Monnaber Nou Eco Hotel ligger ved foten av fjellkjeden Serra de Tramuntana nær byen Campanet på Mallorca. Det går fort opp for meg hvorfor hotellet har fått navnet Monnaber Nou, som oversatt fra arabisk betyr noe i retning av «blomstrenes fjell». Blomster er det nemlig mye av og sammen med vinmarkene, oliventrærne, fruktplantasjene og fjellene omkring befinner du deg i ett av Mallorcas vakreste natur-«scener».

Mikkel Krohne-Sørensen
Besøkt av
Mikkel Krohne-Sørensen

Historien om Monnaber Nou Eco Hotel går langt, langt tilbake i tiden. Faktisk skal vi helt tilbake til begynnelsen av det 13. århundret, hvor Mallorca ble gjenerobret fra araberne av kong Jaime I. Kongen delte Mallorca mellom de adelsmennene som hadde støttet ham i krigen, og et av disse områdene som ble kaldt Monnaber av araberne, gikk til en av kongens allierte, som oppførte den første herregården på stedet.

I dag er det familien Mayordomi som eier og driver Monnaber Nou. De har på beste vis omdannet herregården til et vakkert landhotell, hvor det er rike muligheter for å ha en aktiv ferie, i noe Mallorcas fineste natur. Her kan du vandre mellom fjellene, sykle, spille tennis eller ta en tur på hesteryggen.

Her kan jeg lage mine egne tapas

Jeg er helt vill etter den landlige idyllen som hersker omkring Monnaber Nou som ligger passe skjermet fra hovedveien og de store turistmagnetene. Da jeg går innenfor i resepsjonen venter Cati på meg. Hun skal vise meg rundt i hennes annet hjem, og hennes imøtekommenhet får tommelen opp og et pluss i boka hos meg.

I resepsjonen vil du raskt legge merke til et lite rødt kjøleskap, hvor det oppbevares spanske serrano-skinker, som til min store fornøyelse viser seg å være til salg. Ved siden av står et par flasker olivenolje, som også kommer fra landbruksproduksjonen på Monnaber Nou. Jeg står allerede og finner på en rekke oppskrifter til mine egne tapas.

Cati har arbeider på Monnaber Nou Eco Hotel i over ti år (derfor er det hennes andre hjem). Hun kjenner hotellet som sin egen bukselomme og snakker varmt og stolt om stedet. Jeg får en klar fornemmelse av det er en familiær og hyggelig stemning blant de ansatte, som er veldig smittende. Min første tanke er at jeg ville elske å ta med ungene hit, for her har jeg funnet et sted hvor det er noe både for meg og barna. Alle de mulighetene som er her av forskjellige aktiviteter er naturligvis perfekt for ungene, og stedets sjel, sjarme og omgivelser er absolutt tiltalende.

Es Mirador

... betyr noe i retning av «synspunkt» og er navnet på restauranten på Monnaber Nou. Her sitter jeg og nyter et måltid, tilsatt den mest storslåtte panoramautsikten over Serra de Tramuntana. Restauranten ligger i det som tidligere var herregårdens spisesal, og hvis det i gamle dager ble inntatt festmåltider her, så er min eneste kommentar til det, at det blir det fremdeles.

Spisesalen er så vakker og rustikk med sine steinvegger, bjelker i taket og overdådig dekkede bord, og jeg føler meg utrolig heldig da Cati inviterer meg til å spise med. Hun oppfordrer meg til å velge akkurat det jeg ønsker, men med Es Miradors meny i hånden, er det ikke lett å velge, for den ene lekre Middelhavsretten etter den andre frister. Alt tilberedes med økologiske råvarer og kjøtt fra Monnaber Nous egen produksjon. Jeg setter enda et pluss i notatboken min.

Jeg velger helstekt smågris, og det viser seg å være det helt rette valget. På tross av at vi ikke har valgt hverken forrett eller dessert, blir det allikevel disket opp med den ene overraskelsen etter den andre og jeg innrømme at ingen av oss sa «nei takk» – det ville vært for mye forlangt av ens selvdisiplin og ellers fylte mage.

Maten smakte fantastisk og det er ikke noe igjen på tallerknene da hotellets kokk, Llorenc Abrines, kommer inn i restauranten for å hilse på og høre om alt er som det skal være. Vi roser Llorench opp i skyene, for det var en veldig deilig avslutning på en opplevelse som jeg kun har de beste minner fra.

Mett og tilfreds og helt klart «på gjensyn»

Selv om det er midt i februar skinner solen fra blå himmel, da vi går ut for å se det siste av Monnaber Nou. Mandeltrærne står i fullt flor og det innbydende svømmebassenget venter bare på at det skal bli en anelse varmere. Reiser du til Mallorca i februar er det nok mer opplagt å bruke hotellets innendørs basseng som ligger sammen med hotellets spa og treningsfasiliteter.

Men hvem har egentlig tid og lyst til å stå i treningsrom, når man befinner seg i ett av Mallorcas mest skjønne naturområder, hvor du kan vandre rundt i fjellene dagen lang? Ikke jeg i hvert fall. Jeg ville gå på oppdagelse i den henrivende naturen, ri på en av hotellets hester, svinge racketen på hotellets tennisbane eller kanskje bare bli massert i hotellets spa. Hotellet ligger heller ikke langt vekk fra hverken Alcudia, Pollenca, de små strendene i Cala Saint Vivenc, Cala Pi og Es Coll Baix. Det er ikke lengre borte enn ca. 15-20 minutters kjøring med bilen. Har du lyst til å ta noen dagsutflukter, så anbefaler jeg en tur opp i fjellene på Mallorcas nordvestlige del, hvor du finner hyggelige byer som Valldemossa, Deia og ikke minst Sollér.

Mett og tilfreds sier jeg farvel og forhåpentligvis på gjensyn til denne deilige fincaen på «blomstrenes fjell». Et sted jeg gjerne reiser tilbake til, siden beliggenheten, det fantastiske bassengområdet og ikke minst personalets naturlige og hjertelige måte å være på sammenlagt får 10 av 10 på min egen skala.

Godt å vite om Monnaber Nou Eco Hotel

Hoel Monnaber Nou ligger et godt stykke fra allfarvei, så leiebil er nødvendig og veldig praktisk, hvis du velger å ta ferien din her. Restauranten får naturligvis en varm anbefaling herfra, men det er jo massevis av gode restauranter på Mallorca, og det er ikke så langt til nærmeste by, Campanet; den ligger kun ett par kilometer fra hotellet. Men jeg ville nok unngå restaurantene i de store turistmagnetene ute ved kystene og forsøke å finne noen små, lokale restauranter i en av de mindre byene i området rundt. Man kan jo også alltid spørre Llorenc om han kan anbefale en restaurant, hvor maten er om ikke like god, så i hvert fall nesten like god som den han lager.

På Monnaber Nou er noen av rommene/ferieleilighetene plassert i en bygning som ligger et stykke fra hovedhuset, så hvis du reiser med familien din og har bruk for flere forskjellige typer rom, så hør med Hideaways før bestillingen, så er vi behjelpelige med å forklare hvor romtypene ligger i forhold til hverandre.

Derfor kommer vi gjerne tilbake

Det er mange gode grunner til å reise hit igjen og innlosjere seg en ukes tid på Monnaber Nou. Faktisk har jeg vært på Mallorca en del ganger, men etter å ha vært utenfor allfarvei, på jakt etter hideaways, har jeg funnet ut at Mallorca gjemmer på mye mer enn jeg hadde forestilt meg. Monnaber Nou har en beliggenhet som gjør det lett å komme til alle Mallorcas severdigheter, for øya er jo ikke så stor.

Les mer om Monnaber Nou

Offisiell kategori

Hideaways' vurdering

9,0 Våre gjesters
bedømmelse
687 anmeldelser

Fasiliteter

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
Se alle

Kart og avstander

 • Nærmeste by, Campanet – 3,6 km
 • Nærmeste strand, Camí Can Blau – 18 km
 • Sjarmerende Palma – 48 km
 • Kunstnerbyen Deia – 62 km
 • Valldemossa – 52 km
 • Pittoreske Puerto de Pollenca – 25 km
 • Vakre, vakre Cap de Formentor – 45 km
 • Stranden ved Torrent de Pareis – 36 km
 • Jetset-byen Puerto Andratx - 76 km
 • Flyplassen i Palma – 51,5 km
 • Perlebyen Manacor – 40,8 km
 • Sko og lærvarer i Inca – 14,2 km
 • Dragegrottene, Cuevas del Drach – 54,9 km
 • Vannlandet El Arenal Aquapark – 57,4 km
 • Palma Aquarium for hele familien – 51,1 km
 • Glassblåserverket Vidrios Gordiola – 41,6 km

Rom

Hotellet har både leiligheter, rom og suiter som du kan bestille til ferien din. De rommene som jeg ble vist, passer utrolig godt med innredningen i resten av huset, som best kan beskrives som hyggelig og rustikk. 

På Monnaber Nouo er det nemlig lagt vekt på innredning med rustikke tremøbler med sengetepper og puter i varme farger. Er du så heldig å få et rom med balkong, eller bestiller du et med balkong/terrasse hjemmefra (alle leiligheter har balkong eller terrasse), så kan jeg garantere en fabelaktig utsikt til landskapet rundt. Noen av rommene og ferieleilighetene er plassert et lite stykke bort fra hovedhuset, men disse kan naturligvis benytte seg av alle fasilitetene i hovedhuset.

Hvis du ønsker den beste komfort Monnaber kan tilby, så vil jeg anbefale deg å bestille ett av rommene, da leilighetene er mer enkelt innredet. Men leilighetene har til gjengjeld balkong eller terrasse og mulighet for å lage mat selv. 

Alle de viste rombildene er eksempler. Innredning og størrelse kan variere innenfor samme romtype. Vær oppmerksom på at om du bestiller overnatting i kategorien "economy" kan dette avvike fra vår beskrivelse på Hideaways.no - ofte holder kategorien "economy" en lavere standard (med eller uten vinduer/utsikt).

Fasiliteter

Her kan du se noen av de fasilitetene (kan være mot betaling av tillegg på stedet) som du kan benytte på Monnaber Nou:

 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Aircondition
 • Internettilgang / WiFi
 • Restaurant
 • Balkong
 • Barnebasseng evt. seksjon
 • Parkering / Garasje (evt. mot betaling)
 • Resepsjon
 • Spa / Velværesenter
 • Hotellbar
 • Innendørsbasseng
 • 2 eller flere soverom

NB: Noen fasiliteter som f.eks. utendørs svømmebasseng og restaurant kan være sesongstengte og kan innebære betaling direkte til oppholdsstedet (lavsesong er vanligvis fra oktober til og med april for de fleste reisemål i Sør-Europa - med unntak av vinterdestinasjoner som Madeira og Kanariøyene). For Thailand er det nesten omvendt (høysesong er vanligvis fra oktober til april) - men det kan være forskjeller fra reisemål til reisemål. Vi henviser til og anbefaler forøvrig at du leser vår FAQ

Adresse

Predio Monnaber Nou
07310 Campanet

Koordinater

Latitude: 39.7929
Longitude: 2.9518

Slik kan du reise

Hos Hideaways vil vi gi deg som gjest størst mulig fleksibilitet, og derfor kan du bestille pakkereiser med valgfri avreisedato, avreiseflyplass og reiselengde. Du kan som nevnt også velge å kun bestille hotell dersom du ønsker å arrangere reisen selv.

Informasjon om aktuelle flyruter og flytider finner du i søkemotoren i trinn 2 når du søker etter reise.

På alle reiser som inkluderer fly og hotell kan du i tillegg bestille en leiebil. Informasjon om kategorier og aktuelle priser for bilutleie kan du også se i trinn 2 i søkemotoren. Prisene for leiebil er for hele oppholdet med henting/levering i forbindelse med ankomst/hjemreise til og fra den valgte ankomstflyplassen.

Anmeldelser på Tripadvisor

Les hotellanmeldelser på Tripadvisor fra andre gjester som har besøkt hotellet. Her finner du også tips til opplevelser i området. Du kan også finne

Lignende hoteller

Spania, Mallorca, Valldemossa
 • Nærmeste flyplass: 30 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi
Spania, Mallorca, Manacor
 • Nærmeste flyplass: 58 km
 • Nærmeste strand: ca. 12 km
 • Svømmebasseng
Spania, Mallorca
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Svømmebasseng
 • Internettilgang / WiFi