Reiser til Fuerteventura

4, 3, 2 og 1 ... Det høres ut som en nedtelling, men egentlig er det bare antallet øyer jeg besøkte på min forrige reise til Kanariøyene. Øygruppa består av totalt 7 søskenøyer, og hver av dem har sin helt egen personlighet. Fuerteventura er ikke et unntak - snarere tvert imot. 

Det et hvert fall den øya som har satt seg best i min hukommelse, nettopp fordi den skiller seg mer ut enn de andre, og jeg gleder meg til å fortelle deg om det her, for hvis du er ute etter noen av Europas vakreste, bredeste og lengste strender er Fuerteventura stedet for deg. Velkommen til Fuerteventura med Hideaways, vi har en lidenskap for reiser der du bor på håndplukkede hoteller og ferieleiligheter med karakter. 

Fuerteventura er den neststørste av Kanariøyene. Den er hvert fall lang. En "sneip" som er over 100 km lang, og derfor nyter jeg innflyvningen her fra 5 kilometers høyde ekstra mye, for jeg får en god smaksprøve herfra på hva som venter meg på landjorden. Jeg kan nesten ikke vente på at flyet skal sette hjulene i bakken, for jeg vil ut og oppleve Fuerteventura ... NÅ :) 

Europas Karibia – med stor K

Bare navnet høres eksotisk nok ut, og når jeg uttaler det elsker jeg å rulle litt ekstra på R-en - Fuerteventurrrrra :) Det har en karibisk smak, og det er absolutt ikke feil, for aldri før har jeg opplevd så kritthvite strender som er lengre enn jeg klarer å jogge fra ende til annen på en morgentur. Aldri før har jeg sett så krystallklart vann i så mange asurblå nyanser - det gjør nesten vondt i øynene å betrakte den klare blåfargen i kontrast mot den finkornede, lyse sanden. 

Derfor er det faktisk mer regelen enn unntaket av gjester som velger Fuerteventura kommer for å bade, bade og bade - selv i vintermånedene. Her er det rikelig med plass til alle, store som små, og du får oppleve en helt spesiell type besøkende. Du kan få et par stikkord her:

De elsker vind i håret og jo større bølgene er, jo større blir smilene deres. Du ser dem ofte komme kjørende i en gammel folkevognbuss, da de trenger god plass i bilen til utstyret sitt.

Disse besøkende er naturligvis surfere. Surfere fra hele verden, unge og gamle, reiser nemlig til Fuerteventura for å utforske og utfordre bøljan blå. De er her året rundt da Fuerteventuras vær og vind kan tiltrekke havets sportsfolk både sommer og vinter. De siste årene har det faktisk blitt arrangert verdensmesterskaper her på øya, og under denne begivenheten summer det av liv langs kysten på den østlige siden av Fuerteventura. 

Surfer’s paradise, men mitt paradis også … 

Selv om jeg har landet flere tusen kilometer hjemmefra er det likevel noe hjemlig over øya, hvis vi ser bort fra ørkenlandskapet og de noe høyere temperaturene enn vi er vant til oppe i "det kalde nord". For her, midt i 35 graders varme, er det nesten som å stå og skue ut over havet fra en av svabergene langs Norges vestkyst. Hvorfor? Fordi Fuerteventura er "beriket" med en vestavind som de andre øyene ikke merker like sterkt, og derfor føler jeg meg hjemme allerede fra første sekund. Med "beriket" mener jeg at det bare er en fordel, for med så høye varmegrader her i juni er det en svært velkommen bris som får håret til å flagre til alle sider :) 

Surfer eller ikke - Fuerteventura er mitt paradis også! Her er det plass til alle, og så lenge det bor en badeløve i deg vil du passe godt inn på øya utenfor Nord-Afrikas vestkyst. 

Aktiviteter til lands og til vanns

Det finnes også andre muligheter for å oppleve og oppdage havet hvis du, som meg, ikke har mestret surfebrettet enda (les: ikke eier balanse). Blant mye annet er dykking, snorkling og båtturer ypperlige måter å utforske Fuerteventuras krystallklare vann på. Både sørpå ved Costa Calma, men også lengre nord ved Corralejo finner du atskillige muligheter for å få hjelp av profesjonelle aktører. Hør med resepsjonen på ferien, for de hjelper deg gjerne med både planlegging og bestilling. 

Men det er ikke bare havet som byr på forskjellige fornøyelser. Sykling og fotturer er populære aktiviteter, og hvis du har riktig skotøy med deg i kofferten er det rikelig med muligheter for å finne varierte ruter på ferien din. Hvis du bestiller med guide kan du samtidig lære mer om øya - fra flora og fauna, vulkaner, aloe vera, landskapet og mye mer. 

Andre forslag til opplevelser på din ferie

Ost, ost og mer ost – smak på Queso Majorero!
Et ordtak sier: Hvis du ikke har sett sola, hvis du ikke har tatt en svømmetur og solt deg på de kritthvite sandstrendene, hvis du ikke har tatt deg tid til å besøke høydepunktene og hvis du ikke har smakt Queso Majorero ... da har du ikke vært på Fuerteventura.

Så enkelt kan det sies, og det er ikke tilfeldig at nettopp Queso Majorero nevnes. Det er en geitost som finnes i mange varianter, og Fuerteventura har spesialisert seg på oster, på samme måte som andre regioner i Spania har spesialisert seg på viner og olivenoljer. Det finnes faktisk flere geiter enn mennesker på øya, så du får gode muligheter til å smake på øyas spesialitet; Queso Majorero. 

Les mer om Fuerteventura

Reisemål på Spania

Finn reisen til Spania her

Populært på Fuerteventura

Punta Marina Apartments
Spania, Fuerteventura
  • Nærmeste flyplass: 84 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Casa Alberto Apartments
Spania, Fuerteventura
  • Nærmeste flyplass: 86 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Club Bungalows Esmeralda Maris
Spania, Fuerteventura
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér