Reiser til Costa Blanca

Er du glad i strand, sol, delikat mat og vin, vandreferie, sykkelferie eller vannaktiviteter? Da er Costa Blanca en god destinasjon for din neste ferie. Jeg har listet opp et par gullkorn her slik at du kan bli litt klokere på den deilige kyststrekningen.

Alicanteprovinsen på Spanias østkyst, fra Torrevieja i sør og til Dénia i nord, er kjent som Spanias hvite kyst, for her finner du en kyststrekning på over 200 km med deilige strender langs det asurblå Middelhavet. Velkomen til Costa Blanca med Hideaways, vi er spesialister på reiser til Spanias hvite kyst. Når du reiser med Hideaways bor du på håndplukkede hoteller og feriehus på din ferie. 

Lokale spesialiteter som gir deg vann i munnen

Spania er kjent for sin gastronomi, og derfor kan du finne fantastiske restauranter som serverer den ene spesialiteten etter den andre på hele østkysten. Spanjolene er like lidenskapelige når de snakker om fotball som når de skal lage den spanske spesialiteten paella. Paella stammer opprinnelig fra Valenciaregionen, der Alicanteprovinsen ligger, og derfor kan du regne med å smake et par utgaver av retten, som mange mener er Spanias nasjonalrett, når du reiser til Costa Blanca. Den autentiske paellaen er med kylling, kanin og snegler, men du finner også Paella Mixta med skalldyr som f.eks. blåskjell og reker i en blanding med kylling og grønnsaker. Og lidenskapen merker du raskt hvis du beveger deg rundt blant de hyggelige spanske byene, for mange byer mener at akkurat deres utgave av risretten er den beste. Smak selv og vurder - du kan rekke å smake mange av dem, for paella serveres til både lunsj og middag :) I tillegg kan den spanske tapasen anbefales på det varmeste med skalldyr og fisk i alle former og fasonger. Start ettermiddagen med en kald sangria og nyt et godt glass spansk rødvin til maten - en perfekt avslutning på en solrik dag på den hvite kysten. 

Costa Blanca er for alle

Spanias hvite kyst byr på mange forskjellige ferieformer. Med den langstrakte kyststrekningen er det en perfekt destinasjon for en badeferie. Her finner du alt fra store og hvite sandstrender til bystrender og eksotiske, rolige bukter. Det kryr også av klipper, noe som gir ideelle forhold for en stille snorkletur eller et dykk eller to. I tillegg får du muligheter til å prøve utallige vannsporter som vindsurfing, kitesurfing, vannski, kajak, kano og paddleboard. 

Det fjellrike landskapet er perfekt for fotturer og sykling, og området er frodig med mandeltrær, olivenlunder, appelsinlunder og selvfølgelig vinmarker. Utforsk Europas største palmelund som også er å finne på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Helveteskløften ved den lille landsbyen Fleix er som skapt for mer erfarne turgåere, og unn deg en tur på bodega for å oppleve den tradisjonelle vinproduksjonen. Eller hva med en avkjølende dukkert i lagunene ved fossefallene ved Algar? Her er det noe for enhver smak. 

Hvis du spiller golf er visstnok Costa Blanca en perfekt destinasjon året rundt, men juli og august kan kanskje bli en smule for varmt. 

Og vi må ikke glemme alle de spennende byene. Her finner du alt fra små fjellandsbyer med fantastiske utsikter til idylliske fiskerbyer, hyggelige kystbyer og større byer som Costa Blancas hovedstad Alicante. Er du interessert i historie kommer du heller ikke til å kjede deg, for du finner mange middelalderbyer og historiske levninger fra maurernes herredømme. 

Festivalenes hjemland

Spanjolene er kjente for sine mange fiestas, og du kan selvfølgelig oppleve disse på Costa Blanca. Opplev dans, parader og musikk i februar på Carnival i Benidorm. Eller hva med Fallas, ildfestivalen i Denia i mars med fyrverkeri og enorme bål? San Juans bålfest i Alicante feirer sommersolverv i juni med bål på stranden. Bous a la mar ("okser i havet") i Denia gir både mennesker og okser en avkjølende dukkert i havet i juli, og i april arrangeres Moros y Christianos festival i Alcoy, der man minnes kampene mellom maurerne og spanjolene. 

Året rundt

Det sies at solen skinner mer enn 320 dager i året her, og du kan derfor fint reise vekk fra våre kalde breddegrader og ned til Costa Blanca i vintermånedene. Her møter du en gjennomsnittstemperatur på 17-20 grader fra november til februar. I sommermånedene er det ikke unormalt at du kan nyte rundt 30 grader eller mer, så skyggen fra en palme og en kald sangria i hånden kan bli nødvendig med jevne mellomrom ;) 

Bienvenidos a Costa Blanca og riktig god ferie med Hideaways Reiser"

Mange hilsener
Amalie

Les mer om Costa Blanca

Reisemål i Spania

Finn reisen til Spania her

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér