Reiser til Menorca

Har du hørt om steinkasternes øyer? Sannsynligvis ikke, men du har sikkert hørt om Balearene eller De Baleariske øyer, og de første menneskene på disse øyene var så eminente til å kaste med stein at øyene ble kalt Balearene etter ordet ballein, som betyr kastereller slynge. Det er så mange anekdoter rundt om i verden om hvordan stedsnavnet har oppstått. Hideaways er spesialister på reiser til Menorca, hvor du bor på håndplukket hoteller eller i fritidsboliger under reisen din.

Velkommen til Menorca med Hideaways.

Alle har hørt om, og mange har besøkt den mest kjente øya i skjærgården, Mallorca. Noen har også vært på Ibiza, mens Menorca er den heller ukjente lillebroren som definitivt er verdt et besøk, og er du litt nysgjerrig på å finne ut hva forskjellen mellom det alltid populære Mallorca og litt oversette Menorca er, ta en reise med Hideaways å utforsk lillebroren.

Uberørte, idylliske, gyldne sandstrender, turkisblått vann

Det høres ut som en slitt klisje som brukes i utallige turistbrosjyrer, men ordene gjelder i høyeste grad for Menorca. Her kan du skryte av 216 km meget variert kystlinje fra de robuste klippene og de røde strendene i nord til de innbydende, gyldne strendene på sørkysten, hvor du kan velge mellom de lange brede strendene eller finne din egen lille bukt omgitt av de karakteristiske Middelhavs furutrærne - og én ting alle har felles er det krystallklare vannet i Middelhavet. Og det samme vannet kommer helt klart til å bli fokuspunktet når ferien går til Menorca. Dykkeentusiaster har reist til øya i flere tiår, og det fantastiske livet under havoverflaten kan også oppleves på snorkelturer. Du kan få fantastiske opplevelser med kajakk eller på en seilbåt, og vanlige "badedyr" vil elske å boltre seg i det blå, hvor temperaturer er noe mer komfortable enn de vi har her oppe i nord.

Menorca til lands

Menorca kan også tilby mye godt "til lands". Her er et veldig spesielt landskap, som UNESCO i 1993 oppnevnte til et ??spesielt naturvernområde med en spennende flora og fauna. En utflukt til fots, på sykkel eller på hesteryggen på merkede stier og ruter er en fin måte å bli kjent med disse fascinerende omgivelsene på. Mest spesielt er S'Albufera d'Es Grau naturreservat, et fristed for mange vann- og trekkfugler, som også er et av Sør-Europas viktigste våtområder.

En annen av Menorca sine attraksjoner er dens arkeologiske og kulturelle arv, og for å ta det arkeologiske først tilbyr Menorca noen forhistoriske relikvier som du ikke må gå glipp av. Noen av øyas mest bemerkelsesverdige "bygninger" er Navetas, kollektive gravmonumenter som Es Tudons Naveta, som ligger i nærheten av byen Ciutadella, samt de opptil 25 meter høye stein tårnene, Talayots, som du finner rundt på øya. Så er det Taula som ble brukt til fruktbarhetsritualer, som blant annet involverte ofring av husdyr. Alt dette stammer fra mellom 1000 og 650 f.Kr.

En skiftende historie

Som mange andre øyer i Middelhavet har Menorca ført et forandret liv. Før vår tid var det Great Power Rome som bosatte sig i Menorca og grunnla byer som Mahon og Ciutadella, som i dag er de viktigste på øya. For 1500 år siden var det okkupert av engelskmenn, så av de muslimske maurerne, deretter fulgte kongeriket Catalonien, tyrkerne var her, engelskmannen kom tilbake, franskmennene dukket opp på ”fransk måte” og til slutt i 1802 ble Menorca igjen en del av Spania - en blir helt andpusten av en slik lang remse.

Menorcas byer er veldig forskjellige

Alle disse ulike fremmede markerte seg på forskjellige måter, noe som gjør det ekstra spennende å utforske Menorcas byer. Øyas nest største by, den sjarmerende Ciutadella er en fantastisk gammel by omgitt av de originale bymurene. Her kan du spasere rundt og beundre de statelige herskapshusene, hvorav mange fortsatt er i besittelse av den opprinnelige adelen, slå seg ned på et sted med uteservering og se på "livets gang" eller kanskje se inn i katedralen, Catedral de Santa Maria. På den andre siden av øya, lengst øst, finner du Mahon (eller Maó, som det også kalles), som engelskmenn i 1722 kom inn i hovedstaden fra under den engelske okkupasjon. Den største grunnen til det var byens unike naturhavn. som er den største av sitt slag i Europa. På verdensbasis er den bare overgått av Pearl Harbor på Hawaii-øyene. Du bør også besøke den sjarmerende gamle fiskerlandsbyen, Fornells, på nordkysten, hvor du på byens mange restauranter kan nyte alt fra havet, og det innebærer også øyas nasjonalrett, caldereta de langosta - ferskfanget hummer tilberedt i suppe med lokale urter. NAM!

Lokale spesialiteter

Det er alltid spennende å jakte på lokale spesialiteter og i Menorca er en av dem den herlige ku- og fårmelkosten, Queso Mahon, tilgjengelig i forskjellige varianter avhengig av hvor lenge den har blitt lagret. Du kan også legge til forskjellige urter til den. Den lokale versjonen av den kjente chorizoen er Sobrasada, som menorcinerne spiser med brød og honning - den kombinasjonen må du smake!

Under sin okkupasjon på 1700-tallet la engelskmennene et veldig klart fingeravtrykk på Menorca - de lærte lokalbefolkningen å produsere (og drikke) gin, som i dag er Menorcas største eksportvare! Hvor du andre steder i Spania kan nyte et glass sangria, faller det seg naturlig å be om en pomada, som er gin med sitronlemonade og masse is eller en pellofa hvor du får gin med brus og en sitronskive . Du kan besøke Destileria's Xorigues, som ligger ved vannkanten i Mahon for å lære litt mer om (og kanskje smake) denne Menorca spesialiteten.

Hvordan reiser du til Menorca

I skrivende stund er det ingen direktefly til Menorca, men fine flyreiser via for eksempel Barcelona eller Palma. Hvis du flyr til Mallorca kan du ta fergen til Menorca. Det gir en åpenbar mulighet til å kombinere ferien med opphold på begge øyene. Det er flere daglige forbindelser mellom Alcudia, Mallorca og Ciutadella, Menorca og 1 ukentlig forbindelse mellom Palma og Mahon. Lær mer om hvordan du reise til Menorca med ferge her

Les mer om Menorca

Reisemål på Spania

Finn reisen til Spania her

Populært i Spania

H10 Punta Negra Resort Boutique Hotel
Spania, Mallorca
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi
Posada del Angel
Spania, Andalucía
  • Nærmeste flyplass: 57 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng
Vincci Seleccion Estrella Del Mar
Spania, Andalucía
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Svømmebasseng
  • Internettilgang / WiFi

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér