Reiser til Sevilla 

Som hovedstad i Andalusia-regionen, og Spanias fjerde største by, er Sevilla den mest betydningsfulle byen i Sørspania. Du kan reise til Sevilla med Hideaways og bo på utvalgte hotell i sentrum, med kort avstand til severdighetene, opplevelsene og en god sangria. 

Byen har det varmeste klimaet i Vesteuropa og et valg av historiske og kulturelle severdigheter, som blandt annet teller hele tre verdensarvsseverdigheter anerkjent av UNESCO: Reales Alcàzares de Sevilla, Archivo General de Indias de Sevilla og Sevillas katedral, samt en overflod av gode resturanter og barer hvor du bl.a. kan innta den berømte tapasen og i noen tilfeller til og med få med deg en konsert med Andalusias ikoniske flamencomusikk. 

Informasjon og fakta 

Langs Guadalquivir-elvens fruktbare bredder ligger storbyen Sevilla, den mest spanske av alle Spanias byer, sett med turistøyne. Man skal ikke oppholde seg i Sevilla lenge før man blir grepet av en atmosfære som alltid har vært forbundet med de to berømte bybarna Carmen og Don Juan. Det er ikke for ingenting at flamencoen oppstod i Sevilla, hvor sigøynerne blandet deres toner med litt fra maurerne og litt fra europeerne. 

Severdigheter i Sevilla

Sevilla har en rekke fantastiske attraksjoner som hvert år tiltrekker seg tusenvis av feriegjester fra hele verden. 

Et godt sted å begynne rundturen til Sevillas severdigheter er byens katedral som ikke bare er den tredjestørste kirke i verden (og verdens største katedral), men også det endelige hvilestedet for den berømte oppdagelsesreisende Christopher Columbus og hans sønn. Den ble opprinnelig bygget som en moske, men ble senere omdannet til en katedral i 1248 etter Ferdinand IIIs kristne gjenerobring av Sevilla og er i dag anerkjent som verdensarv av UNESCO. 

En annen av Sevillas tre verdensarvs-severdigheter er Reales Alcàzares de Sevilla, som ble påbegynt i 1181 som maurisk palass og fort, og som deretter ble overtatt av kristne konger. Palasset er bygget i både mudèjar- og renessansestil, og dets hager rummer også både mauriske og kristne tradisjoner. 

Den tredje verdensarvseverdigheten i Sevilla er Archivo General de Indias de Sevilla, og ble bygget i 1785 etter ordre fra Karl III av Spania med det formål om å samle inn dokumenter vedrørende de spanske koloniene, Càdiz og Sevilla. Arkivet inneholder mer enn 9000 hyllemeter (svarende til 9 km) med rundt 43.000 dossierer og 8000 kort og tegninger som stammer fra de kolonialske forvaltningene, og som oppbevares i bygningen Casa Lonja de Mercaderes, bygget mellom 1584 og 1598 av Juan Mijares under Filip II av Spania. 

Det kan også anbefales å dra på en spasertur gjennom det jødiske kvartert med dets smale, snoende gater og uberørte arkitektur eller besøke den praktfulle parken, Maria Luisa Park. 

Hvis du har lyst til å bevege deg litt utenfor byen kan du dra på en halv- eller heldagstur til de nærliggende landsbyene, Sierra de Aracena og Sierra Norte. 

Byfestenes by 

Sevillanerne er mestre i å feste. De arrangerer verdens flotteste byfest, som i en hel uke tømmer Sevilla for alt annet liv. Påskeprosessjonene med deres blanding av religiøs høytidlighet og folkelig entusiasme savner sidestykke. 

Monumenter

Sevilla er monumental. Foran Spanias katedral legger man nakken tilbake for å se spiret på La Giralda, det berømte klokketårnet som tidligere var minaret i maurernes moskè. 

Men på samme tid preges Sevilla av en intern atmosfære som er like så karakteristisk. Den oppleves i sin reneste form i den skyggefulle araberborgen, Alcàzar, og i det gamle jødekvarteret, Santa Cruz, hvor man lett kan gå seg vild i gatene mellom tillukkede steinmurer. Av og til får man gjennom en åpen port øye på en rik dekorert gårdsplass rundt et kjølig springvann. Fasadene er flotte, men de vender innover. 

Mat og drikke 

Det er et stort utvalg av resturanter, kafeer og barer i Sevilla, noe som betyr at du alltid vil ha muligheten for et lekkert måltid innenfor rekkevidde. 

Hvis du leter etter den autentiske, andalusiske spiseopplevelsen, bør du prøve en av de mange, gode tapasbarene i byen som er blitt dens gastronomiske merkevare. 

En annen spesialitet i denne delen av Sørspania er de mange, friske fiske- og skalldyrsrettene som du kan forelske deg i når du er på ferie i Sevilla. 

Som i resten av Andalusia har Sevilla også vært påvirket veldig av forskjellige kulturer, og dette kan sees i utvalget av retter som ofte har en annen sammensetning enn de klassiske, spanske rettene. En av de rettene som opprinnelig kommer utenfra, men som nå oppfattes som meget autentisk, det er spinat med kikerter, som du kan få nesten alle steder.

Familieferie

Mens mange først og fremst tenker på Sevilla som et reisemål for voksne feriegjester som tilbyr en overflod av kulturelle og historiske aktiviteter, så er det masse aktiviteter og attraksjoner for hele familien i denne mangfoldige byen. 

Katedralen Santa Maria de la Sede og dens klokketårn, La Giralda, er UNESCOs verdensarvsted og et fremragende sted å lære mer om byens fortid. Barna vil sikkert finne det spennende å klatre til toppen for å nyte den vakre utsikten over Sevilla og Patio de los Naranjos. 

En annen familievenlig attraksjon er Real Alcazar, som er et kongelig slott med fantastiske hager som barna normalt sett elsker å leke i, mens de voksne beundrer slottets betagende arkitektur. 

Reiser til Sevilla for par

Sevilla er kanskje ikke det første stedet du tenker på når du vurderer et romantisk reisemål i Europa. Men en reise til Sevilla er faktisk en glimrende mulighet for å ferierende par, uansett om dere ønsker å ferie et jubileum eller bare prøver å slappe av og nyte noen rolige dager med din bedre halvdel. 

Den gamle, gotiske arkitekturen, de brosteinbelagte gatene og byens mange, grønne åndehull, skaper ideelle betingelser for en romantiske gåturer. På veien din gjennom byen vil du også støte på masse tradisjonelle tapasbarer, historiske bygninger og hyggelige butikker i f.eks. det gamle kvarteret, Triana. 

Sevilla har også en tradisjon for å inspirere kunstnere til å skape romantiske historier med byen som referansepunkt. Flere av de mest romantiske musikkhistoriene har faktisk Sevilla som bakgrunn, blandt annet Bizets "Carmen" og Mozarts opera "Figaros Bryllup".

En av de mest romantiske delene av byen for par er Barrio Santa Cruz, som tidligere var et jødisk og maurisk kvarter, og det ligger i det historiske sentrumet av Sevilla, og hvor du finner skyggefulle torg, maleriske bygninger og naturskjønne gårdhager med blomster og frodige, grønne trær. 

Storbyferie eller rundreise

I dag kan du fly direkte til Sevilla fra Oslo med Ryanair, og det er også gode forbindelser med en enkelt mellomlanding fra alle flyplassene i Norge. Det er primært to grunner til at vi drar til Sevilla. Enten er det for å nyte en lang weekend tur på en storbyferie, eller så er det å besøke byen på en rundreise rundt i Andalusia

Les mer om billig storbyferie eller få inspirasjon til en kulturreise hvor du reiser rundt på en rundreise og besøker spennende byer som Sevilla, Granada, Malaga og Còrdoba. 

>> Les mer om billige pakkereiser til Spania her
>> Slik bestiller du en luksusferie til Spania til en rimelig pris

 

Les mer om Sevilla

Reisemål i Andalucía

Finn reisen til Andalucía her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér