Reiser til Andalucía

1–2–3... Når du kommer til 1 million, så er du nær målet – Andalucía har så mange oliventrær, at du trenger et helt liv for å telle dem. Velkommen til Andalucía med Hideaways. Vi er spesialister på reiser til Andalucía, som er den største regionen i Spania. Når du reiser med Hideways, bor du på håndplukkede hoteller og feriehus på ferien din.

Det sies at kongenes dronning, Kleopatra, yndet å bade i frisk melk for å holde seg ung og vakker. Kanskje Isabella, Spanias første dronning, har hatt samme tilbøyelighet – ikke å bade i melk, men i olivenolje. Med så mange lunder fulle av de karakteristisk formede trærne, på de duvende bakkene, er det olivenolje nok til mer enn ett olympisk svømmebasseng. I-M-P-O-N-E-R-E-N-D-E; så enkelt kan det sies.
Som en skarp kontrast til den gule jorden og de olivengrønne fargene, er Andalucía også fullt av vårgrønne, kritthvite og asurblå farger. Dype daler med store gressarealer matcher de hvite fjellandsbyene, Pueblos Blancos, perfekt sammen med Middelhavets skjær i horisonten.

Sommertemperaturer, men snø på fjelltoppen

Riktignok kan temperaturene i Andalucía og Costa del Sol snike seg opp over 35°C i de varmeste sommermånedene, men det er hjelp å få! Sierra Nevada er navnet. Dette fjellområdet er det største av sitt slag på den iberiske halvøya, og den høyeste toppen strekker seg mer enn 3300 m opp mot himmelen, og jo lengre opp du kommer, desto kjøligere blir luften. På avstand minner fjelltoppene om en pakke Toblerone, trukket med hvit melkesjokolade – klare til å spises. Men ta ikke feil – det er ikke spiselig, det er topper av snø... evighetssnø vel å merke.
Naturelskere vil nærmest svime av, når de på veien opp møter skiltet med påskriften: Biosphere-reservat siden 1986. Du kan bruke atskillige dager til å utforske naturområdet – enten i bil, eller med tursko på beina.

Lokal gastronomi, som det er verdt å reise etter

Michelin kaster ikke om seg med sine gylne stjerner, og det gjør ikke Hideways heller. Men i Andalucía finnes så mange små lokale gjemmesteder, hvor det serveres spansk mat som krydrer oppholdet og skjemmer bort smaksløkene dine. Jeg fikk selv en aha-opplevelse på min forrige reise rundt i omlandet. Det var etter besøket i Posada Morisca, hvor Javier anbefalte et helt spesielt sted i Tejada-fjellene. Se Maries blogginnlegg med bilder, og tennene vil løpe i vann.

UNESCO har vært en flittig gjest.

Spania har gjort seg bemerket på UNESCOs verdensarvsliste ikke mindre enn 44 ganger. Av disse utmerkelsene ligger seks stykker i Andalucía. Selv om du ikke tilhører den kulturelle elite, bør du under alle omstendigheter vurdere å besøke minst én av attraksjonene, for det kan bli en opplevelse for livet. Andalucía og Generalife-hagen i Granada, Mezquitaen i Cordoba, hulemaleriene i Almeria - bare for å nevne noen muligheter. 

Aktiv eller avslappet?

Når jeg besøker Andalucía og Costa del Sol, sørger jeg alltid for å pakke med løpetøyet i bagasjen, for hvis ikke Nike-skoene i str.  38 er med, så angrer jeg rett og slett. Det finnes ikke en bedre start på dagen enn å stå opp sammen med den fremdeles lavthengende solen, snuse inn den friske morgenluften og stillheten er altoverskyggende. Alternativt så er regionen et opplagt valg for sykkelturer, fotturer, eller hva med en tur på hesteryggen? Særlig omlandet mot Sierra Nevada byr på enestående muligheter for aktive utfoldelser. Men naturligvis er det en aktivitet som lokker frem smilet på store som små – på med svømmetøyet og hopp i swimmingpoolen, eller la din indre badeløve prøve ut de kilometerlange sandstrendene langs Middelhavet.

Riktig god ferie i Andalucía!
Marie

Bestill reisen din online eller få et tilbud

Hos Hideaways finner du reiser til Andalucía med unike feriehus og hoteller. Bestill pakkereisen din online, med prisgaranti, inkl. hotell, fly og leiebil eller transport. Ønsker du selv å arrangere reisen til Spania, kan du naturligvis bestille hotelloppholdet gjennom Hideaways.
Vil du oppleve mer av Andalucía gir vi gjerne et tilbud på en rundreise, skreddersydd etter dine ønsker, hvor du bor på flere hoteller på reisen din.

Les mer om Andalucía

Reisemål i Andalucía

Costa del Sol

Med sandstrender, livlige feriebyer og 100 km spektakulær kystlinje er det noe for enhver snak på Costa Del Sol. Her finner du rikelig med soltimer, flotte strender og ikke minst spennende utfluktsmål i blant annet Málaga og Sevilla.

Reiser til Costa del Sol

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér