleve den berømte flamencoen i byer som Cádiz, Sevilla og Granada.

Reiser til Andalucía

Barcelona

Barcelona er byen som ikke trenger noen introduksjon, men her får du en likevel. Med sine 1,6 millioner innbyggere er Barcelona den nest-største byen i Spania. Byen er hovedstaden i den nordøstlige spanske regionen som grenser til Frankrike; Catalonia. Og det er ikke uten grunn at så mange velger å både reise til og bosette seg i denne bedårende byen. For her får du en storby med alt en forventer av storbyliv samtidig som du kan gå på stranden for sol, avslapning og bading. Byen er krydret med arkitekten Antonio Gaudis moderne, men annerledes byggverk som Sagrada Família, Casa Milà og Casa Batllò, som alle er med på å gjøre Barcelona til en helt unik by. Enten du foretrekker det ene eller det andre, kan du være sikker på at Barcelona er en sikker vinner.

Reiser til Barcelona

Costa Blanca

Hvis du er glad i sol, strand, lekker mat, deilig vin og mye mer, må du reise til en av de fantastiske byene ved den spanske kyststrekningen, Costa Blanca. Costa Blanca er en fantastisk 200 km lang hvit kyststrekning, som er hovedattraksjonen i stort sett alle byene som ligger langs strekningen. De atskillige byene langs kysten har alle et hav av muligheter som du kan nytte godt av på en ferie her. Du finner noe for enhver smak ved Costa Blanca.

Reiser til Costa Blanca

Fuerteventura

Fuerteventura er et lite stykke Karibia i Europa. Her finner du brede, kritthvite strender, asurblått hav og noen av de beste surfeforholdene i verden. I innlandet finner du naturparker og vakker natur. Men det er stranden og havet som er den største attraksjonen.

Reiser til Fuerteventura

Gran Canaria

Hos Hideaways finner du reiser til Gran Canaria med unike hideaways, hoteller og feriehus. Bestill reise online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil.

Reiser til Gran Canaria

Catalonia

Catalonia er Catalonia, og det hersker ingen tvil om at det er noe for seg selv. Hvert fall ikke om du spør en katalaner. Regionen er mest berømt for hovedbyen Barcelona, men kan by på mye mer i de omkringliggende regionene, for her finner du strender, historie, fjell og stor natur.

Reiser til Catalonia

Lanzarote

Lanzarote er helt unikt. Her finner du selvfølgelig fantastiske, hvite strender og asurblått hav, men så snart du beveger deg inn i landet vil det fort folde seg ut et helt unikt landskap, som du knapt finner noe annet sted og bør oppleve...

Reiser til Lanzarote

Madrid

Madrid byr på store kulturelle opplevelser, alt fra spansk kunst og stor gastronomi, til storslagen historie, sportslige bragder på Bernabéu eller tyrefekting på Plaza de Toros. Madrid rører ved hele det følelsesmessige spektrumet.

Reiser til Madrid

Menorca

Menorca er et fredelig og unikt fristed fylt med kontraster. Vakre strender og azurblå hav kombinerer med imponerende naturreservater. Øya står ofte i skyggen av sin berømte "storesøster" Mallorca, men er vel verdt et besøk.

Reiser til Menorca

Tenerife

Hos Hideaways finner du reiser til Tenerife med unike hideaways, feriehus og hoteller. Bestill reise online med prisgaranti, hotell, fly og leiebil eller kun hotell.

Reiser til Tenerife

Informasjon om Spania

Her har jeg samlet litt informasjon og fakta om Spania, som geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspirasjon til din ferie i Spania. Hvis du ønsker mer inspirasjon til reisen din anbefaler jeg deg å besøke bloggen vår, der du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise!

Regioner

Spania har 17 autonome regioner og 50 provinser, i tillegg til to afrikanske autonome byer; Melilla og Ceuta. Selv om alle de 17 regionene er autonome nyter de forskjellige regionene forskjellige grader av kompetanse. Generelt har de historiske regionene i Spania mest kompetanse, deriblant Galicia, Andalusía, Catalonia og Baskerland. Både Baskerland og Catalonia har f.eks. deres egne politistyrker. 

Natur

Det er ikke mange land som byr på en så mangfoldig natur som Spania. Landet strekker seg over en halv million kvadratkilometer; fra den iberiske halvøya på det europeiske fastlandet til de atlantiske vulkanskapte Kanariøyene som ligger mye nærmere (150 kilometer) Afrika enn det europeiske fastlandskontinentet (1350 kilometer). Dette alene medfører noen enorme geologiske og landskapsmessige forskjeller som man ikke ser i mange andre land i verden. Men det finnes også store forskjeller internt i de forskjellige regionene på det spanske fastlandet, som f.eks. er veldig tydelig i en region som Andalusía, som både har ørken, høye fjellkjeder, sletter, enorme olivenlunder, frodige daler og lange kyststrekninger. 

Språk

Det snakkes castillansk (riksspansk) i alle deler av Spania, men mer i noen regioner enn andre. I tillegg til den offisielle riksspansken castillansk finnes det tre andre offisielle spanske språk, nemlig katalansk (brukes i Catalonia, på Balearene og i deler av Valencia-regionen); baskisk (brukes i Baskerland og deler av Navarra); og galisisk (brukes i regionen Galicia og tilstøtende områder i Asturias og Castilla y León). Det er også i disse regionene riksspansk er minst brukt. I tillegg finnes det en lang rekke lokale dialekter rundt omkring i landet. 

Vær og klima

Spania er i besittelse av hele tre klimasoner: mediterransk klima, det oseanisk klima (også kalt kystklima) og steppeklima. Det mediterranske klimaet, som er preget av varme og tørre somre og forholdsvis milde vintre, er den dominerende klimasonen på det spanske fastlandet, men det snakkes noen ganger om forskjellige variasjoner av denne klimatypen. Disse variasjonstilfellene inkluderer områder med kalde vintre, som den sentrale og nordsentrale delen av Spania (byer som Valladolid, Burgos, León m.fl.). Steppeklimaet gjør seg gjeldende i den sørøstlige delen av landet, spesielt i områdene rundt Murcia og Ebro. Dette klimaet er blant annet karakterisert av varme og tørre somre som - i motsetning til mediterransk klima - strekker seg forbi sommerperioden. Kystklima - også kalt oseanisk klima - finnes i den nordlige delen av landet i regioner som Baskerland, Asturias, Cantabria og deler av Galicia. Denne klimatypen er karakterisert ved at sommer- og vintertemperaturer er kraftig påvirket av havet og at det ikke er noe sesongbestemt tørke. 

I tillegg til disse tre store klimatypene i Spania er det også et alpint klima i Pyreneene i Nord-Spania og Sierra Nevada i Andalusía, og et subtropisk klima på Kanariøyene i Atlanterhavet. 

Religion

Katolisismen har et solid fotfeste blant spanjolene til tross for de sekulære vindene som blåser over kontinentet, og katolisismen er den eneste religionen i Spania som offisielt må undervises i på spanske skoler. 71% av alle spanjoler identifiserte seg selv som katolikker ifølge en undersøkelse i 2012, 24% identifiserte seg som uten religion (derav 9,4% ateister), mens 2,4% identifiserte seg med andre religioner. Men samme undersøkelse viste også at hele 59% av de selvidentifiserte katolikkene aldre - eller nesten aldri - gikk i kirken. 15% av de spanske katolikkene går i kirken et par ganger i året, 8% noen ganger i måneden og 14% går hver søndag eller flere ganger i uken. 

Valuta

Spania byttet ut pesetas for euro i 2002 etter å ha blitt medlem av eurosonen i 1999. 

Nasjonale helligdager

 • 1. januar  -  Nyttårsdag (Año Nuevo)
 • 6. januar  -  Helligtrekongers Dag (Epifania del Señor)
 • Langfredag (Jueves Santo)  -  2. påskedag i Nord-Spania
 • 1. mai  -  Arbeidernes dag (Fiesta del trabajo)
 • 15. august  -  Spanias Nasjonaldag (Fiesta Nacional de España)
 • 1. november  -  Allehelgensdag (Todo los Santos)
 • 6. desember  -  Grunnlovsdag (Dia de la constitución España)
 • 8. desember  -  Unnfangelsen (Inmaculada del Señor)
 • 25. desember  -  Juledag (Navidad del Señor)

Dette i tillegg til regionale og lokale helligdager. 

Populært i Spania

Spania, Mallorca
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Mallorca, Campos
 • Nærmeste flyplass: 42 km
 • Avstand til havet: ca. 3 km
 • Svømmebasseng
Spania, Gran Canaria, Puerto de Mogan
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér