Reiser til Monda

Landsbyen Monda ligger bare en halvtimes kjøring nord for Marbellas fine sandstrender. Det tar dessuten bare en halvtime å kjøre hit, hvis du lander i Malaga. Tross denne beliggenheten med flere av Andalucias mest populære reisemål innenfor kort rekkevidde, hersker det en deilig avslappet atmosfære i Monda.

Denne sjarmerende hvite landsbyen, som bare har et par tusen faste innbyggere, mondeños, ligger i en liten dal i det fjellrike innlandet ved Costa del Sol. Dermed er du litt på avstand fra de mest turistpregede stedene ved kysten, men har fremdeles gode muligheter for å nyte alt det som gjør området til et så populært feriemål. Den innbringende turismen langs kysten har da også smittet av på Monda, som til tross for at den fører en mer tilbaketrukket tilværelse fremstår velholdt og levende.

Monda er da heller ikke bare en tilfeldig ferieby som nylig har dukket opp. Tvert i mot har den dype historiske røtter helt tilbake til romertiden, hvor den tjente som en del av forsvaret av nabobyen Coin. Det sies at det var på det stedet hvor Monda ligger i dag, at Julius Cæsar i 45 fvt. kjempet mot rivalen Pompeius. I dag er det riktignok ikke så mange spor etter romerne ved Monda. Litt utenfor byen kan du da allikevel se en omkring 100 meter lang rest av en romersk brosteinsbelagt vei. Men det er da heller ikke spennende utfluktsmål du vil mangle når du reiser til Monda. I Parque Natural Sierra de las Nieves, som ligger i nærheten, er det for eksempel mange muligheter for uforstyrret turgåing og en av regionens vakreste byer, Ronda, er et flott mål for en dagsutflukt.

Den mest iøynefallende severdigheten i Monda er Castilla de Monda, fra det 9. århundre som troner over byen på en skogkledd bakke. Det er riktignok ikke så mye tilbake av den opprinnelige borgen, men det er allikevel verdt å gå en tur opp dit, for å nyte utsikten. I dag brukes den gjenoppførte borgen av et hotell og en anerkjent restaurant. Men det er ikke det eneste stedet i byen du kan stifte bekjentskap med det lokale kjøkken. Det er et begrenset, men godt utvalg av spisesteder i Mona, hvor du også finner butikker med de fleste daglige nødvendigheter.

Selv om det også er et par barer i Mondo, er det generelt ikke så mye natteliv. Hvis det skal skje noe mer en kveld, eller du har bruk for å shoppe, er det massevis av muligheter i Marbella.

Velkommen til Spania med Hideaways. Vi er spesialister på reiser til Monda og andre destinasjoner i denne delen av Andalucia, hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise.

Les mer om Monda

Reisemål i Andalucía

Finn reisen til Andalucía her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér