Reiser til Ronda

Få byer i Spania har en så spektakulær beliggenhet som Ronda, som klynger seg til klippene på begge sider av en over 100 meter dyp kløft ca. en time kjøring fra Malaga. Utsikten fra broen Puente Nuevos, som med sine høye søyler strekker seg over kløften og forbinder den eldre, mauriske delen av Ronda, La Cuidad, med den nyere delen El Mercadillo, er bare en av denne historiske byens enestående severdigheter. Ronda er også en ekte perle blandt det andalusiske mange historiske byer og et av de sørlige Spanias mest interessante reisemål for deg som ikke kun vil utnytte det solrike klimaet til å slappe av på stranden. 

Velkommen til Spania med Hideaways! Vi er spesialister på reiser til Ronda og andre reisemål i Andalusia hvor du bor på nøye utvalgte hotell på din reise. 

Historiens vingesus

Tross sin status som et av Andalusias mest berømte utfluktsmål er stemningen i Ronda mer tilbakelent enn i de populære badebyene nede ved Costa del Sol. Overalt fornemmer du tydelig at dette er en av Spanias eldste byer. De første som slo seg ned her var kelterne i det 6. århundre f.vt. Siden har blandt annet fønikere, grekere og romere skiftvis hatt herredømme over byen, men spesielt maurernes arkitektoniske avtrykk er å se overalt. Ferierer du her er det også greit å f.eks. besøke de vakre mauriske hagene i Casa del Rey Moro, hvor en trapp fører deg helt ned til bunnen av kløften, og Baños Árabes, de best bevarte arabiske badene på Den Iberiske Halvøy. 

I litt nyere tid er Ronda kjent som tyrefektingens vugge, den eldste `plaza de toros` fra 1784, ligger her og er absolutt et besøk verdt. Men Rondas litt avsideliggende beliggenhet betyr at tyrefektingarenaen her ikke har blitt like mye brukt som den i f.eks. Sevilla. Arenaen i Ronda huser nå til dags også et museum, Mueso Taurino, hvor tyrefektingens historie fortelles. 

Men det er ikke kun kjente tyrefektere som i tidens løp har reist til Ronda. Den vakre beliggenheten og den romantiske atmosfæren i Ronda har i tidens løp også tiltrukke seg mange kunstneriske sjeler og store personligheter som Ernest Hemingway, John F. Kennedy og ikke minst Orson Welles, som valgte å bli begravd her. 

Tapas og utflukter 

Selvom det finnes en perlerekke av enestående historiske severdigheter i Ronda som du lett kan bruke flere dager på å utforske, er det ikke byens eneste attraksjon. Du kan også nyte godt av et rikt kafè- og resturantliv, hvor du kan gå på oppdagelse i det lokale kjøkkens herligheter. Unngår du de mest turistede stedene, venter det deg mange spennende kulinariske opplevelser. Vil du samle appetitten til de gode måltidene, er det rundt Ronda adskillige turstier. Spesielt hvis du reiser hit utenfor den varmeste høysesongen er dette en opplagt mulighet for å utforske nærområdene. 

Har du en leiebil, noe som anbefales, er Ronda også et godt utgangspunkt for å dra på opplevelsesrike utflukter til noen av Andalusias mange andre berømte byer og severdigheter. Både i bil eller buss er det f.eks. opplagt å avsette noen dager til å besøke noen av regionens andre sjarmerende landsbyer, pueblo blancos, eller større byer som Sevilla eller Còrdoba, som spesielt er et overflødighetshorn av severdigheter, shoppingmuligheter og resturanter. 

Les mer om Ronda

Reisemål i Andalucía

Finn reisen til Andalucía her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér