Reiser til Berlin

"Ich bin ein Berliner" lyder det velkjente sitatet fra president J.F. Kennedy, og ordene lever videre i mange av oss - spesielt når du er i den livlige hovedstaden i Tyskland. Og ja, Berlin er en pulserende by, full av spennende severdigheter, vakkert natteliv og uendelige mengder av brede restauranter. Nå kan du reise til Berlin med Hideaways og bo på unike og sjarmerende hotell i sentrum av Berlin.

En trendy by med en spirituel ånd

Berlin er en ekstremt populær by, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. For det første er det enkelt, raskt og billig å reise til Berlin og komme seg rundt i byen - for det andre er det noe for enhver smak. Det er en by hvor du enkelt kan kombinere en rolig dag med kultur ettersom det er så mange interessante steder. Livet i Berlin er ukomplisert og atmosfæren er avslappet til tross for at du er i en storby - så det er ikke rart at folk fortsetter å komme tilbake hit.

Mange gode restauranter og hyggelige barer

Selv de mest kresne mennesker finne ren favoritt eller to i Berlin. Her finne r du alt du trenger, og her er det ikke langt fra det ene kontinentet til det andre på kjøkkenet. Når det gjelder prisen, er det mye variasjon, og du trenger ikke å velge de dyreste restaurantene i det hele tatt for å få en gastronomisk opplevelse du ikke vil glemme. På Oranienstrasse finner du et hav av kafeer, og i distriktet Kreuzberg kan du prøve det tyrkiske kjøkkenet. De finere restaurantene ligger rundt Kürfurstendamm og torget Savignyplatz. Det er også mange tradisjonelle barer (såkalt ølhage). Du trenger heller ikke lete lenge etter å finne et moderne sted som serverer deilige cocktailer. Uansett hvilke mat og drikke du leter etter, vil du sannsynligvis finne den på en ferie i Berlin.

Når shopping-genet tar over

I Berlin er det mange merkevarebutikker, bruktbutikker og gallerier - spesielt i Charlottenburg og langs Kürfurstendamm-boulevarden. På Alexanderplatz ligger Alexa, et kjøpesenter med rundt 180 butikker. Hvis du vil ha litt mer for pengene, kan du ta turen til Tauentzienstrasse eller Hackescher Markt, studentens favorittsted å shoppe. Det er også shoppingmuligheter på Friedrichstrasse, samt Schlossstrasse. Ikke glem byens loppemarked som arrangeres hver søndag. Mauerpark er det største og mest kjente loppemarkedet, men det er flere å velge mellom.

Velkommen til Hideaways' reiser til Berlin, en by for alle!

Venlig hilsen

Marie

>> Les også om storbyferie i Berlin
>> Slik bestiller du en pakkereise med Hideaways

Les mer om Berlin

Reisemål i Tyskland

Finn reisen til Tyskland her

Informasjon og fakta

Her har jeg samlet noen fakta og informasjon om Berlin, som byens geografi, befolkning, klima og transport, som inspirasjon til ferien din i den tyske hovedstaden. Ønsker du mer inspirasjon til reisen din, anbefaler jeg at du besøker bloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god tur!

Geografi og befolkning

Berlin, som ligger ved bredden av elvene Spree og Havel, er Tysklands største by og landets hovedstad siden gjenforeningen i 1990. Med en raskt voksende befolkning på ca. 3,7 millioner innbyggere - og rundt 6 millioner i hovedstadsområdet - Berlin er den nest mest folkerike byen i EU, kun overgått av London, og det syvende mest folkerike byområdet i EU.
 
Berlin ligger i et område med en overveiende flat topografi, som utgjør en del av den store nordeuropeiske sletten, som strekker seg hele veien fra Nord-Frankrike til vest-Russland og som er preget av sumpete, lavtliggende skogsområder. Omtrent en tredjedel av byens område består av skoger, parker, hager, elver, kanaler og innsjøer.

Klima og vær

Berlin har et temperert kystklima i henhold til Köppen klimaklassifiseringssystem. Det er en sterk skråning mot mildt kontinentalt klima på grunn av landets innlands beliggenhet, noe som skaper større temperaturforskjeller mellom årstidene enn det som vanligvis er tilfelle for kystklima som vender mot sjøen.
 
Berlins høyt utviklede område skaper et mikroklima der varmen akkumulerer byens bygninger og fortau. Temperaturene kan dermed være så mye som 4 grader høyere i byen enn i områdene rundt.
 
De varmeste månedene er juli og august med et gjennomsnitt på 18 grader, etterfulgt av juni med et gjennomsnitt på 17 grader, mens januar er den kaldeste måneden i året med -1 grader i gjennomsnitt, etterfulgt av desember og februar med et gjennomsnitt på 1 grad. Mest nedbør faller i Juni, med et gjennomsnitt på 71 mm, etterfulgt av august med 61 mm i gjennomsnitt, mens det er minst nedbør i februar med et gjennomsnitt på 34 mm.
 
Når du reiser til Berlin vil du oppdage at hver sesong har sin sjarm. Den varme sommeren gir liv til strender og små strandbarer. Desember byr på julemarkeder, vinteratmosfære og vakker hurrarop, mens våren byr på grønne trær, kalktrær i blomst og gode temperaturer for å utforske byen til fots.

Transport

Berlin har en velutviklet infrastruktur som inkluderer for bilistene hele 5.422 kilometer veinett, hvorav 77 kilometer er motorveier (kalt "autobahn").

Bus

Byen har mer enn 10 busstasjoner som kjører til destinasjoner i hele Tyskland og Europa. Den største av dem alle er Zentraler Omnibusbahnhof Berlin, byens viktigste busstasjon.

Tog

Togruter forbinder Berlin med alle de største byene i Tyskland og med mange byer i de europeiske nabolandene. Det er også regionale jernbanelinjer, administrert av Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg, som gir tilgang til områdene rundt Brandenburg og Østersjøen. Mange av togene går fra Berlin Hauptbahnhof, Europas største jernbanestasjon (i kategorien jernbaner som inneholder flere nivåer av spor).

Fly

Berlin har to kommersielle internasjonale flyplasser. Tegel Airport (TXL), som ligger innenfor byens grenser (8 kilometer nordvest for sentrum) og Schönefeld Airport (SXF), som ligger rett utenfor Berlins sørlige grense i delstaten Brandenburg (18 kilometer sørøst for byen). De to flyplassene tjener til sammen totalt mer enn 30 millioner passasjerer i året.
 
Tegel flyplass brukes hovedsakelig av Lufthansa og Eurowings, mens Schönefeld er et viktig reisemål for flyselskaper som Germania, easyJet, Ryanair, Norwegian og andre lavprisflyselskaper. Mange dansker bruker den norske ruten til KBH fra Schönefeld.
 
Den nye Berlin Brandenburg Airport (BER), som er under bygging rett sør for Schönefeld, vil erstatte Tegel i løpet av 2020 eller 2021 (ifølge nylige rapporter). Samtidig vil Schönefeld utvides slik at den sammen med den nye Berlin Brandenburg-flyplassen kan betjene det sterkt økende passasjertallet til og fra Berlin.

Populært i Berlin

Tyskland, Berlin
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Tyskland, Berlin
  • Nærmeste flyplass: 6 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant

Valgfri avreisedato og reiselengde på alle hoteller

Filtrér