På sitt vis er det vanskelig å forestille seg at Hotel ABaC, som også er medlem av Small Leading Hotels of The World, her i utkanten av Barcelona ligger i en historisk bygning. Når du kommer innenfor er innredningen moderne, med sitt helt eget særpreg, allerede ved første øyekast. Du skal dog kun stille en liten smule skarpt, før du oppdager at bakenfor det moderne, gjemmer det seg utallige små og historiske detaljer. Omdreiningspunktet er dog noe mer avantgarde, for hotellet er faktisk best kjent for sitt kjøkken, hvor Michelin har satt sitt avtrykk med hele to av de nesten uoppnåelige stjernene. Men den delen skal jeg nok fortelle deg mer om senere.

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøkt av
Mikkel Krohne-Sørensen

Som sagt er historien en del av innredningen her i huset. Hotel ABaC ble opprinnelig oppført i 1890 av farmasøyten Dr. Andreu. (Hans hostetabletter kan visstnok fremdeles kjøpes og bærer hans navn den dag i dag.)

Dr. Andreu interesserte seg særlig for byutvikling, men også kunst, kultur og litteratur og betraktes som en av Barcelonas mange mesener gjennom tidene. Huset ble bebodd av datteren Doña Madronita Andreu, som var en pasjonert filmfotograf og hun filmet mange timer av «hverdagslivet» i og omkring huset, samt hele livet omkring den kosmopolitiske Andreu-familien. Det er ikke kun farens historie, men også datterens som gjør at husets historie er interessant.

Det blir faktisk bare enda bedre

Doña Madronita Andreus andre ekteskap var med amerikaneren Max Klein, som tilfeldigvis også var representant for USAs handelskammer i Catalonia. Huset på Avenida del Tibidabo 1, fungerte til og med i en periode (omkring 1937) som sete for den amerikanske ambassade i Spania, da Max Klein fungerte som generalkonsul for USA i Spania. For øvrig så ligger Hotel ABaC ved Plaza J.F. Kennedy, som har fått navnet fordi ambassaden lå her i området.

Som en digresjon er Max Klein også tildelt en stor del av æren for å ha innført sporten basketball i Spania, men det er en helt annen historie...

De kan godt skryte litt på ABaC!

Mitt besøk på hotellet starter ganske finurlig, for jeg har fått en avtale i siste liten om å komme og besøke hotellet. Før turen min har jeg naturligvis forberedt meg godt og valgt ut de hotellene jeg gjerne vil se, men nettopp Hotel ABaC var litt sene med melde tilbake, så alt ble arrangert i siste øyeblikk. Ikke normal prosedyre!

Det blir tatt godt i mot meg i resepsjonen, så førstehåndsinntrykket er det ikke noe å sette fingeren på. Raskt kommer praten inn på hotellets restaurant, og jeg kan tydelig merke at selv om hotellet og rommene holder høy (HØY!) standard, så er det restauranten og kjøkkensjefen Jordi Cruz som er hotellets stolthet.

OK. Hvis man har to Michelin-stjerner, så skal man også være litt stolt, eller kjempestolt! Har man så i tillegg vunnet prisen som den beste restauranten i Catalonia, vil jeg gå så langt som å si at man godt kan skryte litt, for hvis det er en «sport» som slår nesten alle andre sportsgrener (inkl. FC Barcelona), så er det matlaging. Det er noe spanjolene generelt er engasjert i... Tro meg, de gode kokkene er superstjerner, på høyde med fotballspillerne!

Godt å vite om Hotel ABaC

Du skal velge Hotel ABaC, hvis du trenger noe mer enn et sted å sove under storbyferien din i Barcelona. Det gjelder for øvrig alle de hotellene du finner i Barcelona på nettstedet vårt. Kanskje er du litt av en «feinschmecker», som gjerne vil ha med den gastronomiske opplevelsen, og da blir det i hvertfall ikke helt feil hvis du lander på Hotel ABaC. Etter at du har spist gourmetmiddagen, kan du reise deg opp og gå på rommet og fordøye opplevelsen – det er meget komfortabelt og praktisk :)

Beliggenheten er ikke i sentrum av Barcelona. Her bor du noen kilometer vekk fra «orkanens øye», men det er gode offentlige transportmidler og taxi koster heller ikke all verdens, hvis du blir sliten i bena. Dog vil du kunne merke livet utenfor området, da hotellet ligger ved et kryss med retning inn til det indre Barcelona – men det er bare når du sitter i hagen og nyter frokosten eller en drink før middagen. Hotel ABaC ligger i Tibidabo-kvartalet, som er kjent for sine mange grønne områder, utdannelses-institusjoner og mange restauranter. En av de gode tingene ved denne beliggenheten, er at du vil stifte bekjentskap med et område av Barcelona som de fleste ikke vil nå å se, fordi på storbyferier dreier det seg ofte om sentrum, sentrum og sentrum... Skal du ha en sammenligning, så kan nok området best sammenlignes med Majorstua og Grünerløkka hjemme i vår egen hovedstad.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

At jeg gjerne vil tilbake til restauranten og spise en middag, det kommer nok ikke som noen overraskelse, men hvis jeg skal fokusere litt på hva du skal legge vekt på, hvis du velger Hotel ABaC, så er det design, luksus og historiske detaljer. Noe jeg synes var meget forfriskende ved ABaC, var nettopp beliggenheten, for her kom jeg til en del av Barcelona, som jeg normalt ikke ville ha stiftet bekjentskap med – blant annet til Park Güell med de verdenskjente arkitekttegnede husene.

Les mer om ABaC Hotel

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

663 anmeldelser

Fasiliteter

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
Se alle

Kart og avstander

 • Segrada Familia, Gaudis enda ikke ferdigbygde katedral – ca. 4 km
 • La Seu, Barcelonas gamle katedral – ca. 5 km
 • Det gotiske kvartalet, Barrio Gotico – ca. 6 km
 • La Boqueria, Mercat de Sant Josep, byens fantastiske marked – ca. 5 km
 • Parc Guell - Gaudis fantasifulle park – ca. 2 km
 • Casa Milá, La Pedrera, enda et mesterverk fra Gaudis hånd – ca. 3 km
 • Passeig de Gràcia, Barcelonas elegante handlegate – ca. 4 km
 • Camp Nou, FC Barcelona hjemmebane – ca. 4 km
 • Plaza Catalunya, Barcelonas svar på Rådhusplassen – ca. 4 km
 • Museu Picasso, byens Picasso-museum – ca. 5 km
 • Fundació Joan Miró, Mitó-museet – ca. 6 km
 • Ramblaen, Barcelonas travleste gate – ca. 5 km

Rom

Eleganse, moderne design og respekt for historiske detaljer er nok den beste måten å beskrive rommene på. Du skal nok like det moderne og luksuriøse mer enn det klassiske og elegante, hvis du skal velge ABaC Hotel, men hvis det nettopp er det moderne som faller i din smak, så værsågod – her har du mitt beste forslag. Her er det «kunst» fra hele verden, også fra danske designere; Arne Jacobsens pendel- og bordlamper og Jacob Jensens telefoner, men også mye annet. 

Standardrommene er på ca. 26 m2, superiorrommene på 26 m2 pluss en ca. 60 m2 stor terrasse og deluxerommene er på ca. 40 m2 og de har både komfortabel seng og en sofagruppe. Dessuten har hotellet flere forskjellige suiter.

Alle rommene har aircondition, Wi-Fi, flatskjerm-TV, minibar, sikkerhetsboks, badekåpe og hårføner på baderommet. På baderommet finner du for øvrig også et mindre boblebad, som også kan benyttes som badekar. Toalettartiklene er fra Hermes, som du kanskje kjenner bedre til fra moteverdenen, men ikke desto mindre kan du ende med å dufte som en motedronning på badet :)

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på ABaC Hotel:

 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Heis
 • Spa / Velværesenter
 • Hotellbar

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Avenida Tibidabo, 1
08022 Barcelona

Koordinater

Latitude: 41.4108
Longitude: 2.1363

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne